NBA Finals 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2012

• Вкупно гласачи
    229
  • Гласањето е завршено на .
Еве ме назад таман кога требаше, да им честитам финале на сите фанови на Мајами, и да кажеме дека со хејтерите не се замараме. Конечно една утакмица каде сите од големата тројка беа на највисоко ниво.
Let‘s go HEAT!!!
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 12:09 ---
п.с Има ли админи овде или така им одговара, како им дозволуваат на некои детишта овде да нарекуваат пизди, искомплексирани играчи кои најзаслужено се во финале. Јас не знам што уште треба да направи Леброн за да ве затне, човекот е машина бе не се чува едноставно ама изгледа вие ги имате комплексите, што се појави еден монструм и им ги мрси сметките на староседелците.;)

Гледам ве има многу фанови на Мајами, ама дали некој од вас беше фан пред да дојди Леброн?
Без навреда, искрено прашање.

Гледам ве има многу фанови на Мајами, ама дали некој од вас беше фан пред да дојди Леброн?
Без навреда, искрено прашање.

Еве ти одговор.

Ја разбирам твојата фрустрација од наливот на фанови во наводници... Но само присети се како ти си станал фан на Мајами. Вејд, Шек титула оп фан на Мајами ... Тоа е начинот на кои сите сме станале фанатици по некој тим или играч... Ајде демантирај ме... Најди фан на Голден Стејт, на Вашингтон , на Милвоки и остали. Оди во фан клуб на Бостон ќе сретниш 5 фанови на Гарнет а ниеден на Минесота, неколку фана на Ален , ниеден на Сиетл или Милвоки . Поразлично е од фудбалот што го пратиме... Атрактивноста е во прашање ... Сигурно тој фан на Гарнет има симпатии кон Минесота но навива за Бостон... Лани сум следел 60 утамици на Кливленд...Сум губел настава, сум паѓал на испити.Еве и годинава да го потрошам тоа време за да гледам неатрактивен тим едноставно не ми се исплаќа ...
Мајкл Џордан своевремено беше најпочитуван и најобожаван играч. Според бројката на неговите фанови тогаш ако денес половина од тие останеа фанови на Чикаго денес Чикаго ќе беше многу многу пред Лејкерс според фанови на секаде па и на форумов

Ајде еве ако зборуваме за реалност. Незнам дали и колку си болен по НБА. Јас сум многу болен и многу работи сум жртвувал за да најдам стрим да го видам Џејмс. Би го правел тоа и годинава за Мајами а признавам за КАВСИ не. Ајде биди ти фер и признај дали сезоната кога Вејд беше повреден и Мајами беше очаен ти се случи да изгледаш барем 10 утакмици на Мајами таа сезона? Го знам одговорот немора да одговараш. Не си само ти. Сите тука се такви ама ретки се тие кој го признааваат тоа. Ти реплицирам тебе пошто ти ни отвори фан клуб на Џејмс. Не морало и без него непланирам ни јас ни па останатите истомисленици да ви ја труеме темава... Убаво е кога ѕверката која си ја сакал ќе остане во матичен клуб на атрактивно место, тогаш можете по форуми да се лажете себе си колку го сакате тимот
Само немојте некој од здрав прав да го правите улав и да му држите лекции за верност и за приврзаност за тимот ... Убаво се знаеме

Навистина ми е жал што мојов тим не стигна до финале. Ќе ми недостига овој состав кој заслужи многу повеќе од еден прстен. Реј Ален, Гарнет, Пирс, па тие луѓе направија да ја засакам НБА повеќе од било кој друг. Бостон е историја, име, тим со срце, ама најмногу е тим со извонредни играчи.

Наредна година со нови сили и се надевам паметни потези од раководство, тимот ќе се освежи како што му доликува. Бредли ми дава надеж дека некој таму горе си ја знае работата.

Јас не се придружувам на хејтот кон Џејмс. Апсолутно го ценам како играч и се надевам дека ќе освои прстен за да им ја затне устата на критичарите, макар што мислам дека после тоа ќе му се закачат како еден прстен е малку.

Иако цела сезона сакав да играат Мајами-Оклахома финале и ми се исполни желбата бидејќи ќе има циркузи сепак вчера навивав за Бостон поради тоа што овие ѓупците во бели дресој се одвратни и се надевам дека ќе јадат по капа од Дурант (посекако ќе изгубат Мајами)..Штета за оваа генерација на Селтикси кој ако не се повредеше Гарнет во 2009 и ако судиите не му помогнеа на Лејкерси во 2010 ќе имаа три прстени што навистина ги заслужија бидејќи се тим со срце,душа и мадиња пред се....Штета за рондо кој се гледаше дека има преголема желба да го однеси својот Бостон во финале и со тоа изгори со глупите пасој...па и онај Бош туку зјапа како ној некој на тројките..3 од 3 господее:facepalm:..едвај чекам да му ги видам фаците кога ќе го сркнат од Оклахома и Дурант кога ќе го крева МВП трофеот со шампионскиот пехар

Што треба да напраи Леброн за да ни ги затни муцките?
Па дајте некое потешко прашање, сите го знаат одговорот на ова...

