3D во кино Милениум

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
Чекај бе во филм каде што ја има Скарлет Јохансон во кожен костум кој човек ги прати дијалозите?
Затоа го глеате филмов? Ај да беше 4Д а вака милион Скарлетки ги имаш на интернетов...

ај да го стаам пак ова да му заштедам на некого 200денари

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Тоа е, а ти отиде да гледаш Шекспирово дело со witty дијалози...

Критикава за Авенџерс ти е на место колку што ти е точен постот што си го цитирал.
Whatever :tapp:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Филмот нуди ефтина забава и одлично се снаоѓа во тој сегмент.

Проблемот не е до филмот, проблемот е до вас - идете да гледате нешто што не е по ваш вкус. Како да се жалиш дека во мјузикл имало премногу пеење.

Да збориме за ефектите на Аватар, тогаш да, промашен блокбастер - ама Авенџерс си е на место, пак ќе ви потенцирам, проблемот е во вас.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
Филмот нуди ефтина забава и одлично се снаоѓа во тој сегмент.

Проблемот не е до филмот, проблемот е до вас - идете да гледате нешто што не е по ваш вкус. Како да се жалиш дека во мјузикл имало премногу пеење.

Да збориме за ефектите на Аватар, тогаш да, промашен блокбастер - ама Авенџерс си е на место, пак ќе ви потенцирам, проблемот е во вас.
Дап проблемот е во нас :D што не даваме 200 ден. за да го гледаме гзот на Скарлет.:vozbud:

Мјузикл не може да биде лош? Идам да гледам мјузикл и автоматски мора однапред да ми се допадне?
Или секоја нова акција, и да е лошо направена? Под изговор дека го опушташ мозокот. Па за тоа има преголем избор, ако не ново тогаш постаро нешто ќе глеам. Нема да трпам нешто неквалитетно или глупаво да глеам, избор има.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Дап проблемот е во нас :D што не даваме 200 ден. за да го гледаме гзот на Скарлет.:vozbud:

Мјузикл не може да биде лош? Идам да гледам мјузикл и автоматски мора однапред да ми се допадне?
Или секоја нова акција, и да е лошо направена? Под изговор дека го опушташ мозокот. Па за тоа има преголем избор, ако не ново тогаш постаро нешто ќе глеам. Нема да трпам нешто неквалитетно или глупаво да глеам, избор има.
Како акција беше супер филмот, дури и на ниво со Трансформерс 2, кој е врв на HD акција и звучни ефекти според мене.

Значи збориме за brainless fun, каде што уживаш во ефектите. Пример за лошо направена акција е, да речеме, GI Joe кецот. Ова си е таман, не знам што му фали, еве кажи ни ти. :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
Чим Трансформерс го спомна ајајај... коцки у боја, роботине се хаос компј.ефекти гледаш шарени бои само ништо не се распознава...а кој е тој роботот што плаче, слушнав такво нешто имало ЛоЛ.... ама важно јака пи*ка има и тука .
Како у игрине да се палиш на графика само а остали елементи заеби....

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Avengers е се што треба да биде еден блокбастер.По некој смешен дијалог,одлична акција,суперхерои,динамично дејство...

Ова е еден од ретките блокбастери кои ми се допаднаа во последните години и не верувам дека ќе се најде друг блокбастер доволно забавен во следните години.Бар додека не дојде Avengers 2.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Не сваќам што ви е со критикиве, филмот не ни требаше да биде со некоја предобра приказна, туку со многу акција, смешни дијалози и да може да ти го задржи вниманието 2 ипол часа... Убаво кажа mac ако не ви по вкус, што сте дале пари да го гледате? И на мене да не ми било заради Скарлет?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Чим Трансформерс го спомна ајајај... коцки у боја, роботине се хаос компј.ефекти гледаш шарени бои само ништо не се распознава...а кој е тој роботот што плаче, слушнав такво нешто имало ЛоЛ.... ама важно јака пи*ка има и тука .
Како у игрине да се палиш на графика само а остали елементи заеби....
Намерно ти го кажав Трансформерс, зашто знаев дека тоа е филмот кој ти е фатен на зуб.

