Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Тест на "зрелоста".............ја реков сеа што ќе биде ова..кога видов..играчки за мали деца..треба да си натпросечно глуп за да паднеш..."КАФЕТО ПОТЕКУНВА ОД ИСТОЧНА АФРИКА" прашање "ОД КАДЕ ПОТЕКНУВА КАФЕТО" :tapp::pos:
се отепав од смеење на тој текст, за малку ќе ме избркаше таа тетката што не чуваше... :D

А па тој од фискултурно што не надгледуваше:pos: Еден чиче за ракија муабет праевме:pos:

а на тие што беја зборовите исто напишани не ми текнува кои беа, како требаше да се пише? оти пишуваше се забележува појавата

Прашањата беа просечни , делот од граматиката имаше некој заебани ситници .
Али оти беше ептен стого скоро сите истите одговори ќе ги имаат :)
И дај нека ја укинат оваа матура , оди во крајна штета на државата ... не ми треба позитивен извештај за реформи од ЕУ кога само штета гледаме од тоа :tapp:

И јас се смеев за кафето и Атлантида ама онаа за Албатрос и за К.П Мисирков ми се идеше тестот да го искинам :D

Што ако на тестот нема заокружено ништо туку одговорите се на листот што ни го даваа?
Се важи или се поништува?

Без сеир,ако некој знае нека одговори.

А па тој од фискултурно што не надгледуваше:pos: Еден чиче за ракија муабет праевме:pos:
good for you, кај нас таа што беше ем ќутеше цело време, ем ко сокол се гледаше јбг не можеше ништо да се препиши... :mad:

Леле се изнамачив додека го прочитав тоа заебаниот текст од К.П. Мисирков. Ми идеше да станам и да си отидам, најозбилно, незнам али не се читаше тоа чудо.

Тој со правописот негов нигде неиде, после ние неписмени.

МА НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБЕШ БРЕ !

пс: ај да напраеме сума-сумару кој на шо се сеќава, и шо е заокружувал?

ја помнам овоа:

1. Имаше одговор " За Македонцките работи "
2. Датата беше 2ри Август, 1944
3. Зашо се земени централните говори? - оти биле најзначајни (тоа од тексто го земав)
4. Што претставува душата на еден народ? - верата и јазикот
5. Тоа со надополнувањето: Благој _____ ја погледна, ______ се заврти да ја виде сликата, и на двете е НИТУ -НИТУ
6. За кој век у Русија зборе авторо? 19ти век
7. Зборовите ректорат и декан се - интернационализм
8. Кој е раскажувач? - Јон
9. Каде со одвива дејството? - на фронтот

тоа ми текнува :/ дополнете ..

Што ако на тестот нема заокружено ништо туку одговорите се на листот што ни го даваа?

Само листот се прегледува.:) Во тестот можиш да пишуваш било што важено е она што го имаш на листот.
И матуранти како поминавте?

Би требало да се важи :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom