Сакаш да кажеш дека игра за Франција?Да, ама не за Македонија
http://www.eurohandball.com/ec/chc/women/2011-12/player/522187/DragicaKresoja
Назад сме ние од тие земји, изедначено е да глеаш на пример Русија - Данска или пак Унгарија - Црна Гора, ние сме репрезентација која игра добро само на домашен терен и евентуално со многу послаб противник на гостински терен, само така издвојуваме победи, порано беше подруго, но сега е баш така како што пишав. Од оваа репрезентација на Турција да изгубиш 8 разлика таму доволно говори за тоа.можи ќе изненадат
ракометот е доста изедначен..посебно женскиот
Не, ама одби да игра за Македонија.Сакаш да кажеш дека игра за Франција?
Патем физички многу ми личи на некого, чудно колку сличност имаат
Што и фалеше на госпоѓата кај нас што не одбила?Не, ама одби да игра за Македонија.
Моментално игра за француска екипа која го освои Челенџ купот.
Изгледа се надева на повик од Србија, ама мора да паузира три години од репрезентативни настапи, па кај и да е, треба да поминат, мислам дека во 2010 последен пат настапи за нас.
Абрамова еден сантим не се двоеше од земја имаше карактеристичен стил. Портјанко ја наследи Бујанова, ист шут и техникаВи текнува на стилот на шутирање на Абрамова?
Сличен има Портјанко.
Добро, едната шутираше меѓу нозе, а оваа малце повисоко. ... со шутевите денеска, ме потсети на тие настапи на таа генерација.
Ја омажиле тукаhttp://www.facebook.com/profile.php?id=1603513497
Оваа бразилкава македонско презиме има или мене ми се чини?
Ааа малку потешко тоаВи текнува на стилот на шутирање на Абрамова?
Сличен има Портјанко.
Добро, едната шутираше меѓу нозе, а оваа малце повисоко. ... со шутевите денеска, ме потсети на тие настапи на таа генерација.
Па си искористи ситуација кога нам ни требеше, а во Србија избираа други играчи кои реално беа послаби од неа. Сеуште ни треба, ама сега игра во Франција, не ја плаќаат од Македонија, нема никаде официјално такво нешто кажано, ама мислам дека некоја од ракометарките имаше таква изјава, дека била разочарана поради тоа што Кресоја одбива да игра за Македонија. Ете на првиот собир за овие квалификации наводно не добила дозвола од клубот (а тоа мора да го добие), после била повредена, еве сега пак ја нема. Последен настап за Македонија и е на 5.12.2010, значи треба да паузира уште година и пол за да игра за друга репрезентација.Што и фалеше на госпоѓата кај нас што не одбила?
Па и многу јаката играчка па не одбила. Ех вака кога ќе слушнам многу се нервирам. Или таа Охоланга кога ја молеа, без врска. Демек Кастратовиќ ја молат со нос до небо. Море избркај тоа не ни треба.
Инаку ја сум за шопинг во Турција Ама исклучиво за клупски ракомет, мислам дека не треба да бараме играчи за репрезентација, треба да ги создадеме. Моментално не гледам некој квалитет на позициите на кои ни требаат играчи, има само една млада квалитетна голманка (Наташа Антиќ), ама и неа ја немам гледано многу како настапува. Исто и Зорица Деспотовска е голем талент, ама и таа е бек. Сепак таа може добро да ја замени на Портјанко.Треба пак да се оди на шопинг во Украина, Молдавија, Азербејџан
Па да беше висока како Бујанова и ќе ми делуваше како неа, за тоа ја потенцирав Абрамова, барем на мене така ми делува. Башка и оваа не се оделува од земја коа шутира... или кизне ја шо сум глеал.Зошто мене со шутевите од место ме потсети на Бујанова !?
Најдобриот таков шутeр што сум го глеал у живот!
И двете играа за Кометал и Ана и Едуарда, сеа оваа Едуарда мислам дека е во Ѓер.Ја омажиле тука
Kај ти текна на овие, сестрите Аморим што играа за Кометал и за Македонија
Додуша се мислам дека само една играше за Македонија :/
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 22:55 ---
Ааа малку потешко тоа
Абрамова не скокаше, туку од зглоб им ги даваше под блокот
Тешко дека такви удари ќе видиме во брзо време од наши репрезентативки
Само Ана Аморим играше за Македонија, сестра и Едуарда беше првата избеглица во Хипо, ама нашиве и го забранија трансферот. Сега игра во Ѓер-Унгарија, девојкава има топ во раката, мислам дека најдобар лев бек е во моментовЈа омажиле тука
Kај ти текна на овие, сестрите Аморим што играа за Кометал и за Македонија
Додуша се мислам дека само една играше за Македонија :/
--- надополнето: 3 јуни 2012 во 22:55 ---
Да да, не бев сигурен дека таа што имаше топовски удар (Едсуарда) играше за насСамо Ана Аморим играше за Македонија, сестра и Едуарда беше првата избеглица во Хипо, ама нашиве и го забранија трансферот. Сега игра во Ѓер-Унгарија, девојкава има топ во раката, мислам дека најдобар лев бек е во моментов