М
Мартин`
Гостин
Како да си израчунам колку масти наслаги имам, да видам одприлика колку сум далеку од познавање на стомачните ?
Не барајте научни фантастики по интернетов, и не филозофирајте со шок на мусукули.Читам една книга,и во програмата пишува,нормално 6 недели тренинг и исхрана а после 3 недели да намалиш внес на протеини на 30 грама дневно,па после пак нормален внес на протеини 6 недели и се така.. дали е можно вака да расте мускулот?демек ако намалиш внес на протеини така се лачи тестостерон и хормонот за растење и така расте мускулот а не е потребно многу протеин како некој хипер адаптивен циклус или сл. вие имате експериментирано вака,знаете нешто повеќе?
Ја заврши Биохемија и не гледам никаква поврзанот дека намален внес на протеин предизвикува зголемено лачење на тестостерон .. Хормоните се главно создаваат од масти ..Читам една книга,и во програмата пишува,нормално 6 недели тренинг и исхрана а после 3 недели да намалиш внес на протеини на 30 грама дневно,па после пак нормален внес на протеини 6 недели и се така.. дали е можно вака да расте мускулот?демек ако намалиш внес на протеини така се лачи тестостерон и хормонот за растење и така расте мускулот а не е потребно многу протеин како некој хипер адаптивен циклус или сл. вие имате експериментирано вака,знаете нешто повеќе?
Пробај да не внесуваш ЈХ после попладнето освен може едно овошје тие и така имаат низок гликемичен индекс.Некој совет кога се симнува вишок на масти? Порано кога бев повисоко бодифет многу полесно ограничував калории.. сега мн тешко иде.. едноставно ме тера да јадам поише.. некад навечер пукаат кризи не се трпи а не ми е многу намален калорискиот внес..2200,2000.. 120,130 гр протеини..
Многу се 3гр протеин на кило бе. 80 кила, 240 грама протеинПресметај дали внесуваш 2,5-3 гр протени на телесна тежина (потребни се повеќе протеини при симнување сало за да се задржат мускулите и метаболизмот)
Во право си дека е многу но за да го принудиш организмот да топи масти најдобар начин е да ги ограничиш ЈХ и делумно да ги намалиш мастите, а на сметка на нив малку да го зголемиш внесот на протеини за што повеќе да се осигура зачувувањето на мускулите. За да не ги оптеретуваш бубрезите ќе пиеш што повеќе вода, а во исто време со намален внес на ЈХ и масти од таа страна и бубрезите помалку работат.Многу се 3гр протеин на кило бе. 80 кила, 240 грама протеин
бубрезите ќе ти умрат
Тргни во теретана со тек на време ќе се израмнат и мене ми беа така во почеток.Градиве односно деснава града ми изгледа поразвиена од левава, како да го корегирам тоа?
Иначе само склекови правам,понекогаш на вратило и на школо шо вежав теретана...
Точно.Тестостеронот може да варира во тек на ден во однос на исхраната, но знам дека тоа е поврзано со висок внес намасти како холестерол го качува тестостеронот исто и храна богата со цинк овозможува оптимално лачење, се останато за дигање на тестостеронот се прави во теретана и во кревет Вежби кои гураат највеќе тежина (чучњеви,бенч...) го дигаат тестостеронот а сетови со голем број повторувања кои доведуваат до печење во мускилите од млечна киселина доведуваат до лачење на хормонот за раст.
Пиши у кратки црти што се збориТочно.
Просто кажано има два типа на холестерол LDL и HDL. На оние кој се занимаваат со овој спорт, важен им е HDL холестеролот бидејќи го покачува тестостеронот.
Ова е одлична статија за како работи HDL холестеролот, зашто треба да пазиме на HDL-от и како да го покачиме.
Ќе ја преведев на македонски, ама не сум при време сега, ако некој има проблем со разбирање англиски нека праша.