Евровизија 2012

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.123
Поени од реакции
3.987
Мислам дека нема да влезе, песната е досадна.
И јас така мислев кога ја чув песната ама кога ќе го сумирам целото полуфинале мислам дека сепак има шанси да се изборат за финале, со оглед на тоа што цел балкан во исто полуфинале се погоди (од екс-Југославија, само Црна Гора се погоди во претходното полуфинале)... Башка што и останатите песни и онака не се ништо поарни (Грузија, Малта, Словачка, Холандија, Литванија и Бугарија и онака отпаѓаат 100%, значи останува да се изборат за едно од првите 10 места од останатите 12 кандидати...)

Лично мислам дека овака отприлика ќе биде распоредот утре (зборам објективно од сите фактори како очекувам да биде резултатот, а не мој личен вкус):

1. Шведска
2. Србија
3. Норвешка
4. Турција
5. Словенија
6. Естонија
7. Украина
8. Македонија
9. Босна и Херцеговина
10. Португалија
11. Хрватска
12. Белорусија
13. Холандија
14. Литванија
15. Бугарија
16. Малта
17. Словачка
18. Грузија

со тоа што за пласманите од 9 до 11 позиција се најгусти/блиски...

За нас (не дека нешто сум фан на песнава) али мислам дека дефинитивно ќе одиме натаму... Србите ни даваат 12 поена 100%, од Хрватска и Босна 8-10 поена, Словенија исто 7-8, Бугарија и Турција едно 5-6 плус, и некои 5 бода од сите останати земји што би ги собрале доволно е, идеме даље со сигурност ;)

Најтешки за предвидување ми се Белорусија и Португалија... Белорусија срање песна има али они често се провлекуваат ради комшии, ама овој пат само Украина им е во полуфиналево, така да незнам дали пак ќе се извадат на таа карта, додека Португалија нема комшии но мислам дека жирито може многу да ги извади оти они секад бодуваат такви песни, па ќе видиме, мислам дека они 2 заедно Босна и Хрватска ќе се борат за последните 2 места за финалето... Првите 8 би требало да идат со гарант, а Холандија, Литванија, Бугарија, Малта, Словачка и Грузија немаат шанси пошто имаат слаби песни башка тоа се земји кои немаат поддршка од комшии и дури и кога имаат добри песни не проаѓаат натаму...

L

Lu

Гостин
LuisJa@dj_chiqui
A mí de Eurovisión lo único que me gusta es cuando va a votar la Antigua República Yugoslava de Macedonia
А превод за некој што не знае шпански, и што е толку посебен твитов?
Вели: „Мене на Евровизија единствено што ми се допаѓа е кога ќе гласам за Македонија“

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Вели: „Мене на Евровизија единствено што ми се допаѓа е кога ќе гласам за Македонија“
А кој е типов што го пишал тоа, и дали вика "Македонија" или "поранешната Југословенска држава Македонија"? :cautious:

L

Lu

Гостин
А кој е типов што го пишал тоа, и дали вика "Македонија" или "поранешната Југословенска држава Македонија"? :cautious:
Е тоа незнам ...

Инаку он-топик, криво ми е што Швајцарија не влезе во финале, одлична им беше песната.
Првото полуфинале беше многу слабо, во второто полуфинале се подобрите песни.

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Ми останаа на ливче Србија,Шведска и Македонија дека ке влезат во финале, ке фатам нешто или тешка работа? :D

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
немора да разбираш шпански:
Antigua República Yugoslava de Macedonia

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Сакам да прашам некој што е упатен со песните од утрешното финале што мислите дали утре Нина Бадриќ ќе влезе во финале,каква и е песната?
Баш е добра песната,ама сите најдобри песни ги ставија втората полуфинална вечер така да и она и калиопи незнам баш дали ќе имаат среќа...
--- надополнето: 24 мај 2012 во 11:03 ---
Ми останаа на ливче Србија,Шведска и Македонија дека ке влезат во финале, ке фатам нешто или тешка работа? :D
Србија и Шведска 100% а Македонија и она ќе влезе ама има шанси и да не влезе..

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.123
Поени од реакции
3.987
Сигурна комбинација ти е ;)
Незнам зашо мене не ми текна да уплатам, никад не сум се кладел али во случајов би го сторил тоа, од првото полуфинале 9 финалисти погодив, само Албанија ја утнав...

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Сигурна комбинација ти е ;)
Незнам зашо мене не ми текна да уплатам, никад не сум се кладел али во случајов би го сторил тоа, од првото полуфинале 9 финалисти погодив, само Албанија ја утнав...
Имаш сеуште време за второто полуфинале до 21 часот примаат влогови ;)

В

влијателен

Гостин
За Македонија не е многу сигурно. Ако сакаш три земји кои сигурно ќе влезат. Турција, Шведска, Србија.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Вечер во Берово има организирано платно на центар,таму ќе се гледа евровизија.Значи на каков начин тие ја дожуваат евровизијата,неверојатни се.
GO MACEDONIA,GO KALIOPI! :D

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
И јас така мислев кога ја чув песната ама кога ќе го сумирам целото полуфинале мислам дека сепак има шанси да се изборат за финале, со оглед на тоа што цел балкан во исто полуфинале се погоди (од екс-Југославија, само Црна Гора се погоди во претходното полуфинале)... Башка што и останатите песни и онака не се ништо поарни (Грузија, Малта, Словачка, Холандија, Литванија и Бугарија и онака отпаѓаат 100%, значи останува да се изборат за едно од првите 10 места од останатите 12 кандидати...)

Лично мислам дека овака отприлика ќе биде распоредот утре (зборам објективно од сите фактори како очекувам да биде резултатот, а не мој личен вкус):

1. Шведска
2. Србија
3. Норвешка
4. Турција
5. Словенија
6. Естонија
7. Украина
8. Македонија
9. Босна и Херцеговина
10. Португалија
11. Хрватска
12. Белорусија
13. Холандија
14. Литванија
15. Бугарија
16. Малта
17. Словачка
18. Грузија

со тоа што за пласманите од 9 до 11 позиција се најгусти/блиски...

За нас (не дека нешто сум фан на песнава) али мислам дека дефинитивно ќе одиме натаму... Србите ни даваат 12 поена 100%, од Хрватска и Босна 8-10 поена, Словенија исто 7-8, Бугарија и Турција едно 5-6 плус, и некои 5 бода од сите останати земји што би ги собрале доволно е, идеме даље со сигурност ;)

Најтешки за предвидување ми се Белорусија и Португалија... Белорусија срање песна има али они често се провлекуваат ради комшии, ама овој пат само Украина им е во полуфиналево, така да незнам дали пак ќе се извадат на таа карта, додека Португалија нема комшии но мислам дека жирито може многу да ги извади оти они секад бодуваат такви песни, па ќе видиме, мислам дека они 2 заедно Босна и Хрватска ќе се борат за последните 2 места за финалето... Првите 8 би требало да идат со гарант, а Холандија, Литванија, Бугарија, Малта, Словачка и Грузија немаат шанси пошто имаат слаби песни башка тоа се земји кои немаат поддршка од комшии и дури и кога имаат добри песни не проаѓаат натаму...
Биди 100% сигурен дека од Србите нема да добиеме 12 поени,12ката таму оди за Нина Бадриќ,зашто само и нјејзината песна се врти по радио и тв станиците во Србија,и кога зборуваат по медиуми за евросонг зборуваат само за Жељко и за Нина,сепак Нина има куп хитови позади себе и песни со кои има итекако публика во Србија.А тука е и Словенија,автор на нивната песна главниот уредник на ПГП РТС Владимир Грајиќ,што значи дека 12ката од РТС може и таму да отиде со тие врски,ние може да се надеваме на 8 поени,истото е и со Босна,Словенија и Хрватска.
Калиопи ќе влезе во финале само ако добие гласови од другите земји вон Балканот,ако од таму не добие по некој поен,тогаш ништо не прави.Мислам дека сега се зависи само од нејзината среќа,доколку има среќа ќе влезе доколку не, нема,ќе биде на самата граница.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Вечер би требало да очекуваме поени од Србија, Бугарија, Словенија, Хрватска, Турција, Босна и Херцеговина, а се надевам и на поени и од другите држави.

Лани гледам доста поени ни дале Украина и Белорусија, а сме добиле и од Словачка. Во просек во Топ 10 влегуваат земји со над 50 поени, па сум прилично оптимистичен дека ќе влеземе во финале. Штета што со нас во финале не се и Црна Гора, Романија и Молдавија, и од нив добиваме по многу поени.

Kajgana Shop

На врв Bottom