Не знам што бараш на Авенџерс кога овие филмови не ти се по вкус?

Трансформерс се гледа на FullHD со DTS сараунд, грми филмот, поготово во 2ката - последните 45 минути акцијата не запира и изгледа како да гледаш 45 минутен трејлер. Кога и да го пуштам дома, комшиите се бунат за земјотресот од басот.
Вкусот ти е тој, филмот како блокбастер е одличен - ти што не сакаш блокбастери тоа е веќе друга работа.

На пример, пробаа да ги следат различните вкусови за Бонд - затоа од кул агент кој вози на лед и се пука со ракети добивме плавуша која вози Форд Ка во Jason Borne стил на акција (превод - шит камера).

Mission Impossible 4 ти е уште еден пример за добра акција, да речеме наспроти Бонд.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
Вкусот ти е тој, филмот како блокбастер е одличен - ти што не сакаш блокбастери тоа е веќе друга работа.
кој не сака блокбастери? Ама има блокбастери (Transformers, The Avengers, Индијана Џонс 4) и блокбастери (Terminator 2, Aliens, Gremlins, Back To The Future, Matrix, Ghostbusters...).
220 милиони буџет Авенџерс а сетовите тапа. Кое динамично дејство...?, после почетната сцена едно 40минути се собираат. Од сите ликови само Ајрон Мeн беше кул и тоа поради РДЏ (глеам на другиве и Хулк им бил добар, може). Споредните ликови патетика, дедото со кошулчето и агентот што му се улизува на К.АМерика. Али чим Трансформерс е репер...., ај рест мај кејс.
Мац се бунат комшиите кога плаче роботот, и тебе очите ти се насолзуваат? :icon_lol:

Well, here's a scene from
Transformers: Revenge of the Fallen
where Shia LaBeouf has to explain that he's decided to go to college instead of sticking around town and hanging out with his alien robot car, and the news makes the alien robot car WEEP
:pos:
You know what I'd like out of a Transformers movie? For the fight scenes to not be an indecipherable blur of parts swirling around the screen.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Два цитати најде за Трансформери и си заклучи дека си во право?

Убаво ти објаснив, последните 45 минути од Трансформери се како еден голем трејлер, претходната тепачка на Оптимус во шумата исто така е "ебење". Тој што не можел да дешифрира што се случува на екран, дефинитивно гледал на кино снимка. Со Авенџерс, има тишина од 40 минути, ама затоа после филмот распукува со акција, едвај чекам да искочи на добра снимка и да го рокам пак.
Блокбастер = акција замешано со благ хумор, како во Авенџерс.

Погледај си ги малце блокбастерите кои ги наброја. Сите се стари по 25 години, освен Matrix кој е 10+. Ако тоа не ти кажува нешто, не знам што друго...

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
Погледај си ги малце блокбастерите кои ги наброја. Сите се стари по 25 години, освен Matrix кој е 10+. Ако тоа не ти кажува нешто, не знам што друго...
Дека се помалку се прават добри филмови? Дека блокбастер порано значело и глума и приказна и атмосфера и други работи...? А денеска секакви површни работи се земаат здраво за готово, критериумите се ептен опаднати?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Дека се помалку се прават добри филмови? Дека блокбастер порано значело и глума и приказна и атмосфера и други работи...? А денеска секакви површни работи се земаат здраво за готово, критериумите се ептен опаднати?
Не, туку сите филмови кои ги наброја се култни филмови. Тоа е како секоја екипа да ја споредуваме со Барселона, сите ќе бидат тапа така.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Врти сучи пак Барса у муабетов бре :)
Туку одамна нема паднато овака убава расправа за некој филм во подфорумов.....
И немој жити се Avengers и Transformers да го ставаш во иста реченица со најголемото промашено продолжение на филм ever - Inidana Jones 4.......just don`t

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
Не, туку сите филмови кои ги наброја се култни филмови. Тоа е како секоја екипа да ја споредуваме со Барселона, сите ќе бидат тапа така.
Култни блокбастери со кои го рамњате Авенџерс, испаѓа дека сите блокбастери се со ист квалитет, по логиката блокбастер = брејнлес фан

Kajgana Shop

На врв Bottom