Bibo
Модератор
- Член од
- 9 април 2006
- Мислења
- 4.123
- Поени од реакции
- 3.987
И јас така мислев кога ја чув песната ама кога ќе го сумирам целото полуфинале мислам дека сепак има шанси да се изборат за финале, со оглед на тоа што цел балкан во исто полуфинале се погоди (од екс-Југославија, само Црна Гора се погоди во претходното полуфинале)... Башка што и останатите песни и онака не се ништо поарни (Грузија, Малта, Словачка, Холандија, Литванија и Бугарија и онака отпаѓаат 100%, значи останува да се изборат за едно од првите 10 места од останатите 12 кандидати...)Мислам дека нема да влезе, песната е досадна.
Лично мислам дека овака отприлика ќе биде распоредот утре (зборам објективно од сите фактори како очекувам да биде резултатот, а не мој личен вкус):
1. Шведска
2. Србија
3. Норвешка
4. Турција
5. Словенија
6. Естонија
7. Украина
8. Македонија
9. Босна и Херцеговина
10. Португалија
11. Хрватска
12. Белорусија
13. Холандија
14. Литванија
15. Бугарија
16. Малта
17. Словачка
18. Грузија
со тоа што за пласманите од 9 до 11 позиција се најгусти/блиски...
За нас (не дека нешто сум фан на песнава) али мислам дека дефинитивно ќе одиме натаму... Србите ни даваат 12 поена 100%, од Хрватска и Босна 8-10 поена, Словенија исто 7-8, Бугарија и Турција едно 5-6 плус, и некои 5 бода од сите останати земји што би ги собрале доволно е, идеме даље со сигурност
Најтешки за предвидување ми се Белорусија и Португалија... Белорусија срање песна има али они често се провлекуваат ради комшии, ама овој пат само Украина им е во полуфиналево, така да незнам дали пак ќе се извадат на таа карта, додека Португалија нема комшии но мислам дека жирито може многу да ги извади оти они секад бодуваат такви песни, па ќе видиме, мислам дека они 2 заедно Босна и Хрватска ќе се борат за последните 2 места за финалето... Првите 8 би требало да идат со гарант, а Холандија, Литванија, Бугарија, Малта, Словачка и Грузија немаат шанси пошто имаат слаби песни башка тоа се земји кои немаат поддршка од комшии и дури и кога имаат добри песни не проаѓаат натаму...