Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Немаш одговоро на ова прашање, и ај ќе вртиме.
Ок, се разбравме ;)
Имам одговор, ти го пласирав, само изгледа ти не можеш да сфатиш. И јас кога одам во странство зборам на јазиците што ги знам па значи по автоматизам не сум Македонка?

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Имам одговор, ти го пласирав, само изгледа ти не можеш да сфатиш. И јас кога одам во странство зборам на јазиците што ги знам па значи по автоматизам не сум Македонка?
Ајде така нека биди како што ти велиш. :coffee:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Се прајте на мутави или сте... трето нема,ах тој синдром што пекаме по србите.... :facepalm:
Тоа што јас знам Англиски и Српски...делумно Шпански и Италијански....и ако ме интервјуира (во некој паралелен Свет, зошто во случајов нема причина за такво нешто) некој Англиски/Српски/Шпански/Италијански новинар и притоа одговорам на истиот јазик ме прави НЕмакедонец?!

И кој е тој синдром, те молам?! Да не мислиш на комплекс...комплекс на поголема вредност....демек тој народ вреди повеќе од нашиот.....грешиш бе пријател, јас ако знам повеќе јазици, јас сум со поголема вредност. Тоа што ти мислиш дека некои патат од комплекс...или како што напомена, некаков си синдром...може се однесува за тебе, реков може.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Тоа што јас знам Англиски и Српски...делумно Шпански и Италијански....и ако ме интервјуира (во некој паралелен Свет, зошто во случајов нема причина за такво нешто) некој Англиски/Српски/Шпански/Италијански новинар и притоа одговорам на истиот јазик ме прави НЕмакедонец?!

И кој е тој синдром, те молам?! Да не мислиш на комплекс...комплекс на поголема вредност....демек тој народ вреди повеќе од нашиот.....грешиш бе пријател, јас ако знам повеќе јазици, јас сум со поголема вредност. Тоа што ти мислиш дека некои патат од комплекс...или како што напомена, некаков си синдром...може се однесува за тебе, реков може.
Добро пријателе, Перо Антиќ е 102,3 % Македонец!
Да умрат сите што го критикуваат ! (вклучувајќи ме и мене :sick: )

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Добро пријателе, Перо Антиќ е 102,3 % Македонец!
Да умрат сите што го критикуваат ! (вклучувајќи ме и мене :sick: )
Не брат, не да умрат тие што го критикуваат. Антиќ алудираше на тие што му посакуваа повреди/смрт....посакуваа откажување од капитенска лента воедно и од репрезентација. Што реално не е фер и е крајно не потребно, според мене се разбира.

за болдираното, да не бидам погрешно сфатен....не е тоа моја желба, напротив сите бидете живи и здрави па и да го достигнете успехот на кој било план што тој го има постигнато.

Член од
3 ноември 2007
Мислења
189
Поени од реакции
58
Џабе некои на форумов се прават дека се големи патриоти, сигурно голем дел од тие што плукаат по Антиќ одмараат на лето во Грција, а таму абе сите до еден Македонци се прајте.. или пак се кријате како... (да не речам што) и се претставувате како Скопјани или сл. Едноставно претерувате со патриотизам а во позадина сте сосема различни.
Антиќ е еден од најголемите македонци, кога се во прашање спортистите.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
За ваква изјава треба под итно да се избрка од репрезентација... може и Калиопи селектор да се стави затоа што има повеќе срце од дрвцево Антиќ. :)
http://www.taratur.com/node/33763

M

MrzaRules

Гостин
Е добро де...ќе си одел Антич...тука е Тод Зафировски :eek:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Фокус, WOW. Ај бе не заебавајте.

М

Мартин`

Гостин
Паметен потег од негова страна, по сите тие киксови и глупости што ги изнакажа во последниов период на сметка на Македонија и Македонците ова му е сосема разумен потег. Инаку не ме чуди кога ќе игра да биде и исвиркан, а и заслужува реално.

Иако не ми е многу веродостоен изворов :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Еве вака нека е нашироко...

Антиќ се повлекува од репрезентацијата !?
Капитенот на македонската кошаркарска репрезентација Перо Антиќ најавил повлекување од “црвено-жолтиот“ дрес , пишува дневниот весник “Фокус“.

Според “Фокус“ Перо Антиќ, бил разочаран од пишувањата на одредени македонски медиуми и од реакциите на фановите на социјалните мрежи откако во видео претставувањето на завршниот фајнлфор турнир од Евролигата, на кој триумфираше со тимот на Олимпијакос, изјави дека доаѓа од ФИРОМ.

Македонија во ФИБА е примена под привремената референца и тоа мора да се почитува од екипите, кошаркарите и од федерациите во сите натпреварувања. По освојувањето на европската круна Антиќ во соблекувалната се фотографираше заедно со својот соиграч, Гркот Василис Спанулис заедно со македонското знаме.

Потоа се појави видео во кое потенцира дека бил принуден да каже дека е од ФИРОМ, за на крајот да им порача да умрат на сите кои го критикувале за најавувањето на земјата со ФИРОМ.
“Фокус“ шпекулира дека Антиќ разговарал со претседателот на Македонската кошаркарска федерација (МКФ), Даниел Димевски, на кого му го пренел својот став.

Ohridnews​

1

30.05.2012 16:43​

Прочитана е : 883 пати​

© 2012 Ohridnews.com. Сите права се задржани.​

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
“Фокус“ шпекулира

“Фокус“ шпекулира

“Фокус“ шпекулира

“Фокус“ шпекулира

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.007
Поени од реакции
5.654
Читајте Фокус, за нештата да станат појасни :pos:
Само аман, нека не се мешаат во спортот, нека пишуваат што сакаат за политика. Треба да си глуп за да се повлечеш пред шанса за Олимпијада.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom