Македонска ракометна репрезентација - (жени)

А

Анноун

Гостин
се откажува = not enough cash on the table

браво за женскиве , нека вежбаат сега и во Холаднија само СМЕЛО !

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
И ја мислев на неа... :D Плус млада е, со добра работа може многу да напредува.
Инаку нашиве имаат голема стагнација, дури и назадување во играта, тука пред се мислам на Драгана Пецевска, некако како разочарана ми делува, пред четири-пет години беше ѕвер, сега промашува чисти зицери против голман кој не би бранел ни во втора лига кај нас.
Одма провери колку години има а :pos:

Она ни спречи 3 контри, прв пат гледам такво нешто во ракомет

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.388
Поени од реакции
16.605
Идеме на европско шалалала...
Таму ќе ни ебат матер тралала ла ла...
Протјанко се откажа од репрзентација, ако не ја разубедат матер има да ни ебаваат и отпозади.

П.С. Десподовска уште им е најсрцкаста од сите :love:

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
P

PewDiePie

Гостин
ќе уценуваат сега се пласираа на Е.П. и им се може

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Честито за нашите. Секоја чест.

Криво ми е што Николиќ се откажува, зашто беше закон на натпреваров. Кога беше најгусто, таа превземаше одговорност и стрелаше од нога. Треба нашиве да најдат сега некој друг што би превземал такви одговорности. Мислам дека Бајрамовска е најблиску до таква „титула“, и според можностите и според искуството, но ајде да видиме.

За сега, честитки за нашите репрезентативки. Ова е голема радост за цела Македонија :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.001
Поени од реакции
5.635
Идеме на европско шалалала...
Таму ќе ни ебат матер тралала ла ла...
Протјанко се откажа од репрзентација, ако не ја разубедат матер има да ни ебаваат и отпозади.

П.С. Десподовска уште им е најсрцкаста од сите :love:
Не ја видов Десподовска бе, зашто не ја играа :(
Инаку жал ми е кога гледам како се радуваат, реално бевме фаворити и некако многу ниско целиме, ракометарките не тренираат како што треба, од ден на ден сме се полоши, кога дојде Папуџиева да биде стартер во репрезентација, не знам што да кажам. Па Драгица Митрова, не треба да и се дозволи да игра во одбрана, пред три години ја повреди Пецевска на сосема небитен натпревар... И оваа не може уште да се врати во форма (плус имаше пауза од најмалце шест месеци). Бековите ни се ок, ама кога гледам како играат крилата, ме фаќа страв. Ќе ни се смее Европа.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.895
Поени од реакции
16.139
ќе уценуваат сега се пласираа на Е.П. и им се може
Шо да уценуваат?
Тие губат ако не играат за репрезентацијата.
Во Металург или во Вардар може само да сонуваат да ја видат Европа, првенството им е излез...

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.271
Поени од реакции
8.407
Primetivte toj sto i se stavi na crvenkovska koga igraa oro i ovaa izbega? :pos:

Ps. Cestito neka im e ne se otkazuvajte od devojkive sepak e potesko da zavisis od edna utakmica otkolku koga vlagas kako autsajder vo grupa. Moze ke ni se pogodi zdrepkata ne se znae....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Браво девојки мои! ОДИМЕ НА ЕВРОПСКО!
И сега малку реално, ако овој состав не седне да научи да игра ракомет, салите во Европа ќе си ги бришат со нас. Пецевска најслаба игра од кога ја познавам. Без желба и храброст, толку зицери да промаши крило треба да се удави во Вардар. Папунџиева или како и да е другото крило нема потреба да оди во Холандија, ни техника, ни силина ни желба. Бајрамовска незнам дали знаеш на каква позиција играш и како треба да се игра таа позиција. Слаб шут без техника, Господ нека ни е на помош. Црвенковска ти паднала формата. Андреева на ниво исто како пред 4 години. Пикер закон немам коментар. Е малава Елена ги потврди моите зборови дека со вежбање ќе стане играчиште од неа. Шут имаш, ти фали техника и искуство. За 5 години од сега со вакво темпо ќе бидеш недопирлива малечка. Втор состав не видов, ако ова ни е најдобрата постава, незнам што да кажам за шанси на Европско. Али јас за жени ракомет сум најголем оптимист и секогаш се гледам во првите пет места. Им посакувам многу многу среќа.
Турчинкиве не се сеуште созреани за на европско, нека поучат уште малку. Озел лепото моја што ти се случило? Иди во пензија не си го валкај името барем пред нас. Ми падна жал додека те гледав, таков играч во што се претворил.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.315
Поени од реакции
15.549
Не очекувам ништо од ова првенство, битно е што се квалификувавме па ќе добијат на искуство некои, а може и ќе се продадат. Плус, со афирмирање на ракометот, кај младите се создава желба за тренирање. Со ЖРК Вардар и децата од на Кастратовиќ школата треба да очекуваме нова генерација.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.388
Поени од реакции
16.605
Не ја видов Десподовска бе, зашто не ја играа :(
Ја играат бе, само кога треба топките да се соберат :icon_lol:

Патем, Папуџиева не е за у репрезентација. Како млитаво делува по 20 мин игра, мислиш цел свет го држи на рамена. Нека бараат друго крило, аман.

blackeyed

passive-aggressive...
Член од
6 ноември 2008
Мислења
933
Поени од реакции
2.090
се нагледавме тикви на МТВ1(е*ате преносот дигни таа камера погоре да т'и*ам :D ). Честитки до девојките и покрај големите варирања у играта заслужија пласман.БРАВО!!

Kajgana Shop

На врв Bottom