Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Meне ме бендиса бе. Pure fun... a и тогаш во моментот супер ми легна ваков филм. Перфектен за гледање со другари (јес да јас сам го гледав).

Koj те праша тебе?

јас сум Пит ти си Нортон СТОП!

:)

Project X баш ми се свиѓа филмчето претставено е се шо прајме младите :$ искрено му го предложив на татко ми да го гледа па ќе видиме ќе идам да учам сега ваљда ќе седне да погледне чоекот доста веќе го лажам дека не правиме такви работи добро освен дрога.

Project X баш ми се свиѓа филмчето претставено е се шо прајме младите :$ искрено му го предложив на татко ми да го гледа па ќе видиме ќе идам да учам сега ваљда ќе седне да погледне чоекот доста веќе го лажам дека не правиме такви работи добро освен дрога.
Дај му го овој на татко ти да види што правите вие младите :D
http://www.imdb.com/title/tt0113540/
а може и овој
http://www.imdb.com/title/tt0328538/

Искрено, оваа година и не очекувам да испадни некоја добра дво-часовна холивудска комедија. До тогаш можеме да се опуштаме со некои вакви филмчиња кои дефинитвно се направени за да се насмееш повеќе одколку да бараш некои квалитети во него. Ако сакале режисерите да направат добар филм немало да направат филм од ваков жанр. Од American Pie : Reunion бев разочаран тотално, а и после овај филм многу посилно го препорачувам Project X.

Ех зш не ти се свиѓаше ич Реунион? :)
Џим е истиот оној збунет тип кој запаѓа у смешни ситуации; татко му истиот оној кул татко кој секој би го посакал :) ; Стифлер истиот оној ѕвер кој ги придвижува работите т.е. мотивира другите да прават некои откачени работи; дечките ја имаат таа хемија што не се приметува дека поминале 9-10 години од последниот дел,...и самиот филм е од оние што ти го подигаат расположението, сам го глеав а тек у друштво можам да замислам :)
Имаше може 1-2 глупи моменти/ликови, и женските ликови имаат премала минутажа...ама па надоместува со еден куп смешни моменти, ја се искинав од смеење и по квалитет би го стаил одма после кецот. :)
Не ти беше смешно напр. - на Џим
оној кога го викаше Адам Сендлер
:pos:

Project X ми се свиѓаше поготово оти е сниман во тој стил
Перфектен за гледање со другари (јес да јас сам го гледав).
Me насмеа повеќе од саут парк! :D

Го изгледав и јас Project X.....интересно филмче, забавно, на неколку пати и ме насмеа.
Now that`s one hell of a party :)

iksi_str , dragonsky , муабети во Предлог за филм и Последен гледан филм не.
На кој не му се пишува рецензија слободно овде може да си отвори муабет за филм.

Сака некој да гледа филмче каде што повторно умира Осама Бин Ладен? :pos:
Намерно го пишав во Хорор филмови,ама никој рецка не ми мавна :cautious:

Io Sono Interista Немаше потреба да ја затвориш темата за Прометеј.Сега кога и официјално е излезен филмот и така навелико ќе се прави дискусија за се во врска со филмот.Освен ако намерата ти е да оставиш тука да се води дебатата.

Io Sono Interista Немаше потреба да ја затвориш темата за Прометеј.Сега кога и официјално е излезен филмот и така навелико ќе се прави дискусија за се во врска со филмот.Освен ако намерата ти е да оставиш тука да се води дебатата.
Го има на саглам снимка? Пошто во кино и да го има во Скопје не ни е достапно на сите. За нас другите ќе останат спојлерите.

Дискутирајте тука ама за спојлери без таг ќе има опомени. Темата не е избришана, штом ќе има DVD rip ќе ја отворам.

z5Dy3.jpg

:D

Хавиер Бардем. Мужиште. Глумчина. Ги немам гледано сите негови филмови но според мене Бардем остава печат на секој негов филм без разлика на големината на улогата. Ќе издвојам три.​
1. The Sea Inside (Mar adentro) на Алехандро Аменабар.Бардем игра улога на квадриплегичар кој се бори за правото да биде евтаназиран. Може да се спори дека приказната (инаку вистинита) има елементи на мелодрама и политички спин. Сепак, според мене, Бардем маестрално го игра ликот на Рамон Сампедро.​
2. No Country for Old Men на браќата Коен. Бардем игра споредна улога на платен убиец со уникатна фризура и уште поуникатно оружје: пневматски „пиштол“. Актерското мајсторство на Бардем се гледа во неговата способност да ја долови улогата на психопатски убиец со минимални реплики – во филмот не изговара повеќе од три реченици.​
3. Biutiful на Алехандро Ињариту. Кој бил во Барселона тешко да ќе поверува дека филмот е снимен во еден од најубавите градови на светот. Бардем го игра ликот на Усбал, разведен татко на две деца, губитник, заболен од рак кој од петни жили се обидува да обезбеди нормален живот за своите деца. Повеќеслоен филм кој Бардем го носи на своте плеќи. Негово најдобро остварување.​

Хавиер Бардем. Мужиште. Глумчина. Ги немам гледано сите негови филмови но според мене Бардем остава печат на секој негов филм без разлика на големината на улогата. Ќе издвојам три.​
1. The Sea Inside (Mar adentro) на Алехандро Аменабар.Бардем игра улога на квадриплегичар кој се бори за правото да биде евтаназиран. Може да се спори дека приказната (инаку вистинита) има елементи на мелодрама и политички спин. Сепак, според мене, Бардем маестрално го игра ликот на Рамон Сампедро.​
2. No Country for Old Men на браќата Коен. Бардем игра споредна улога на платен убиец со уникатна фризура и уште поуникатно оружје: пневматски „пиштол“. Актерското мајсторство на Бардем се гледа во неговата способност да ја долови улогата на психопатски убиец со минимални реплики – во филмот не изговара повеќе од три реченици.​
3. Biutiful на Алехандро Ињариту. Кој бил во Барселона тешко да ќе поверува дека филмот е снимен во еден од најубавите градови на светот. Бардем го игра ликот на Усбал, разведен татко на две деца, губитник, заболен од рак кој од петни жили се обидува да обезбеди нормален живот за своите деца. Повеќеслоен филм кој Бардем го носи на своте плеќи. Негово најдобро остварување.​

Заборавив да додадам уште еден тотално европски, нискобуџетен инди филм каде Бардем брилјира. Се вика Mondays in the Sun (Los Lunes al Sol) -- една спора, спокојно и едноставно раскажана приказна за неколку другари, работници на бродоградилиште кои остануваат без работа. Бардем и тука го носи целиот филм.

master master ...damn you...want to kill me....jako e ona sto orginalnite glasovi im idat podolgo od angliskiot :D go obozavam filmovive i zvucnite efekti se mnogu jaki :pos:
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 22:47 ---

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom