Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
12 декември 2007
Мислења
108
Поени од реакции
41
Како можам да мерам колку % е масното ткиво?
Можеш на Спортска Медицина во Скопје,250 денари беше преглед лани кога бев последен пат,ти мерат килажа,боди фат,висина,ти земаат крв,проверка на дишни патишта,работа на срце,итн,итн.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Некоја диета , што би ми дошла супер паралелно со спорт(пливање) и вежбање по дома/на кеј...Сеа почињам со спортов, па затоа да почнеме како што треба.Фала

Член од
25 јули 2009
Мислења
229
Поени од реакции
170
Пред околу 1 месец почнав да менувам исхраната барем тоа што можам престанав да пијам сок намалив на леб и мислам нај важно престанав да јадам чипсови\смоки благо на вечер 2-3 саати пред спиење, почнав да вежбам кога можам и за некој 30-40 дена намалив 5-6 кг па ме интересира дали е многу малце или таман e?

Нај голем проблем ми е на вечер па некоја препорака за нешто што се подготвува брзo и лесно или може да се купи веќе готово.

иначе колку калории од прилика има сендвич со плескавица компири кечап и мајонез?:unsure:

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Можете да ми препорачате храна со големо количество на цинк ?
А и да ве прашам .... 180 сум висок со 79 кила 20 год....колку калории дневно треба да внесувам ? Вежбам по дома веќе 3 години а никад не сум поведувал сметка за ова XD

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
А и да ве прашам .... 180 сум висок со 79 кила 20 год....колку калории дневно треба да внесувам ? Вежбам по дома веќе 3 години а никад не сум поведувал сметка за ова XD
Зависи каква цел имаш поставено, било тоа да е качување на телесна тежина или намалување.

Еве ти страна каде што ќе ти помогне да го прерачунаш бројот на потребни калории на дневно ниво во зависност од физичката активност.

Доколку неможеш да се снајдеш, пиши ја целта за која вежбаш, и ќе ти помогнеме.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Како да зготвам 100 гр. овес пишете у детаљи

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Како да зготвам 100 гр. овес пишете у детаљи
Му имам пишано на еден форумџија во инбокс, ќе се цитирам и овде.

Ванила крем:
100грама овес
1 чаша млеко
Лажичка цимет
Дозер ванила веј
Ги мешаш овесот, циметот и млекото па ги ставаш во микро на 2 минути (после една минута промешуваш и го враќаш назад). Откако ќе се зготви, почекај 2-3 минути да се олади и додади дозер веј внатре. За екстра вкус јас ставам неколку јагоди/малини/капини/боровинки зависи што има дома - најдобро ми е со јагоди. :)

Reece's style:
100грама овес
1 чаша млеко
Лажица путер од кикиритки
Лажица какао
Дозер чоколаден веј
Ги мешаш овесот и млекото и готвиш како што веќе ти напишав горе. Кога ќе се зготви додаваш лажица путер од кикиритки и лажица какао и добро промешуваш. Оставаш да се олади 2-3 минути па го додаваш вејот, мешаш. Оваа комбинација може да ја користиш и со ванила протеин затоа што нема да ја осетиш од какаото, но сепак за по "чоколаден" вкус подобро е да користиш чоколадо.
Ако нејкеш во микро можеш и на рингла да го зготвиш, нека врие околу 5 минути или додека не стане како каша.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Многу повеќе од 1.000.. само 100 грама мајонез има 700 калории.. каде се пржените компири,лепчето.. избегнувајте вакви работи.. ако веќе морате да јадете јадете само со кечап и без компири.. ќе ги скратите калориите за повеќе од половина..

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Многу повеќе од 1.000.. само 100 грама мајонез има 700 калории.. каде се пржените компири,лепчето.. избегнувајте вакви работи.. ако веќе морате да јадете јадете само со кечап и без компири.. ќе ги скратите калориите за повеќе од половина..

и сенф може...лебче,стек,кечап,сенф.

П

Паган-др

Гостин
Дај бе кажете некоја друга алтернатива, веќе почна монотоно да ми станува ова.

-За доручек јадам овесни или тие со сушено овојшје мешани со млеко,
-за ручек имам грав, печено месо со печен компир, и манџурии со грашок, варен компир, варено месо, ориз etc. + салати (ручекот ми е малце проблематичен пошто сме цело семејство, а не сум во состојба сам да земам посебен ручек да правам, високо-протеински, а ниско калоричен)
-за вечера варени јајца, туна, варен компир, комбинација од овие меѓу себе со кашкавал, баланс јогурт, и нешто зеленчук

Ручекот не ми е толку проблем за монотоност, ама доручеков и вечерава више ми иде да ги преспијам....

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Дај бе кажете некоја друга алтернатива, веќе почна монотоно да ми станува ова.

-За доручек јадам овесни или тие со сушено овојшје мешани со млеко,
-за ручек имам грав, печено месо со печен компир, и манџурии со грашок, варен компир, варено месо, ориз etc. + салати (ручекот ми е малце проблематичен пошто сме цело семејство, а не сум во состојба сам да земам посебен ручек да правам, високо-протеински, а ниско калоричен)
-за вечера варени јајца, туна, варен компир, комбинација од овие меѓу себе со кашкавал, баланс јогурт, и нешто зеленчук

Ручекот не ми е толку проблем за монотоност, ама доручеков и вечерава више ми иде да ги преспијам....
-макарони со изварка
-леб од житарици путер од кикирики и чаша 0,3л млеко
-било која риба :D

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.702
Поени од реакции
11.518
Што мислите за таа 15, 20% масна урда за пред спиење? Никаде неможам да ја најдам изварката од идеал шипка..

Член од
3 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
6
Што мислите за Ихсранава, целта ми е намалување на килограми?
Ја применувам некое време т.е 7дена па ме интересира ваше мислење и ако грешам некаде да ме искорегирате
прв оброк: 3праски,кајсии,цреши + 1банана
втор оброк: овесни снегулки со млеко
трет оброк: месо +салата+вариво некое ( печено или варено е сето ова нема пржено)
четврти оброк: 1 доза протеин + банана
петти оброк: 5 белки +1жочка +1-2 патлиџани ( ова ми е пред спиење)
Пијам зелен чај насабајле после станување и уште 1-2 преку ден. Конзумирам само протеин.

Kajgana Shop

На врв Bottom