Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Не, битно е тоа на ливчето, тоа оди под скен. А кај математика битно е се да ви е на тетратката.
Не, важен е само црвениот лист, што оди во компјутерот.

Одлично ! :)

Оти прво си заокружив то шо мислев јас, а после видов од едно чупе шо учи многу и на црвениот лист си препрајв :P

Естетика на грдото?
П.С. Кај нас не се препишуваше. Не знам на крајот како било, ама не ми се чекаше уште саат и пол-два да дознаам.:)
Незнам дали беше тоа.
Ај ако има некој нека пише.

Фала во секој случај.

Кај нас имаше препишување на велико. На сите во просторијата прашањата ни се речиси исто одговорени, само есејот секој различно секако.

А ме интересира за чешал како е точно. Јас заокружив елезија

И кај нас се препишуваше, професорката пола матура ја помина пред врата.

Инаку, за чешел, би требало да е елезија.

Кај нас имаше препишување на велико. На сите во просторијата прашањата ни се речиси исто одговорени, само есејот секој различно секако.

исто и јас заокружив.

Според мене тестот беше просечен, се' напишав, но ќе видиме кога ќе излезе клучот и резултатите..
За разлика од претходните години, оваа имаше многу прашања на дополнување.

тоа е точно

Толку прашања под Б не сум заокружил/затемнил во мојот живот.

Тестот беше просечен, е сега ќе видиме.

Едит: Како беше одговорот на прашањето со Шарл Бодлер и неговото движење или нешто така ?
I kaj mene isto sekoe 2 prasanje mi so b odgovor...

П.С. Ви се погодија одговорите шо ви ги даде Кајмакчалан ? :icon_lol:

За Горјо не се падна, за Чајлд Харолд не се падна, за Сердарот не се падна, песната Болен Дојчин исто не се падна, и похвално слово не се падна во превод апсолутно ништо. Дури човекот и слободна тема ја згреши не беше таа ..

Инаку јас напишав дека ја убил сестра и зошто била сведок, во прирачникот пишува да не останат сведоци така да точно е.. а згрешив на тоа едно што пишав редување а било елизија се збунив, иначе клучевите по колку дена ги ставаат ?

За Горјо не се падна, за Чајлд Харолд не се падна, за Сердарот не се падна, песната Болен Дојчин исто не се падна, и похвално слово не се падна во превод апсолутно ништо. Дури човекот и слободна тема ја згреши не беше таа ..

Инаку јас напишав дека ја убил сестра и зошто била сведок, во прирачникот пишува да не останат сведоци така да точно е.. а згрешив на тоа едно што пишав редување а било елизија се збунив, иначе клучевите по колку дена ги ставаат ?
Знам јас дека не се падна, само сакам да ми одговорат тие шо се напалија и делеа лајкови. Или ги нема поќе, незнат како е да се логират на форумот :icon_lol:

А како идат уписве за на факултет, со бодови како во средно или !?

Не, важен е само црвениот лист, што оди во компјутерот.

Супер! Јас две прашања на тестот од бразање ги згрешив, ама на црвениот лист бидејќи на крајот ги боев поените, ги зацрнив точните! :)

Генерално, ова според мене беше најтешкиот тест од 2008 па навака, исто и граматиката беше многу тешка, кога ќе се сетам каков бил ланскиот тест...

Иначе што е точно, проклитика или енклитика? Исто и се двоумев меѓу Рајко Жинзифов и Миладинов, јас заокружив Миладинов, мислам дека во неговите дела се спомнува езеро.

Јас напишав негативни критики дека имало кај Албатрос.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom