Македонска ракометна репрезентација - (жени)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Аман бе, на форумов најавија дека ќе има навивачи за Турција... коректно навиваа, без вреѓање на Македонија, така да, не знам што толку сте се вознемириле. Ок е тоа.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
можи ќе изненадат
ракометот е доста изедначен..посебно женскиот
Назад сме ние од тие земји, изедначено е да глеаш на пример Русија - Данска или пак Унгарија - Црна Гора, ние сме репрезентација која игра добро само на домашен терен и евентуално со многу послаб противник на гостински терен, само така издвојуваме победи, порано беше подруго, но сега е баш така како што пишав. Од оваа репрезентација на Турција да изгубиш 8 разлика таму доволно говори за тоа.
Реално, квалитетот на женскиот ракомет е опаднат секаде низ Европа, а кај нас највеќе, имам повеќе пати пишано во темата, да ја имавме таа генерација со Кастратовиќ и останатите, во моментот, ќе бевме меѓу водечките 5 репрезентации во Европа и ќе одевме на медал.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Сакаш да кажеш дека игра за Франција?
Патем физички многу ми личи на некого, чудно колку сличност имаат :)
Не, ама одби да игра за Македонија.
Моментално игра за француска екипа која го освои Челенџ купот.
Изгледа се надева на повик од Србија, ама мора да паузира три години од репрезентативни настапи, па кај и да е, треба да поминат, мислам дека во 2010 последен пат настапи за нас.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не, ама одби да игра за Македонија.
Моментално игра за француска екипа која го освои Челенџ купот.
Изгледа се надева на повик од Србија, ама мора да паузира три години од репрезентативни настапи, па кај и да е, треба да поминат, мислам дека во 2010 последен пат настапи за нас.
Што и фалеше на госпоѓата кај нас што не одбила?
Па и многу јаката играчка па не одбила. Ех вака кога ќе слушнам многу се нервирам. Или таа Охоланга кога ја молеа, без врска. Демек Кастратовиќ ја молат со нос до небо. Море избркај тоа не ни треба.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Треба пак да се оди на шопинг во Украина, Молдавија, Азербејџан :rolleyes:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Ви текнува на стилот на шутирање на Абрамова?
Сличен има Портјанко.:D
Добро, едната шутираше меѓу нозе, а оваа малце повисоко. :) ... со шутевите денеска, ме потсети на тие настапи на таа генерација.:place:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Добро, едната шутираше меѓу нозе, а оваа малце повисоко. :) ... со шутевите денеска, ме потсети на тие настапи на таа генерација.:place:
Абрамова еден сантим не се двоеше од земја имаше карактеристичен стил. Портјанко ја наследи Бујанова, ист шут и техника :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Зошто мене со шутевите од место ме потсети на Бујанова !?

Најдобриот таков шутeр што сум го глеал у живот! :D

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
http://www.facebook.com/profile.php?id=1603513497
Оваа бразилкава македонско презиме има или мене ми се чини?
Ја омажиле тука :D
Kај ти текна на овие, сестрите Аморим што играа за Кометал и за Македонија :pos:
Додуша се мислам дека само една играше за Македонија :/
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 22:55 ---
Ааа малку потешко тоа :D
Абрамова не скокаше, туку од зглоб им ги даваше под блокот :D
Тешко дека такви удари ќе видиме во брзо време од наши репрезентативки :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Што и фалеше на госпоѓата кај нас што не одбила?
Па и многу јаката играчка па не одбила. Ех вака кога ќе слушнам многу се нервирам. Или таа Охоланга кога ја молеа, без врска. Демек Кастратовиќ ја молат со нос до небо. Море избркај тоа не ни треба.
Па си искористи ситуација кога нам ни требеше, а во Србија избираа други играчи кои реално беа послаби од неа. Сеуште ни треба, ама сега игра во Франција, не ја плаќаат од Македонија, нема никаде официјално такво нешто кажано, ама мислам дека некоја од ракометарките имаше таква изјава, дека била разочарана поради тоа што Кресоја одбива да игра за Македонија. Ете на првиот собир за овие квалификации наводно не добила дозвола од клубот (а тоа мора да го добие), после била повредена, еве сега пак ја нема. Последен настап за Македонија и е на 5.12.2010, значи треба да паузира уште година и пол за да игра за друга репрезентација.
Треба пак да се оди на шопинг во Украина, Молдавија, Азербејџан :rolleyes:
Инаку ја сум за шопинг во Турција :D Ама исклучиво за клупски ракомет, мислам дека не треба да бараме играчи за репрезентација, треба да ги создадеме. Моментално не гледам некој квалитет на позициите на кои ни требаат играчи, има само една млада квалитетна голманка (Наташа Антиќ), ама и неа ја немам гледано многу како настапува. Исто и Зорица Деспотовска е голем талент, ама и таа е бек. Сепак таа може добро да ја замени на Портјанко.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.939
Поени од реакции
16.238
Зошто мене со шутевите од место ме потсети на Бујанова !?

Најдобриот таков шутeр што сум го глеал у живот! :D
Па да беше висока како Бујанова и ќе ми делуваше како неа, за тоа ја потенцирав Абрамова, барем на мене така ми делува. Башка и оваа не се оделува од земја коа шутира... или кизне ја шо сум глеал.:D
Kај ти текна на овие, сестрите Аморим што играа за Кометал и за Македонија :pos:

Ааа малку потешко тоа :D
Абрамова не скокаше, туку од зглоб им ги даваше под блокот :D
Тешко дека такви удари ќе видиме во брзо време од наши репрезентативки :)
И двете играа за Кометал и Ана и Едуарда, сеа оваа Едуарда мислам дека е во Ѓер.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Само Ана Аморим играше за Македонија, сестра и Едуарда беше првата избеглица во Хипо, ама нашиве и го забранија трансферот. Сега игра во Ѓер-Унгарија, девојкава има топ во раката, мислам дека најдобар лев бек е во моментов :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.052
Само Ана Аморим играше за Македонија, сестра и Едуарда беше првата избеглица во Хипо, ама нашиве и го забранија трансферот. Сега игра во Ѓер-Унгарија, девојкава има топ во раката, мислам дека најдобар лев бек е во моментов :)
Да да, не бев сигурен дека таа што имаше топовски удар (Едсуарда) играше за нас :D
Сега ме потсети дека кидна и ја немаше никаде, па се расчу дека потпишала за Хипо па ја поебавме и ако не се лажам една година не играше никаде...

Kajgana Shop

На врв Bottom