Фан Клуб: Црвена Звезда

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.281
Ух, како добро би ни дошле и двајцата пред плеј-оф:D

Иначе Земан нов тренер на Рома. А нас (читај, на манекените што играа тогаш) не ни чинеше.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Иначе Земан нов тренер на Рома. А нас (читај, на манекените што играа тогаш) не ни чинеше.
Не беше Ѕенга? Или овој пред тоа е бил? Не се сеќавам на типчето баш :)

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Земан беше пред Чеде Јаневски, Чех е инаку и беше најавуван како нов 'Зенга' ама за жал го саботираа играчите и набрзо си замина, од тогаш почнаа сите проблеми ако не се лажам Топлица беше тогаш претседател па после него дојде Ден Тан.

German-Serbian footballer Michael Rensing, Brazilian Formula One Driver Felipe Massa
Овој првиот по мајка е србин, ама овој вториот од кај наш навивач незнам :D

Друго, покрај Бора чорба, Мирослав Илич и Аца Лукас влегоа во собранието, шо значи дека за прослави сме тип топ спремни :D Незнам зошто само Бајага го нема никаде, порано беше во управата ама наводно со оваа управа не биле во добри односи.

Околу екипата, се надевам дека прават правилен потег со овие младинциве во одбраната, иако многу помирен би бил ако донесат уште еден поискусен стопер. Сега засега само Ненадиќ и Бабаљ биле договорени, што значи сеуште ништо од Мики :(.

Има некој слика како ќе изгледа новата опрема од Legea? (не ми се верва дека од најк на леџеа (или како и да се вика) се префрливме (n) па колку и да сака нека ни плаќаат).

A да, и раскинат е договорот со хјундаи на година дена пред истекот.

Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/tuzili-zvezdu-za-2000-evra-81573.html
Се правеа големи звездаши посебно овој Миловановиќ ке ја тужел ЗВЕЗДА за 1800евра, и тоа не по вина на клубот туку ради курсна разлика,и покрај тоа што претходно му беа исплатени 150.000евра, така да овие нетреба поике ни да погледнат кон Маракана не пак да стапнат на неа ТОРКОВЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.281
Не беше Ѕенга? Или овој пред тоа е бил? Не се сеќавам на типчето баш :)
Зенга беше тренер 2005-2006, кога ја тепавме Рома и кога за 10 секунди (ах тој Стразбур, никако да го преболам :( ) ни избега пролет во Европа. После требаше да остане и наредната сезона, али нешто му солеа памет од страна и си замина.
А Земан дојде 2008, али не успеа, не дека не знае, туку затоа што манекените не можеа да ги издржат неговите припреми и го бојкотираа.

З
Околу екипата, се надевам дека прават правилен потег со овие младинциве во одбраната, иако многу помирен би бил ако донесат уште еден поискусен стопер. Сега засега само Ненадиќ и Бабаљ биле договорени, што значи сеуште ништо од Мики :(.

Има некој слика како ќе изгледа новата опрема од Legea? (не ми се верва дека од најк на леџеа (или како и да се вика) се префрливме (n) па колку и да сака нека ни плаќаат).
И ја барав стопер, ама сега сум спокоен кога е Тошке тука + младите Максимовиќ, Крнета и Спајиќ. Глеам се спомнува и Степанов, ама што се однесува до мене, не ни е потребен, затоа што ќе се гушат помладиве.
А од Мики нема ништо. Колку што знам сме биле заинтересирани, али дали имало контакт со него, тоа не знам.

Околу дресовите. Реално, квалитетот на досегашнава гарнитура беше лош (имам дома од тие Тојота белите и не сум нешто задоволен) и редно беше да се промени. Ја сакав Пума, али се појави Легеа со одлична понуда (1.800.000 евра за сезона), а пошто кубуриме со пари, логично беше да се прифатат.
Презентацијата ќе биде негде у јули.

