Meтка, според она што ја го знам, Роби одамна им посочил на Лук и компанија дека е редно да се исплатат бидејќи заслужуваат, а ако се сеќаваш пред две-три недели излезе интервју у Моцарт каде што Роби јавно кажува дека платите каснат. Ама овие беа глуви на нивните барања и потполно исправно играчите стапија во штрајк. Разибрам ја дека притискаат долгови, али не е у ред да ги влечеш за нос и да ги лажеш, подобро кажи им дека нема пари и да се стрпат. Ја се надевам дека све ќе се среди. Еве глеам дигнале и краткорочен кредит од 1.5 милки за да исплатат некои обврски. Колку е тоа добро, ќе видиме.
Иначе, еве Стефан ме претрка околу Мики. Мене ми е драг играч, голем звездаш, има одличен шут, одличен преглед на игра, добар пас, али е премногу спор и прашање е дали ќе има мотив за игра, а богами и со повратнициве у последно време не се прославивме. Ако дојде он, тоа значи дека некој од дуото, а можеби и двајцата Чава/Каду ќе заминат, затоа што ем ќе имаме ептен голема гужва на таа позиција, а платата на Мики нема да е мала сигурно што е додатно оптеретување.
Такоѓе, се спомнуе доаѓање на уште еден напаѓач, Бабаљ од Австралија. Го немам гледано ниеднаш, само знам дека е 92 годиште, и дека е еден од најперспективните млади играчи таму. Плус му е што има српско државјанство, така да нема да се рачуна како странец.
Се спомнува и враќање на Луковиќ. Ако дојде супер, ако не, никому ништо.
За мене, клучно у преодниов рок е останувањето на барем двајца од триото Тошиќ/Евандро/Лаза.
Со Тошиќ се веќе почнати преговори за обнова на договорот и се надевам на позитивен исход, а Лаза изјави дека сака да остане, а дали ќе се деси тоа, ќе видиме. Не знам што ќе биде само со Евандро. Ја би сакал да остане.
Ако не дај боже, се деси сите тројца да заминат (пу, пу, пу) готови сме.
Еве ви и еден текст за Роби
http://www.redstarbelgrade.info/fudbal-srb-2/vesti/61-stampa/1035.html
![Секоја чест :cuc: :cuc:](/styles/default/xenforo/emot/cuc.gif)
![Секоја чест :cuc: :cuc:](/styles/default/xenforo/emot/cuc.gif)
"Момци, ако су они били такви пре шест месеци, не морамо ми да будемо сељаци. Видим, ти си Бајко узео и микрофон! Је л 'си то са Зорицом Марковић научио тако да певаш?!", Разгалио је свлачионицу пре релаксационог тренинга тог 22. марта Роберт Просинечки.
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)