Формула 1 - сезона 2012

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Добро ајде штом е така тогаш јас да питам нешто:Зошто Ред Бул решиле да му дадат шанса на Фетел а не на Вебер да биде прв возач или зошто не донеле некој од другите послаби возачи туку го донеле Фетел? Сето тоа не е без причина. И двоен светски шампион не се станува ако си само просечен возач.
Mногу повеке им одговара од маркетиншки аспект Фетел него Вебер,прво поради тоа што е германец а Германија е 100 пати поблиску до Австрија него Австралија.
Второ е млад возач а Вебер стар и истрошен материјал.
А го земаа Фетел поради тоа што беше во вториот тим на Ред Бул а тоа е Торо Росо така да на некој начин бил нивен проект.
И да дојде во Ферари нема да навиван за него туку ке навивам за Ферари како што сега не навивам за Алонсо.

S

Stivie G

Гостин
Нострадамус ти ли си бе?
Другар незнам зошто ама мислам дека малце си лаик за тркиве. Едно ке ти кажам комплетно изградени возчи моментално во ф1 се Хами, Алонсо, Вебер, Батон, Шуми, Раиконен. Значи не попуштаат лесно под притисок стабилни се со времиња во тие моменти (за разлика од Ветел). Во екстремни услови каде што се бара умешност се неприкосновени за разлика од Ветел кој се губи. Далеку дека е лош возач ама уште не е дораснат за мангиве погоре треба време да се стигнат. И те молам следен пост нека не ти биеде ама он има две титули.
Кога ке освои две титули со здрава конкуренција тогаш ке признаам дека е добар возач. А со доминација на редбул од 1 секунда по круг тоа само лаик може да каже дека е до возење а не е до болид.
Кажав шо мислам, дали со здрава или нездрава конкуренција се освоени титулите не ме интересира. Се нашол на вистинско место во вистинско време и успеал. За тебе ако горе наведените се подобри од Ветел за мене не се. Муабетот дека Фетел е само просечен возач кај мене паѓа во вода. И на крај краева Фетел е 24 години и има многу покажано а има и уште за покажување.
Haters gonna hate.

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
Ej aj ve molam da prekineme so Vetel ova Vetel ona , 90% od nas imaat edno mislenje a Stivie G drugo , taka da mislam deka e jasno na sto stoime .:tapp:

S

Stivie G

Гостин
Да, Фетел е слаб, Фетел нема врска од возење, Фетел победува и освојува титули на среќа :tapp:. Се шо направил досега се е на среќа:LOL:.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Да, Фетел е слаб, Фетел нема врска од возење, Фетел победува и освојува титули на среќа :tapp:. Се шо направил досега се е на среќа:LOL:.
Ништо не е на срека од Ред Бул многу добро си знаеле дека ке си ги освојат титулите,поради фактот што Њуи направил една секунда побрз болид од другите :)

S

Stivie G

Гостин
Ништо не е на срека од Ред Бул многу добро си знаеле дека ке си ги освојат титулите,поради фактот што Њуи направил една секунда побрз болид од другите :)
И за тимот во тој момент се погодува да вози Фетел кој нешто претходно покажал за да може да го добие тоа место:).

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.529
Не се палете јасно е дека каде е Њуи e мозокот на тимот да не е тој ни фетел ни вебер ке се во оваа позиција во која се наоѓаат сега!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Алонсо има 2 во 11 сезони, а Фетел 2 во 5 сезони. До 11 сезона Фетел ќе освои уште 2 минимум :P.
Хамилтон имаше 1 титула во 2 сезони, (и една загубена за 1 бод од Раиконен)... според твојата математика до сега требаше да има уште 3... ама остана на 1.

Ej aj ve molam da prekineme so Vetel ova Vetel ona , 90% od nas imaat edno mislenje a Stivie G drugo , taka da mislam deka e jasno na sto stoime .:tapp:
Молење, во црква. Овде имаме некаква дебата (со факти и весели математики) така да негледам причина зошто некој треба да прекини... Секој си го брани мислењето на фин и културен начин (со почитување на останатите учесници) така да слободно да се продолжи на темава :)

Не се палете јасно е дека каде е Њуи e мозокот на тимот да не е тој ни фетел ни вебер ке се во оваа позиција во која се наоѓаат сега!
Види вака, Њуи беше во Мекларен колку време... па од титулите на Хакинен дури откако си замина Мекларен стана шампион (Мика ја освои титулата во 1998 и 1999, и од тогаш се изначекаа на Хамилтон во 2008).

Така да толкава заслуга да му се препиши на еден човек... јас искрено невервам дека целото тоа е негов изум.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.529
Види вака, Њуи беше во Мекларен колку време... па од титулите на Хакинен дури откако си замина Мекларен стана шампион (Мика ја освои титулата во 1998 и 1999, и од тогаш се изначекаа на Хамилтон во 2008).

Така да толкава заслуга да му се препиши на еден човек... јас искрено невервам дека целото тоа е негов изум.
За 10 години многу работи се менуваат и се учат...нормално дека доколку би немал тој добар тим со кој да работи ни тој не би успеал но сепак мислам дека има голема заслуга... :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
За 10 години многу работи се менуваат и се учат...нормално дека доколку би немал тој добар тим со кој да работи ни тој не би успеал но сепак мислам дека има голема заслуга... :)
Сакаш да кажиш дека во Мекларен немаја добар тим, ама зато во Ред Бул имаја? Шо те гледам смешен... Мекларен и Ферари се натпреваруваат во Ф1 баеги време, и секогаш биле во рамките на регуларноста, не ме држи сеќавање некогаш нешто да се спорело околу дозволеноста на болидот... Еднаш знам дека се спореа за подвижните подови на Ферари кои тогаш Фиа ги одцени како недозволени (сега веќе се дозволени и ги користат), и еднаш Ферари го спореше амортизерот на Рено кој исто така излезе дека е нелегален и престанаа да го користат. Толку.

То шо на Ред Бул му текна да се тркаат кој попрв ќе најди дупка и пропуст во правилата, наместо да се тркаат на патека, е сосема друг муабет.

S

Stivie G

Гостин
Хамилтон имаше 1 титула во 2 сезони, (и една загубена за 1 бод од Раиконен)... според твојата математика до сега требаше да има уште 3... ама остана на 1.
Не разбирам шо сакаш со тоа да кажеш. Дадов споредба меѓу Фетел и Алонсо кој шо постигнал досега а тој вториот дел дека до 11 сезона Фетел ќе освои уште минимум 2 беше кажано и со сарказам малку. Може нема да освои ни 1 а може и уште 4.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.276
Поени од реакции
5.529
Сакаш да кажиш дека во Мекларен немаја добар тим, ама зато во Ред Бул имаја? Шо те гледам смешен... Мекларен и Ферари се натпреваруваат во Ф1 баеги време, и секогаш биле во рамките на регуларноста, не ме држи сеќавање некогаш нешто да се спорело околу дозволеноста на болидот... Еднаш знам дека се спореа за подвижните подови на Ферари кои тогаш Фиа ги одцени како недозволени (сега веќе се дозволени и ги користат), и еднаш Ферари го спореше амортизерот на Рено кој исто така излезе дека е нелегален и престанаа да го користат. Толку.

То шо на Ред Бул му текна да се тркаат кој попрв ќе најди дупка и пропуст во правилата, наместо да се тркаат на патека, е сосема друг муабет.
Не ми го свати муабетов...и самиот си кажа дека 98-99 немаа титули освоено и дека после негово заминување освоија титула а јас на сето ова дадов коментар само дека за 10 години човек се менува и учи многу работи и дека не значи ако пред 10 години не бил успешен дека и сега нема да е успешен..и кај забега со дупките во правилниците не знам али ајде нема врска !

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Значи не е за све заслужен Њуи,Ред Бул е голем тим работат многу луге што даваат голем допринос но изумите на Њуи се голема работа па најголемата заслуга иде кај него но секако не и цела.
А Ред Бул што се толку јаки тоа е поради лимитот на буџет да им ги одврзат рацете на Мекларен и Ферари за трошење ресурси и да вратат но лимит тестирањата да тестираат нон стоп секое делче да го доведат до совршенство Ред Бул ке ги снема.
И за тимот во тој момент се погодува да вози Фетел кој нешто претходно покажал за да може да го добие тоа место:).
Moра некој да се погоди а Фетел им е топ,млада ѕвезда башка Германец а и они самите го мислеле за топ возач но што е тоа битно,јас како што гледам не ми делува толку смирено доста прави грешки и кога е во среден ред се губи.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
А Ред Бул што се толку јаки тоа е поради лимитот на буџет да им ги одврзат рацете на Мекларен и Ферари за трошење ресурси и да вратат но лимит тестирањата да тестираат нон стоп секое делче да го доведат до совршенство Ред Бул ке ги снема.
Јас колку шо знам, буџетот е лимитиран на некое Х ниво и е ист за сите. Така да не ти држи вода баш “одврзувањето на рацете“, пошто имаат сите исти услови. Никој не ги тера Мекларен и Ферари пола од буџетите да ги трошат за плати на возачите и екипите (лупам на памет, сигурно дека Хамилтон и Батон собрани заедно земаат дупло појќе плата од Фетел и Вебер).

Kajgana Shop

На врв Bottom