- Член од
- 22 април 2005
- Мислења
- 1.338
- Поени од реакции
- 505
i posle wimbledon ova ona, otsekogas roland garros mi bil omilen turnir, dolgi mecevi, raznovidna igra, servis ne pomaga premnogu fala bogu sto postojat zemjeni turniri!
prvo ne zboram za publika, gajle mi e mene za publika, a veke ako praime maubet, francuskata publika e pobliska do nashiot emntalitt, naviva kako na fudbalski natprevar dodeka anglichanine se mrtvi puvala, osven koga igra murray i onaka"kulturno " rakopleskaat, kako na teatar mislam daj sto zboris? vtoro i najvazno tenisot na treva ne go sakam, dosaden mi e na sila mi e i ne uzivam vo toj tenis, wimbledon ima samo tradicija i nisto poveke.Za mene otsekogas bil povazen pobednikot na roland garros otkolku na wimbledon.Wimbledon е најдобриот грен слем турнир без конкуренција, каков RG, види ја само публиката на Wimbledon и спореди ја со онаа на RG, мислам смешно е да се споредат...
+1.prvo ne zboram za publika, gajle mi e mene za publika, a veke ako praime maubet, francuskata publika e pobliska do nashiot emntalitt, naviva kako na fudbalski natprevar dodeka anglichanine se mrtvi puvala, osven koga igra murray i onaka"kulturno " rakopleskaat, kako na teatar mislam daj sto zboris? vtoro i najvazno tenisot na treva ne go sakam, dosaden mi e na sila mi e i ne uzivam vo toj tenis, wimbledon ima samo tradicija i nisto poveke.Za mene otsekogas bil povazen pobednikot na roland garros otkolku na wimbledon.
Ако вие знаете што зборите. Како бе Вимблдон бил послаб од Ролан Гарос? Ај што се две различни работи, едно на земја, друго на трева. Ама човек да каже дека Ролан Гарос е пред Вимблдон е во апсолутна заблуда. Читнете изјави од тенисери ќе видите што значи Вимблдон во кариера на еден тенисер. Тоа ви е неофицијалното светско првенство во тенис. И публиката е баш како што соодвествува за еден тениски турнир. Она во Франција е сељачко урлање. На што личи судија за време на еден натпревар да моли публика да седне или да се заќутат за да може поени да се одиграат.+1.
Енглезите половина спијат за време на натпревар.
Не ми го дирај Симон, ѕвер е. За него и Цонга навивам на турниров.И овие пропалитетиве Симон и вавринка добро почнааОва ако оди во пет сета ќе трае 8 саата.
Занесени се од фанбој моменти, т.е. по Надал, незнаат што значи култура и традиција, колку истите сегменти се битни во овој спорт. Па уште со фудбал споредуваат, ако не ај бакљада да праат на трибини а? Ultras?Ако вие знаете што зборите. Како бе Вимблдон бил послаб од Ролан Гарос? Ај што се две различни работи, едно на земја, друго на трева. Ама човек да каже дека Ролан Гарос е пред Вимблдон е во апсолутна заблуда. Читнете изјави од тенисери ќе видите што значи Вимблдон во кариера на еден тенисер. Тоа ви е неофицијалното светско првенство во тенис. И публиката е баш како што соодвествува за еден тениски турнир. Она во Франција е сељачко урлање. На што личи судија за време на еден натпревар да моли публика да седне или да се заќутат за да може поени да се одиграат.
Абе еве и јас сум занесена по НадалЗанесени се од фанбој моменти, т.е. по Надал, незнаат што значи култура и традиција, колку истите сегменти се битни во овој спорт. Па уште со фудбал споредуваат, ако не ај бакљада да праат на трибини а? Ultras?![]()
![]()
Ти можеби си занесена, ама исто така си и реална, и не ти е изгубена способноста за реално согледување на работите, за разлика од нивАбе еве и јас сум занесена по Надал, ама не ги поистоветувам турнирите во никој случај. Во суштина Вимблдон е она што останатите турнири треба да бидат, во организациска смисла и од аспект на публика најмногу.