Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.662
Кога ве префрлаа на новите пакети, одма средија и лимит и брзината или прво пи пуштија лимит, па уште чекавте за да ви ја зголемат брзината?

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Откако се префрлив на Voip неможам да вртам на 080012345.(можам ама безразлика дали вртам во 2 по полноќ или 8 сабале или 12 попладне ми дава тонот за зафатено). Знае некој како да го решам ова ? :)

Член од
17 мај 2012
Мислења
10
Поени од реакции
1
Кога ве префрлаа на новите пакети, одма средија и лимит и брзината или прво пи пуштија лимит, па уште чекавте за да ви ја зголемат брзината?
Кај мене прво зголемија брзина а потоа лимит (во меѓувреме го надминав стариот лимит па бев на 256/256)

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Кај мене конкретно лимит ми покачија мислам одма, а за брзината чекав 8 дена.
Откако се префрлив на Voip неможам да вртам на 080012345.(можам ама безразлика дали вртам во 2 по полноќ или 8 сабале или 12 попладне ми дава тонот за зафатено). Знае некој како да го решам ова ? :)
Може уште не е подесен VOIP-от како што треба, незнам како беше тој бројот дали 142 200 па таму да провериш дали си префрлен. Инаку можно е уште да не е средено од таму, а втора опција па и да се презафатени операторите на 0800 :)

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.662
Кај мене прво зголемија брзина а потоа лимит (во меѓувреме го надминав стариот лимит па бев на 256/256)
Јас две недели чекам, а на оптика сум. Вчера се јавив, уште од 21ви имаат издадено налог за промена на пакетот и таа викаше демек дека оптика би требало побрзо да е направена промената, ама имало многу луѓе што чекаат па затоа се чекало по околу 10 дена. И денес гледам во мој телеком ставено е сега кај што се проверува нели остварен сообраќај, и за брзината што има,
Тековната брзина на интернет врската е 50000 kbps/ 50000 kbps.

Ама уште ми е иста брзината, ништо не е променето па незнам дали направиле некаква промена или уште нема ништо. Уште 3 гига се останати од 60, да неможам без гајле да си симнам нешто. :D

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Другар ми (во Топанско) чекаше само 4 дена за да му сменат пакет. Значи и брзина и гига...Некоја привилегија имаат спрема нас :D

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Од вчера на оптика. Еве брзината со сервер во Скопје.

Одиме и во Ливерпул.

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208

Може уште не е подесен VOIP-от како што треба, незнам како беше тој бројот дали 142 200 па таму да провериш дали си префрлен. Инаку можно е уште да не е средено од таму, а втора опција па и да се презафатени операторите на 0800 :)
Не верувам да не сум префрлен. Пред пола година се префрлив и се функционира одлично освен 080012345, а да се зафатени ќе ми каже немаме слободен оператор а не да ми дава како да е зафатена линијата. Во секој случај ќе се јавам ќе пробам :) Благодарам :)

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.404
Поени од реакции
590
Јас две недели чекам, а на оптика сум. Вчера се јавив, уште од 21ви имаат издадено налог за промена на пакетот и таа викаше демек дека оптика би требало побрзо да е направена промената, ама имало многу луѓе што чекаат па затоа се чекало по околу 10 дена. И денес гледам во мој телеком ставено е сега кај што се проверува нели остварен сообраќај, и за брзината што има,
Тековната брзина на интернет врската е 50000 kbps/ 50000 kbps.

Ама уште ми е иста брзината, ништо не е променето па незнам дали направиле некаква промена или уште нема ништо. Уште 3 гига се останати од 60, да неможам без гајле да си симнам нешто. :D
И јас сум на оптика , и дури вчера после две недели чекање , ме лрефрлија на новите пакети .И кај мене е иста приказната со брзината , од 23-24 Mbps не мрда , а треба околу 50 Mbps да биде :(

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
И јас сум на оптика , и дури вчера после две недели чекање , ме лрефрлија на новите пакети .И кај мене е иста приказната со брзината , од 23-24 Mbps не мрда , а треба околу 50 Mbps да биде :(
Точно две недели или .. ? Денес истекува 13тиот ден од кога е поднесено барањето, па да знам дали да почекам уште ден два или да се јавувам.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.404
Поени од реакции
590
Точно две недели или .. ? Денес истекува 13тиот ден од кога е поднесено барањето, па да знам дали да почекам уште ден два или да се јавувам.
12 дена поточно :cautious: Отприлика толку се чекало , бар така ми кажаа :facepalm:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
12 дена поточно :cautious: Отприлика толку се чекало , бар така ми кажаа :facepalm:
Прво ми кажаа 2-3, па 9, па сега 13 :D ако и утре нема ништо, ќе мора да се јавувам.
Туку, знае некој како (и дали) може да се пристапи до Huawei HG850а оптичкиот терминал што го даваат за оптик пакетите ? Сакам да направам некои измени во воип-от, меѓутоа никако неможам да влезам во менито. На интернет најдов дека default ip е 192.168.100.0 но небива ни така...

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
се плака опција да слушаш радио на тв и фб опцијата :)

Член од
13 јануари 2009
Мислења
1.311
Поени од реакции
749
Преска од грмењево ми цркна модемов што ми го дадоа од т-хоме за новата платворма,сега ќе ми дадат нов или што?

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Преска од грмењево ми цркна модемов што ми го дадоа од т-хоме за новата платворма,сега ќе ми дадат нов или што?
Ќе ти дадат бесплатен не се секирај, само мора да го пријавиш, врти на 0800 12345 и кажи му.

Kajgana Shop

На врв Bottom