1. Треба да почне да игра кога е најбитно (clutch time)
2. Треба да освои прстен (ист мзт муабет)
или двете у едно
3. Да му пораснат муда, и во тој случај горните две работи сами ќе дојдат

пс. отворете една тема за хејтање на леброн и коби :)

koj iskompleksiran more bolen si ti i sive hejteri na MIami zaostanati vo vremeto na Kobe i Shaq ? neznam so trebit da narpajt Lebron za da vi gi zatnit tie muckite, daj cestitaj finale ko coek ili ne jadi naprazno harizma nesto ova ona, svatite Lebron e 2 klasi nad ostanative

Треба да освои прстен али тоа никогаш нема да се случи.Кога ќе освои нешто ќе може да се фали дека е подобар од другите до тогаш си е само кралица,после оваа година кога ќе изгубат може и принцеза да стане.

Боооооооооооооооооооооооооооооооооооооо, една вечер не бев тука и куршлузи се дешавале на темава, поише постови изменив и избришав од колку што имаше нормални. Добро луѓе како не разбирате една работа, секој има РАЗЛИЧНО МИСЛЕЊЕ, ако јас го сакам Коби а Фил Ајви Леброн сигурно нема да му солам памет да го сака Коби или да му наметнувам мислења и обратно. Тоа е ствар на вкусови и прифатете го тоа веќе еднаш. Нормално може да си се водат дискусии но на човечко ниво, каде што со факти ќе му докажеш дека тоа е стварно така, а не со навреди.

Честитки до фановите на Мајами, тешко но сепак заслужено одат во финале. Мен оф д меч Џејмс, но според мене и Бош, каква партија изигра Бошко свака му част. Мнооогу интересно финале ќе биде ова, повеќе ќе бидам наклонет кон ОКС, кажав уште кога испаднаа Лејкерс од нив дека ќе ми биде драго ако они го освојат трофејот на крајот на сезоната.

П.с. Јас не знам навистина зошто ги спомнувате судиите и нивното судење, кој им е крив на Рондо и компанија што продадоа 5 топки по ред на крај, едноставно заслужена победа на Хит и тоа е тоа. До душа имаше некои сомнителни одлуки како на пример третиот фаул на Гарнет, но и на Пирс не му судеа еден фаул у напад, Бас напраи 2-3 пати чекори но со ниедна одлука не влијаеа на конечниот исход на средбата.

П.п.с. Пирс повторно fouled out :facepalm: :pos:

LeBron после NBA финалето :)

lebron-james-crying.3.jpg

Ја сум задоволен како Бостон го одигра целиот плеј оф. Позитивно сум изненаден од нив, затоа што не очекував да играат финале на исток. Играа 7 утакмици против објективно посилна екипа, штета за лоша 6 утакмица, која требаше да биде клучна.
За наредна сезона сакам младите да бидат стартери, а стариве да влегуваат од клупа.

Нека освои Џејмс прстен, само поради хејтерите. Не знам каква потреба имате да го мрзите Џејмс, ама ок, природно е да се мрзи најдобриот :)

Тоа е тоа, како што претпоставував, подршка за Леброн или нема финале. Браво за Бош и тројки почна да погодува, во прав момент... и донекаде Вејд кој сепак направи многу банални грешки при додавање во прво полувреме, но во второ се поправи.
Сосема заслужено, судиите беа лоши во целата серија сите ќе признаеме и горе долу не влијаеа премногу за да се стават како фактор за конечниот епилог. Главен фактор сепак беше безпрекорниот Леброн Џејмс. Колку повеќе Хејтери толку повеќе мотивација за оваа Зверотиња. Кад тад ќе земе прстен, и пак ќе јадете трици, ќе најдете нешто друго за да го хејтате најдобриот на денешницата. Но тоа е нормално. Еве ви и поздравче до финалето (y)
leeebrooon.jpg

Еве ти одговор.
Ок до негде се согласувам и разбирам дека речиси секој станува фан на тим заради некој играч но повеќето од нив остануваат фанови на тој тимот откако тој играч ќе си замине или пензионира. Е сеа то не верувам дека ќе биди случајот со тебе или било кој фан на Мајами тука. И јас имам неколку омилени играчи во НБА, и Леброн е еден од нив, и би бил среќен ако освои прстен, но едноставно не можат страствено да навивам за тим заради еден играч.

Ја сум задоволен како Бостон го одигра целиот плеј оф. Позитивно сум изненаден од нив, затоа што не очекував да играат финале на исток. Играа 7 утакмици против објективно посилна екипа, штета за лоша 6 утакмица, која требаше да биде клучна.
За наредна сезона сакам младите да бидат стартери, а стариве да влегуваат од клупа.

Нека освои Џејмс прстен, само поради хејтерите. Не знам каква потреба имате да го мрзите Џејмс, ама ок, природно е да се мрзи најдобриот :)
Рондо ,Бредли ,Џеф Грин,Бас,Стимсма од клупа Пирс,Дениелс и уште ако го донесат Остин Риверс како што се збори ќе биде топ :)

Рондо ,Бредли ,Џеф Грин,Бас,Стимсма од клупа Пирс,Дениелс и уште ако го донесат Остин Риверс како што се збори ќе биде топ :)
Чекај не брзајте одма соо претпоставки.
Стинсма не изненади сите, ама да го ставиш во прв состав ке се изгуби начисто, role играч е барем засега.
Џеф треба да видиме како ке се адаптира, по толку претрпени стресови, не е лесно да се врати во форма, посебно ако промаршил цела сезона.
Дениел незнам зошто игра бек, кога од полу дистанса неможе да погоди. Кога е тој во игра го кочи цел напат. Полошо шутира и од Рондо.

Ке видиме, јас мислам морат ремонт да се прави, или да се менува концепцијата на играта.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom