Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
7 декември 2011
Мислења
283
Поени од реакции
83
Хелллппп!

Утре почнувам со теретана дај кажете ми еден распоред по кој да вежбам пошо не ги знам вежбите...
Кога треба одмор, серии......

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Ајјј да си прашам пак нешто ... Речиси веќе и да немам сало, симнав толку килограми, колку што е потребно за да стомачните убаво ми се познаваат, тоа значи дека мастите веќе се на % на колку што треба да бидат, а имам уште 15-20 дена до крај на сезоната, па ќе ја држам истата исхрана сите тие денови, па и тоа ептен малце сало што остана ќе исчезне, е сега за време на летото ќе имам повеќе време за у теретана и почесто ќе одам, што сумплементи да купам за качувањето на некое килце мускулна маса, но тоа да биде во рамки на нормалата, бидејќи тоа кошарката го бара од мене.
http://www.napumpajse.com/shop/proteini/iso-sensation-23kg.aspx овој протеин би бил добро решение така, треба да се комбинира со нешто, или?

Благодарам однапред.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ајјј да си прашам пак нешто ... Речиси веќе и да немам сало, симнав толку килограми, колку што е потребно за да стомачните убаво ми се познаваат, тоа значи дека мастите веќе се на % на колку што треба да бидат, а имам уште 15-20 дена до крај на сезоната, па ќе ја држам истата исхрана сите тие денови, па и тоа ептен малце сало што остана ќе исчезне, е сега за време на летото ќе имам повеќе време за у теретана и почесто ќе одам, што сумплементи да купам за качувањето на некое килце мускулна маса, но тоа да биде во рамки на нормалата, бидејќи тоа кошарката го бара од мене.
http://www.napumpajse.com/shop/proteini/iso-sensation-23kg.aspx овој протеин би бил добро решение така, треба да се комбинира со нешто, или?

Благодарам однапред.
Со високо калорична здрава исхрана :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Тоа се разбира, прашувам за некој друг сумплемент?
Нешто за сила моеш, ќе ти дозволи да вежбаш повеќе/подобро = повеќе мускул?
Нагаѓам, по логика идам, не сум стручњак.

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Неможам да најдам ништо конкретно по нетов,ако некој знае:Kалциумот во течна состојба(од млеко,јогурт)се абсорвира во организмот за колку време?Затоа што ЗМА се зима 30мин пред спиење,а саат предходно пијам протеин со 300мл млеко и секако содржи калциум каде калциумот го успорува внесувањето а со тоа и ефектот на Цинкот и Магнезиумот станува послаб(помалку лачење на тестостерон)..ај ако може некој да помогне да го разјасниме ова.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Бил некој у Fitness Club Fit&Fun Biser?
Добра е теретатана? Некако ниски им се цените па затоа прашувам.
1000-1200 денари и тоа од први јуни ќе бидат за 200 поефтини.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Многу било мало, не дај боже да ти се погоделе уште 4-5 души у време коа треба да вежбаш..

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Неможам да најдам ништо конкретно по нетов,ако некој знае:Kалциумот во течна состојба(од млеко,јогурт)се абсорвира во организмот за колку време?Затоа што ЗМА се зима 30мин пред спиење,а саат предходно пијам протеин со 300мл млеко и секако содржи калциум каде калциумот го успорува внесувањето а со тоа и ефектот на Цинкот и Магнезиумот станува послаб(помалку лачење на тестостерон)..ај ако може некој да помогне да го разјасниме ова.
Еве што најдов на нет

It appears unlikely that calcium per se has a negative effect on zinc absorption. We added calcium to cow’s milk formula to a level of ~1300 mg/L and found no significant difference in zinc absorption from the formula with the regular level of calcium (500 mg/L) through the use of radioisotopes in human adults and paired observations (Lönnerdal et al. 1984Citation ). Similarly, Spencer et al. (1984)Citation and Dawson-Hughes et al. (1986)Citation added large amounts of calcium to a meal and found no effect on zinc absorption in human adults. It also appears that the long-term use of calcium supplements has no effect on zinc status; Gambian women who were given 1000 mg calcium/d had plasma zinc concentrations similar to those of unsupplemented women (Yan et al. 1996Citation )."
Во превод тврдат дека нема значајни проблеми при апсобцијата на цинк со млеко-калциум.

S

Stef Bachatero

Гостин
Ако некој е заинтересиран можам да му продадам ON whey gold standard 4.4 kg по пониска цена и BSN NO explode 2.0 откако го забранија jack3d овој е најдобар pre-workout suplement.Инфо преку пп.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Јас сум таму, ако ти е во близина и не си ограничен со време дали сабајле или навечер ОК си е. Од Центар јас идам натаму :D

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Еве што најдов на нет

Во превод тврдат дека нема значајни проблеми при апсобцијата на цинк со млеко-калциум.
Мхм,фала за инфото,сепак јас ќе се потрудам ако можам уште нешто подетално да најдам.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Јас сум таму, ако ти е во близина и не си ограничен со време дали сабајле или навечер ОК си е. Од Центар јас идам натаму :D
Ново Лисиче сум јас. На 10 минути од тоа. Може ќе доаѓам јуни :)

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
За постигнување на мускулна маса пожелно е да се вежбат 1 мускулна група или 2 мускулни групи - И како би требало да ги комбинирам..И дали би било поубаво Да се вежба 1 ден Да, еден ден - НЕ? :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
може не е за тука, ама ај да прашам :)

може ли да изгубам неколку кг само со јадење на супа?
не дека сум дебела, туку имам некоја "залиха" во стомакот, која сакам да ја снема :P

пс: трчам, ама не толку стално..

Kajgana Shop

На врв Bottom