Член од
15 јуни 2010
Мислења
67
Поени од реакции
61
http://www.sportske.net/vest/domaci-fudbal/tuzili-zvezdu-za-2000-evra-81573.html
Се правеа големи звездаши посебно овој Миловановиќ ке ја тужел ЗВЕЗДА за 1800евра, и тоа не по вина на клубот туку ради курсна разлика,и покрај тоа што претходно му беа исплатени 150.000евра, така да овие нетреба поике ни да погледнат кон Маракана не пак да стапнат на неа ТОРКОВЦИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.281
http://www.mondo.rs/s247213/Sport/Fudbal/ZVEZDA-_Jos_jedno_ili_dva_pojacanja.html

Na kratkoj listi onih koji su na izlaznim vratima nalaze se Kadu Mendeš, Miloš Dimitrijević, Nikola Mikić, Boban Bajković, Danijel Mihajlović, s tim da je Nikola Petković na korak da ode u Kinu.
Нив двајца никако не смееме да ги продадеме.
Пошто глеам дека размислуваат да ги стават сите карти на Европа и титула, продажба на Бајко и Каду ќе биде катастрофално лош потез.
Бајко е најдобар наш голман, а му нема рамен и у цела лига и мора да остане и наредна година. Кировски и Димитровиќ се ОК голмани и може да служат како замена.
Каду е одличен џокер на средината, се покажа сезонава многу пати кога не идеше и кога он не дигна. Мада, зависи он што сака. Може сака да иде. Ако сака да иде ок, тогаш Димитријевиќ мора да остане, зашто мора да имаме еден џокер. Ипак, ја повеќе би сакал Каду да остане и да освои титула, заслужи :)

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Имало интерес за Мијаиловиќ од Фиорентина, а нашите ако понудат некој милион не вервам да одбијат :unsure:.
Aсамоа ќе го позајмат, мада од него речиси ништо не видовме досега, Ели ќе видиме како ќе се покажи...

Немаме пари штом нема засилувања, со оглед на то дека Роби преферира да ги има засилувањата од сам старт на подготовките.
Ќе видиме што ќе биди понатаму, да почнат подготовките еднаш, ама не ми се допаѓа сегашнава ситуација. Имаме полно безвезе играчи и нема никаква најава за квалитетни засилувања.

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.281
Нема пари јебига, таква е ситуацијата. Побитно е да се враќаат долговите отколку појачања, мада ја сум задоволен како тече до сега. Нема некои бомбастични најави како лани лето, туку мирно се работи и се продолжува по старо, се што е добро и младо да се донесе у клуб, при тоа да се задржи костурот на тимот.

Реков, ќе повторам, клучно ќе биде задржувањето на триото Лазовиќ-Евандро-Тошиќ.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Метка, тука ќе те цитирам, ќе те побијам... Иначе сликата Ти ја постави во "Балкански навивачки групи" :)
Не ми е целта да провоцирам или било што, само налетав на сликата, па да ја споделам со тебе :)
П.С. Ливерпул, Милан, Манчестер Јунајтед, Њукасл, Олимпијакос, Ајакс, Сампдорија, Челзи, Амерички застави... Охоооо :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Метка, тука ќе те цитирам, ќе те побијам... Иначе сликата Ти ја постави во "Балкански навивачки групи" :)
Не ми е целта да провоцирам или било што, само налетав на сликата, па да ја споделам со тебе :)
П.С. Ливерпул, Милан, Манчестер Јунајтед, Њукасл, Олимпијакос, Ајакс, Сампдорија, Челзи, Амерички застави... Охоооо :)

Така се правело тоа порано, треба да знаеш и сам... Ова е најверојатно почеток 90ти, секој зимал шалови од дома што имал препорачливо да бидам слични боји на неговиот клуб, уште немало развиено тогаш навиачка свест до некој голем степен. Ова го има и кај Гробари сигурно, само треба вака случајно да се налета на некоја слика.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Така се правело тоа порано, треба да знаеш и сам... Ова е најверојатно почеток 90ти, секој зимал шалови од дома што имал препорачливо да бидам слични боји на неговиот клуб, уште немало развиено тогаш навиачка свест до некој голем степен. Ова го има и кај Гробари сигурно, само треба вака случајно да се налета на некоја слика.
Мене ми се јасни работите, само целта ми беше да го побијам Метка, ми постираше слика... И Чеги има идено со навивачите на Евертон тоа време, 90-тите... Го изнервирале што дремеле, се качил на шипка и почнал да ги води :D Го има и на слика со шал Евертон... Јасно ми е мене :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Од фејсбук:
Moja Crvena Zvezda
Кристијан Борха више није фудбалер Црвене звезде. Желимо му срећу у наставку каријере! Екипа сајта МЦЗ ће покушати да ступи у контакт са Колумбијцем и објави разговор са њим на сајту. Хвала за све, Борха. :(
--- надополнето: 18 јуни 2012 во 12:18 ---
http://www.redstarbelgrade.info/fudbal-srb-2/vesti/1157-borha-vise-nije-igrac-zvezde.html Еве и линк

Kajgana Shop

На врв Bottom