Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Само јас мислам дека Надал и Федерер ќе биди финалето или... ? Мислам дека пак ќе гледаме класика, ако нормално, не се сретнат во полуфинале предходно. Но, ако е 1от со 3от и 2от со 4от, тогаш не би требало да има изненадување. Ама ако е како на Вимболдон, 1 со 4 и 2 со 3 е тогаш наебавме.

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Само јас мислам дека Надал и Федерер ќе биди финалето или... ? Мислам дека пак ќе гледаме класика, ако нормално, не се сретнат во полуфинале предходно. Но, ако е 1от со 3от и 2от со 4от, тогаш не би требало да има изненадување. Ама ако е како на Вимболдон, 1 со 4 и 2 со 3 е тогаш наебавме.
види поназад Ноле-Федекс,Мареј-Рафа можни полуфиналиња

С

сашенко

Гостин
Од тоа што го видов во Рим, Ноле би го ставил во финале пред Федерер.Не го потценувам ни Федерер, сигурен сум дека лом ке ги напраи противниците до полуфинале ама како ке изиграат во директниот дуел никој неможе да предвиди.Они двајца се непредвидливи.Посебно Новак.За било кој друг би рекол ај да видам како ке помине до полуфиналето или бар првата недела да видам како ке игра па ке проценам до каде би стигнал.Ама Новак може да игра 5сетери до полуфинале и да го освои на крај турнирот :cool:.Колку пати само бил слаб на почеток (или некој друг поубедлив од него барем) и на крај ке се повампири во дирекниот дуел и ке освои турнир или во финале ке влезе.Да не заборавиме дека ова му е една од а можеби и главната цел сезонава.А Новак научи ептен добро да си ја контролира енергијата последнава година па може да се очекува од него да не покаже којзане што на почеток ама после маста да им ја извади на Федерер и Надал :confused:...Ја на овој Роланд Гарос можам само да кажам дека Надал ке биде финалист, што ке се деси на другата страна ке видиме кога ке се деси тоа

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Јас типувам на тоа дека Роже нема да стигне до полуфинале. Се си мислам дека друг ќе му биде противник на Новак таму.:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Сега го гледам Делпотро вс Монтањес....доста солиден е, за понатака ќе видиме.

Многу го поштувам како играч и како профил на човек.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Сега го гледам Делпотро вс Монтањес....доста солиден е, за понатака ќе видиме.

Многу го поштувам како играч и како профил на човек.
Бомбардира на терен чоечево, алал да му е :)

Вавринка го доби првиот сет против Чипола 6-3.

Чилич води со 2-0, но во третиот сет губи со 3-5 и сервира Муноз и има 30-15. Секогаш Чилич си прави проблеми против нубови на грен слемите....

Фереро првиот сет рутински, 6-1 против Дасниерес де Виеги. :D

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Znaci tipovi kako vavrinka (tuka spagja i bagdatis) me nerviraat, igraat posveteno i super koga igraat protiv najdobrite a se macat ili gubat protiv paceri kako cipolla.Toa ti pokazuva za mentalen sklop, zatoa i nikogas nema da bidat vrvni teniseri.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Добро бе даваат на некоај тв или тоа малу тешко?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.922
Поени од реакции
16.193
Добро бе даваат на некоај тв или тоа малу тешко?
Еуроспорт 1 и 2.

Ако сакаш да ја слушаш една што појма нема од тенис, пушти си Еуроспорт 1.
Иначе на крај тие фаворитите што се мачеа победија, сеа Вавринка уште треба да си го реши мечот, 4-1 е во последниот петти сет и сервира.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Андухар го зема првиот сет и ги изгуби наредните два:facepalm:

А

Анноун

Гостин
Овој па Вавринка :facepalm: . Толку врска нема од животот , мислам Русевски може да го победи да играат. Мора 5 сета да игра, шо ќе прави во хотелот.

Очекувам уште еден фрустрирачки ден за мажот на најжешкото американско парче Бруклин Декер .

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Кузњецов!!!!

:cuc:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ќе ја сврте Цонга..
или не.
Најверојатно, ама ми направи ќеиф Русинов, не сум фан на Clownga.

Мада секоја му чест за поенот што го призна на крај од 1 сет (y)
--- надополнето: 27 мај 2012 во 16:55 ---
Овој па Вавринка :facepalm: . Толку врска нема од животот , мислам Русевски може да го победи да играат. Мора 5 сета да игра, шо ќе прави во хотелот.

Очекувам уште еден фрустрирачки ден за мажот на најжешкото американско парче Бруклин Декер .
На земја е очаен, што сакаш кога цел живот во сала го помина :D
--- надополнето: 27 мај 2012 во 17:04 ---

(y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom