Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
i posle wimbledon ova ona, otsekogas roland garros mi bil omilen turnir, dolgi mecevi, raznovidna igra, servis ne pomaga premnogu fala bogu sto postojat zemjeni turniri!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Wimbledon е најдобриот грен слем турнир без конкуренција, каков RG, види ја само публиката на Wimbledon и спореди ја со онаа на RG, мислам смешно е да се споредат...

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Wimbledon е најдобриот грен слем турнир без конкуренција, каков RG, види ја само публиката на Wimbledon и спореди ја со онаа на RG, мислам смешно е да се споредат...
prvo ne zboram za publika, gajle mi e mene za publika, a veke ako praime maubet, francuskata publika e pobliska do nashiot emntalitt, naviva kako na fudbalski natprevar dodeka anglichanine se mrtvi puvala, osven koga igra murray i onaka"kulturno " rakopleskaat, kako na teatar mislam daj sto zboris? vtoro i najvazno tenisot na treva ne go sakam, dosaden mi e na sila mi e i ne uzivam vo toj tenis, wimbledon ima samo tradicija i nisto poveke.Za mene otsekogas bil povazen pobednikot na roland garros otkolku na wimbledon.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
А види ја Радванска:facepalm:

L

Löwe

Гостин
prvo ne zboram za publika, gajle mi e mene za publika, a veke ako praime maubet, francuskata publika e pobliska do nashiot emntalitt, naviva kako na fudbalski natprevar dodeka anglichanine se mrtvi puvala, osven koga igra murray i onaka"kulturno " rakopleskaat, kako na teatar mislam daj sto zboris? vtoro i najvazno tenisot na treva ne go sakam, dosaden mi e na sila mi e i ne uzivam vo toj tenis, wimbledon ima samo tradicija i nisto poveke.Za mene otsekogas bil povazen pobednikot na roland garros otkolku na wimbledon.
+1.
Енглезите половина спијат за време на натпревар.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
+1.
Енглезите половина спијат за време на натпревар.
Ако вие знаете што зборите. Како бе Вимблдон бил послаб од Ролан Гарос? Ај што се две различни работи, едно на земја, друго на трева. Ама човек да каже дека Ролан Гарос е пред Вимблдон е во апсолутна заблуда. Читнете изјави од тенисери ќе видите што значи Вимблдон во кариера на еден тенисер. Тоа ви е неофицијалното светско првенство во тенис. И публиката е баш како што соодвествува за еден тениски турнир. Она во Франција е сељачко урлање. На што личи судија за време на еден натпревар да моли публика да седне или да се заќутат за да може поени да се одиграат.

А

Анноун

Гостин
И овие пропалитетиве Симон и вавринка добро почнаа :facepalm: Ова ако оди во пет сета ќе трае 8 саата.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
И овие пропалитетиве Симон и вавринка добро почнаа :facepalm: Ова ако оди во пет сета ќе трае 8 саата.
Не ми го дирај Симон, ѕвер е. За него и Цонга навивам на турниров.
Него, два изедначени тенисери, очекувано е да се игра подолго.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ако вие знаете што зборите. Како бе Вимблдон бил послаб од Ролан Гарос? Ај што се две различни работи, едно на земја, друго на трева. Ама човек да каже дека Ролан Гарос е пред Вимблдон е во апсолутна заблуда. Читнете изјави од тенисери ќе видите што значи Вимблдон во кариера на еден тенисер. Тоа ви е неофицијалното светско првенство во тенис. И публиката е баш како што соодвествува за еден тениски турнир. Она во Франција е сељачко урлање. На што личи судија за време на еден натпревар да моли публика да седне или да се заќутат за да може поени да се одиграат.
Занесени се од фанбој моменти, т.е. по Надал, незнаат што значи култура и традиција, колку истите сегменти се битни во овој спорт. Па уште со фудбал споредуваат, ако не ај бакљада да праат на трибини а? Ultras? :icon_lol: :pos:

На Wimbledon кога се игра, (за време на поените) мува да помине може да се чуе, е тоа е права тенис атмосфера, публика која не ракоплеска и не се радува на грешки, не како на USO, турнирите во Италија или пак на RG, публиката исто така не трча низ трибни на сред поени, сите се на место точно на време, нити пак се слушаат мобилни.

Ова се многу битни сегменти од тенисот како еден поинаков спорт, ама нема везе сеуште се млади ќе научат :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Занесени се од фанбој моменти, т.е. по Надал, незнаат што значи култура и традиција, колку истите сегменти се битни во овој спорт. Па уште со фудбал споредуваат, ако не ај бакљада да праат на трибини а? Ultras? :icon_lol: :pos:
Абе еве и јас сум занесена по Надал :icon_lol:, ама не ги поистоветувам турнирите во никој случај. Во суштина Вимблдон е она што останатите турнири треба да бидат, во организациска смисла и од аспект на публика најмногу.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Симон:tapp:
Ваљда ни сам не е свесен, како го изгуби овој сет.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Абе еве и јас сум занесена по Надал :icon_lol:, ама не ги поистоветувам турнирите во никој случај. Во суштина Вимблдон е она што останатите турнири треба да бидат, во организациска смисла и од аспект на публика најмногу.
Ти можеби си занесена, ама исто така си и реална, и не ти е изгубена способноста за реално согледување на работите, за разлика од нив :D

Има разлика од фан до фанбој :)

А

Анноун

Гостин
Браво Гофинче. Прв пат можам да го гледам директно , личи на 18 години , ама малце постар е , 90та е роден .

Одлична игра прикажува , доста стабилно игра. Нов миленик од младите играчи . Само нека продолжи во исто темпо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom