Shineboy
(Лепотан)
- Член од
- 21 мај 2012
- Мислења
- 90
- Поени од реакции
- 13
Ok ajde za so sakas da diskutirame od stariot zavet sega odma ajde?? ne deka go nemam citano.....tuku da si go proveram znaenjeto me interesira! Da rekov so moite setila deka go pocuvstvuvav! ama da go pocuvstvuvas i da go vidis kako materijalen objekt se dve razlicni raboti.......a aj razbaraj nagore da vidis deka nitu na edno mesto nemam napisano ,,Vidov'' tuku go ,,POCUVSTVUVAV'' so moite setila!Што се правиш наивен. Нели рече дека со сите 5 сетила си осетил? Си заборавил кои се 5 сетила? Едно од нив е вид. Ти сега ретерираш.
Читај го малку стариот завет. Изгледа слабо си го читал.
--- надополнето: 28 мај 2012 во 19:49 ---
Ajde be kaj si??? vrati so eden stih......so go znajs ti samiot ili so asolno mislenje......samo se fakas kako pijan za Bandera celo vreme, demek me fakas na zboroj ,,majtapi''! stvarno ti treba edukacija i citanje.....neznam so godini si ako si po 18-19 ti se oprostuva....ako si 20+ a se mesas vo ovie temi treba cesno i posteno (Alt+F4) i da pocnis da citas!А кој не ја отворил се гледа, а за што си разбрал па сосем трето
--- надополнето: 28 мај 2012 во 19:52 ---
Ajde be zemi nasa(Makedonska) Biblija i otvori ja ajde.....preku cela kniga vo Daniel se pisi (karlot od Sever, kralot od Jug, kralot od Zapad...itn..) i posle toa se pisi jasno i glasno (od site cetiri kraista na svetot ili site cetiri kraista) i ti si go prevedvas kako cetiri kosinja od kocka....stvarno e bezvezno....i besmisleno! daj barem pobaraj nekoj poasolen stih kaj so pisi takvo nesto pa da me demantiras!! Vaka so ne e debatiranje ova.....pojke na zafrkancija mi deluva!Види, после се што ми се случи во животот библијата и куранот мене ми служат единствено во ВЦ, сигурен сум дека знаеш за што. И пак викам, да сакал типот да зборува за страните на светот ќе рекол SIDES OF THE WORLD или конкретно ќе ги спомнел страните. Тој јасно рекол ќошиња, а ти ако сакаш сега да се вадиш на различни толкувања, тоа е твоја (кукавичка) одлука.
--- надополнето: 28 мај 2012 во 20:00 ---
Prijatele gledam deka si musliman i deka sakas da nametnis nekoe veruvanje......ali jas ke ti recam deka Isus Hristos e Bozijot Sin koj umre za grevovite na site lujge i nema drugo ime pod nebesata preku koe moze covekot da se spasi! Samo preku Isus Hristos mozi da se dojdi do Edinstveniot Bog zasto Isus i Bog se edno.........i sekoj vistinski Hristijanin koga se moli ne e ona ladno cuvstvo bez odgovor tuku Svetiot Duh samiot Bog(Bozjoto Prisutstvo) sleguva nad onaj koj se moli i samiot civek e ispolnet so Bozjata Ljubov, Bozijot Mir i so Svetiot Duh.......a vie muslimanite nemate odgovor.....pazite Zakon preku kogo covek nemozi da se spasi i nemate nikakov odgovor od Bog vo molitvite...! Isus Hristis e edinstven Gospod i Spasitel.....toa e vistinskata vistina!ne odgovoreno prasanjaeto potrudise malce podobro za da bi go razbral, sto dokazuva toa zosto isus baral da go doprat i zosto baral da jade , sto sakam da im kaze na apostolite.