Diablo 3

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Не е важно дали користите автентикатор или дали сте играле public или не - во моментов секој акаунт може да биде хакнат.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не е важно дали користите автентикатор или дали сте играле public или не - во моментов секој акаунт може да биде хакнат.
Најверојатно само на европскиот сервер, гледам многу се жалат од истиов проблем на официјалниот форум на Diablo 3 и на сите им се случило во последниве 24 часа.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
А као ја направиле играва online-only за да нема хакери/читери/ботови/пирати.. ко да не сфаќаат дека продавањето предмети од играта за вистински пари е најголемиот поттик за криминалците :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
А као ја направиле играва online-only за да нема хакери/читери/ботови/пирати.. ко да не сфаќаат дека продавањето предмети од играта за вистински пари е најголемиот поттик за криминалците :)
Online-only е за да може да го контролираат они drop-от на ајтеми и да си лапаат пари од трансакциите.

Нормално дека да немаше аукција со пари немаше ни да има ваков hype, ниту пак ваков профит. Ама има лимит на алчноста...

O

ob1

Гостин
Каква демотивација е да си играш вечерта, да си го облечеш/ојачаш херојот до максимум и по твоја желба и следниот ден кога ќе се пуштиш да видиш дека ти го хакнале акаунтот и немаш ништо од тоа што си го имал. Ненормално убива желба за играње, несакам да замислам колку ќе се изнервирам ако видам дека ми го хакнале акаунтот.

Иначе за тие што викаат дека е кратка играва немаат врска, празни муабети се тоа. Ако си ја играш играта како што треба да се игра (по ова подразбирам да откриеш се од играта) имаш премногу за играње, повеќе од било која друга single player игра. Ако ја играш играва колку да ја свртиш (да ја истрчаш) за да се фалиш на другарите, тогаш да, кратка е.

Ич не ги жалам 3700ден што ги дадов за играва. Прва оригинал игра купена, пред тоа сите ги симињав од торенти и презадоволен сум од играва. Како и да не бидам, кога едноставно неможам да ја оставам. :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Хаха ја почнав Diablo 2 + LOD стварно заразно и време-конзумирачко срање. Играм со некромансер :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Не ми е јасно како може да бидете смирени ако ви го хакнат акаунтот на СИНГЛ ПЛЕЕР ИГРА!!!!

Мене така - би ги пцуел Близард до миљон и назад и никогаш повеќе НИ ДЕНАР не би дал за нивна игра.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не ми е јасно како може да бидете смирени ако ви го хакнат акаунтот на СИНГЛ ПЛЕЕР ИГРА!!!!

Мене така - би ги пцуел Близард до миљон и назад и никогаш повеќе НИ ДЕНАР не би дал за нивна игра.
95% ќе ми вратат се што е сјебано, а до тогаш ќе си играм нов херој од 0.

Е ако ова не бидне, тогаш ќе почнам со пцуење :)

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
brat menjaj passwordi,scaniraj kompjuterot....mene demon hunterot ako mi go haknat i tolku.....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
brat menjaj passwordi,scaniraj kompjuterot....mene demon hunterot ako mi go haknat i tolku.....
Не ми го пробиле пасвордот, туку имало некој баг/пропуст преку аукциската куќа, читав, има некои финти што треба да ги закрпат. На многу им се случило во исто време на ист начин. На некој дури и додека играл.

А и 98% ќе ми вратат се како што си било.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Најдобар launch на игра во историјата на гејмингот :свиркам:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не ми го пробиле пасвордот, туку имало некој баг/пропуст преку аукциската куќа, читав, има некои финти што треба да ги закрпат. На многу им се случило во исто време на ист начин. На некој дури и додека играл.

А и 98% ќе ми вратат се како што си било.
Ќе вратат 100%, ама дотогаш треба да гејмаш од почеток место со омилениот лик...срање во боја ебате.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
4ца од 5 ми се омилени, немам проблем :)
Не се секирај брат 10000% ке ти вратат све до последно како што ти било.Ја го имав истиот проблем само на WoW и во најбрз можен рок ми вратија се...
Не се секирај :D

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
До некаде е нормално, за секоја нова игра на почетокот да има пропусти во безбедносниот систем. Можеби и они намерно тестираат пропусти, кои што не можеа да ги тестираат на бетата. Исто се дешаваше и со WoW. Понатаму Близард ке измислат некој нов вид на заштита кој ќе кошта "само" 29.99 евра и се ке биде во ред. Тие се огромна компанија за правење на пари. Можат да се справат со било кој вид на хакерисување.

Kajgana Shop

На врв Bottom