Матура

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
Супер! Јас две прашања на тестот од бразање ги згрешив, ама на црвениот лист бидејќи на крајот ги боев поените, ги зацрнив точните! :)

Генерално, ова според мене беше најтешкиот тест од 2008 па навака, исто и граматиката беше многу тешка, кога ќе се сетам каков бил ланскиот тест...

Иначе што е точно, проклитика или енклитика? Исто и се двоумев меѓу Рајко Жинзифов и Миладинов, јас заокружив Миладинов, мислам дека во неговите дела се спомнува езеро.

Јас напишав негативни критики дека имало кај Албатрос.
Т'га за југ...нема што да се двоумиш. Инаку за тоа од граматика, другарка ми рече проклитика, али не знам колку е точно.

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Poloso od ocekuvanoto... nalet neka e :)

Kolku se vkupnite mozni bodovi ne znae nekoj ? sekako imam desetina greska

Член од
8 јуни 2012
Мислења
15
Поени од реакции
3
значи нема потреба да пишите и да се нервираме сите зошто воа сум напишал зошто ноа да оставиме на крајот да се види,вака само поголема нервоза

Член од
31 мај 2012
Мислења
228
Поени од реакции
145
Т'га за југ...нема што да се двоумиш. Инаку за тоа од граматика, другарка ми рече проклитика, али не знам колку е точно.
Проклитика е точно.
Мене ми се падна многу добар тестатор и не остави да препишуваме и ни помагаше и тој:)
Матурава не е мерило за некое знеање искрено ако вака е кај повеќето средни училишта, ама што е тука е, нас повеќе ни одгвара така колку и да било неправилно препишувањето.
Кај нас важеше тоа што го прочитав во еден пост овде дека се е тимска работа и така беше, нормално различни есеи.;)

М

Мартин`

Гостин
Генерално, ова според мене беше најтешкиот тест од 2008 па навака, исто и граматиката беше многу тешка, кога ќе се сетам каков бил ланскиот тест...

Иначе што е точно, проклитика или енклитика? Исто и се двоумев меѓу Рајко Жинзифов и Миладинов, јас заокружив Миладинов, мислам дека во неговите дела се спомнува езеро.
Проклитика и Миладинов се точните, инаку есејот ме мрзеше да бројам имам околу 300~ збора ќе ми дадат барем нешто бодови ? И кога да очекуваме резултати одприлика .. плус молам кој знае одприлика што треба Англиски да ми каже, појма немам тоа.

И на сите им давале да препишуваат ќе има висока граница за оценки, а баш мојава група беше тапа :mad:

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Леле, леле, најголем кеиф ми направи прашањето за елезија. Сите заокружија редување, не сакаа да ме послушат. Јес. Е ова е веќе сатисфакција :D

А де за Албатрос во што се претвора птицата во третата мислам строфа дека беше и за песната езеро прашањето какви чувства буди мислам ...

Член од
23 декември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
За слободната тема од есејот требаше да одредиме дали ќе пшуваме само за негативни или само за позитвни страни, или може и кобинирано ?

Iµµortal

사범님
Член од
26 јули 2011
Мислења
711
Поени од реакции
387
за препишување и тоа како се препишуваше а за резултати ке видиме доста ми е да поминам xD

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Проклитика и Миладинов се точните, инаку есејот ме мрзеше да бројам имам околу 300~ збора ќе ми дадат барем нешто бодови ? И кога да очекуваме резултати одприлика .. плус молам кој знае одприлика што треба Англиски да ми каже, појма немам тоа.

И на сите им давале да препишуваат ќе има висока граница за оценки, а баш мојава група беше тапа :mad:
Англиски отвори го тестот од минатите години и ќе видиш. Reading и writing е целиот. Нема граматика.

За слободната тема од есејот требаше да одредиме дали ќе пшуваме само за негативни или само за позитвни страни, или може и кобинирано ?
Можеше и комбинирано, јас така напишав.

Инаку јас заокружив Жинзифов. Има велев дека е Миладинов, тие ми се запнаја Жинзифов.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Само да ве информирам дека сум жив :D сеа само што се враќам и не беше толку тешко очекував потешко иако доста работи имаше што воопшто не ги знаев, јас повеќе на странциве обрнав внимание а на крај испадна 80% од нашите да ги дадат ..

Ај да прашам сеа за тоа што ми текнува.. албатрос првото беше за авторот така ?
Друго прашање за Раскољников од Злосторство и казна зошто ја убил зошто му попречила или зошто била сведок ?

Едит - Веќе си најдов 3-4 грешки, се надевам нема да ги имам премногу .. и кога ќе ги објават клучевите !?
ние сите биравме пошто била сведок на убиството на сестра и ..
Колку поени носеше есејот?
12 мислам :)

Англиски отвори го тестот од минатите години и ќе видиш. Reading и writing е целиот. Нема граматика.

Можеше и комбинирано, јас така напишав.

Инаку јас заокружив Жинзифов. Има велев дека е Миладинов, тие ми се запнаја Жинзифов.
и кај нас исто за него :D

Dali ke go otfrlat esejot ako ima okolu 520/530 zborovi??
аман бе? 520?! ја едвај 350 напишав :D

а за прашањето, шо знам ..кај нас тај викаше напишете повеќе од 350 збора .. а да надмашеш нз :S мош нема да ти дадат мах.поени, ама секако ќе ти дадат нешто :)

М

Мартин`

Гостин
не бе ..ние сите биравме пошто била сведок на убиството на сестра и ..
Дај боже да е така ..

И за двете, барем на ливчето на тоа за појаснување што беше пишуваше и за двете дека може..

Член од
23 декември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
Dali ke go otfrlat esejot ako ima okolu 520/530 zborovi??
Не се одземаат поени ако текстот има:
300-550 збора
Се одзема 1 поен од критериум композиција ако
текстот има:
290-560 збора
Текстот не се прегледува доколку има помалку од 290
збора односно повеќе од 560

Јас напипшав 330 збора..

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Леле, леле, најголем кеиф ми направи прашањето за елезија. Сите заокружија редување, не сакаа да ме послушат. Јес. Е ова е веќе сатисфакција :D

А де за Албатрос во што се претвора птицата во третата мислам строфа дека беше и за песната езеро прашањето какви чувства буди мислам ...
елезија е точно :)
аблатрос, имаше нешто бедна и грда .. :)

Член од
13 септември 2009
Мислења
560
Поени од реакции
434
Тест на "зрелоста".............ја реков сеа што ќе биде ова..кога видов..играчки за мали деца..треба да си натпросечно глуп за да паднеш..."КАФЕТО ПОТЕКУНВА ОД ИСТОЧНА АФРИКА" прашање "ОД КАДЕ ПОТЕКНУВА КАФЕТО" :tapp::pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom