Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
LoL, треба да покажеш прилично монструозна ароганција, за да браниш убијци на христијански деца, на Велигден, да се грижиш за третманот на егзекуторите...:tapp:

Пак ќе повторам, ова демонстрирање на гротескен дефицит на морал и етика, ќе го пиете и у следна прилика од Албанците (и другите Муслимани), можда после следниот масакр, на Божиќ, Водици, Св. Илија - Илинден (прилично ОК празник мислам дека ќе им се види за вакво нешто)....

За чуварите - унапредување, е најмалку што може да се направи.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ако се докажат за виновни (а ќе се докажат), предлагам Дарданиа да размислува за пензионирање од форумов, немаш што да бараш овде после тоа. После се што изнесе овде како твои мисли, под изговор дека се работи за невини лица, и мислам дека администрацијата овде ќе те толерира само до завршницата.

Јавна подршка на убијци, не знам кој форум до сега дозволил да се случи, од нивен член. И ова сериозно го зборам, бидејќи мислам дека Кајгана треба да се огради од вакви говеда, а не да биде цитирана некаде како пример, за извор на ваков тип на мислења/подршки.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
За чуварите - унапредување, е најмалку што може да се направи.
Работа во РЕК Битола, наместо 20к месечно, 40 и да дремат таму цел живот. Комплетно заслужија.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Среќа што се погодиле толку добри чувари па не им ја згазиле грдата фаца туку ги оставиле живи. Смртна казна за копилињата е преблаго, браво за чуварите, гази додека можеш тие гниди не заслужуваат да дишат воздух.

Член од
15 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
4
ова објава е проследена до медиумите и МВР .
Очигледно имате админ кој е член на партија на власт и ја злоупотребува својата позиција во лични цели и за пресметка со неистомислници користејки службени документи од мистерство за правда чиј што вработен е .Пријавата нема да биде само за вашиот админ туку и за уредувачите на порталот.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
ова објава е проследена до медиумите и МВР .
Очигледно имате админ кој е член на партија на власт и ја злоупотребува својата позиција во лични цели и за пресметка со неистомислници користејки службени документи од мистерство за правда чиј што вработен е .Пријавата нема да биде само за вашиот админ туку и за уредувачите на порталот.
Друже сликата е дневниот весник Коха, од таму ја има линкувано Дарданот, не се возбудувај толку, тоа и му беше целта.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.871
Види ги колку се праведни.

Објавив слика од документ, бараат да ме стават на гилотина.

Претапани притворени лица , аа браво во ред е , така треба дури повеќе.

Ви реков дека не се прави држава со правила : Ни се може ... Ги штитиме своите ... Нека ги силуваат.

Вие смешки си правевте.

Приведениот има право на презумција на невиност , има право на одбрана , не смее да биде тепан , не смее да биде казнет без докази , судијата треба да биде објективен , а неговата етничка припадност да ја остави надвор од зградата на Судот , во судница е само судија кој ги знае законите на оваа држава , не се води по традицијата на одмазда.

Ако не биде вака , потоа никнуваат други работи.
--- надополнето: 24 мај 2012 во 17:03 ---
Среќа што се погодиле толку добри чувари па не им ја згазиле грдата фаца туку ги оставиле живи. Смртна казна за копилињата е преблаго, браво за чуварите, гази додека можеш тие гниди не заслужуваат да дишат воздух.
Други времиња беа тие.

Затвореници вежбајќи Јога.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Објавив слика од документ, бараат да ме стават на гилотина.

Претапани притворени лица , аа браво во ред е , така треба дури повеќе.

Ви реков дека не се прави држава со правила : Ни се може ... Ги штитиме своите ... Нека ги силуваат.

Вие смешки си правевте.

Приведениот има право на презумција на невиност , има право на одбрана , не смее да биде тепан , не смее да биде казнет без докази , судијата треба да биде објективен , а неговата етничка припадност да ја остави надвор од зградата на Судот , во судница е само судија кој ги знае законите на оваа држава , не се води по традицијата на одмазда.

Ако не биде вака , потоа никнуваат други работи.
--- надополнето: 24 мај 2012 во 17:03 ---

Други времиња беа тие.

Затвореници вежбајќи Јога.

Тепањето е премилозлив чин за убијци на деца.Во било која нормална држава да се случи вакво убиство никој не би имал проблем ако се примени секојдневно злоставување врз убијците,ама работата да не биде од чуварите,туку другите затвореници.

Болдираното важи за луѓе.90% од рамковните не спаѓаат во таа категорија.Не за друго,има 1000000000 докази за нивната "човечност".

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Че му кажам на чичо Иџет море.

Ја се водам по правилото : Очи за око , вилица за заб.

Христијаните не се водат по твоето правило , не ги учи погрешно , твоето правило е од стариот завет , а тоа не важи за христијаните. Пази ааа..
Па јас не сум некој голем верник, нити знам кој е стар а кој нов завет. Јас си зборам за мене. Многу ми е гајле дали ќе ги применуваат тие правила или не. Јас никогаш не сум нападнал или удрил прв, а и не сум таков човек да се тепам мирен човек сум, избегнувам тепачки и не сакам да се тепам, затоа што тоа е примитивизам за мене и сите проблеми ги решавам на мирен начин. Но ако некој без причина биде нападнат, тогаш тие напаѓачите нема да ги прашувам зошто сум ги тепал кога ќе ги најдам.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
nisto cudo kakva drzava e ovaa duri i ke gi namestat ni krivi ni duzni lugjeto. kako sto napravia so sopot i rastanski lozja.
ti e*am drzava li e ovaa poveke spomenici ima nego lugje. lugjeto umiraat od glad oni kradat spomenici od grcija historija filip aleksandrar i stavat niz grad.
resete si go svojot identitet posle ke napravime muabet.
macedonia is greek. cel svet toa taka go znae. a vas cel svet ve znae kako fyrom.
Се надевам дека у твоја фамилија ќе скинат некого на Рамазан и после само прати ме како ќе се бунам за нивната невиност (на убијците).
ОК? (y)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
nisto cudo kakva drzava e ovaa duri i ke gi namestat ni krivi ni duzni lugjeto. kako sto napravia so sopot i rastanski lozja.
ti e*am drzava li e ovaa poveke spomenici ima nego lugje. lugjeto umiraat od glad oni kradat spomenici od grcija historija filip aleksandrar i stavat niz grad.
resete si go svojot identitet posle ke napravime muabet.
macedonia is greek. cel svet toa taka go znae. a vas cel svet ve znae kako fyrom.
133 држави за тебе се ништо? За кој цел свет зборуваш? Некој твој измислен свет?

А, кога не си ја знаеш историјата ни на своето племе, не очекувам да ја знаеш нашата историја, така да не земам при срце било што, што е напишано од некој како вас. Од целиов Балкан, најдобро вас ве возат задсценски интереси, а на крај, само вие ќе го јадете стапот поради тоа. Ако, нека е, ќе трае додека трае, после хаосот на ваш задник ќе го осетите. Но за жал нема да има кој да ви помогне. Дури и американците се доволно паметни да дигнат раце кога ќе увидат безизлезна ситуација. А на нив полека им снемува карти за играње кога се работи за овие простори.

За случајот Раштански Лозја, единствено невин човек заврши в затвор. Она за што најмногу жалам, беше начинот на кој беше приведен, децата да го гледаат како гол по гаќи влегува во полициска кола, не му дале ни да се облече човекот. Courtesy of Бранко наш.

А за државава, ако не ти се допаѓа, барем сега имаш две други опции каде да си се иселиш. Значи имаш и избор, да не речеш дека нема. Чим толку не ја бива државава, едноставно е решението, најди подобра! И така не ја чувствувате државава за своја, никогаш и не сте ја чувствувале. Бегај додека ти е време. Before the shit hits the fan.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ти си последниот човек на планетата кој може да збори за праведност и објективност. Иди во подрум и гледај ме на тв на денот кога ќе ги судат. На транспарентот со големи букви ќе напишам Дарди е во подрум, Дарди ништо не знае.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.456
Поени од реакции
5.871
Ти си последниот човек на планетата кој може да збори за праведност и објективност. Иди во подрум и гледај ме на тв на денот кога ќе ги судат. На транспарентот со големи букви ќе напишам Дарди е во подрум, Дарди ништо не знае.
У која дупка беше ти на денот кога 10 лица се пуштија од притвор сосем невини ?

А ти си праќаше по медиумите вест дека се фатени 20 радикални Исламисти , убијци на 5 македонци , талибани едно друго , знаеш подобро што имате напишано во тие пропаганди.

Ти веќе од денеска заслужуваш да ти спремам транспарент , пошто бараше да им се малтретираат семејствата на приведените , бараше да се мачат невини луѓе.

Мојата грешка може да биде за 5 лица , а твојата беше за 15.

Такој да , Леандра , молим те , барем ти немој со транспаренти, оди заедно со министерката извини им се на тие 15 лица.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom