РТЛ ја купува Канал 5

• Креатор на темата Креатор на темата makapi
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 ноември 2009
Мислења
126
Поени од реакции
49
Локација
London UK
http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=70292

Германската телевизија RTL покажала интерес за купување на Канал 5, тврди Капитал. Според натписот во Капитал, германската телевизија за која се шпекулираше дека е заинтересирана за влез на македонскиот пазар, наводно преку купување на српската Пинк 15 ќе влезе на пазарот преку Канал 5.
Телевизијата Канал 5, која е во сопственост на Емил Стојменов, минатата година имаше раст на профитот од неверојатни 372,5%. Податоците од Централниот регистар покажуваат дека Канал 5 во 2010 година имала профит од 310.000 евра и не била рангирана меѓу 200 најпрофитабилни, за веќе наредната 2011 година профитот да и се зголеми на 1,5 милиони евра.
Колку вистина има во ова?.........Има ли некој повеќе информации????????

Со оглед на тоа што сопственикот работи во загуба не ме чуди да се случи ова. А секако дека би било одлично надополнување на ионака бедната понуда на наши канали и програми на истите.

Неверувам канал5 да се дадат баш сега кога рејтингот им порасна многу...

Канал 5 за РТЛ е селска телевизија ако сакаат би можеле сите Македонски телевизии да ги купат и око да не им трепне.

Најс!
Да ви кажам нешто, пошто иам сателитска...Цело време пуштено ми е или RTL Televizija (rtl.hr) или NOVA TV (novatv.hr) и верувајте- друго нешто НЕ ВИ ТРЕБА...
Доколку дојде РТЛ како што треба (како што дојде во Хрватска) очекувајте предобри емисии, предобри филмови (порано пред 4 години коа ја немав телевизијата моравме да симнуваме филмови и да гледаме на ДВД, сега нема потреба) скоро секој ден ОСОБЕНО викендот (петок,сабота,недела). Емисии - за мерак, серии - сеа имаат некои си свои Budva na pjeni mora, Larin Izbor (ова е на нова), али турски мислам дека RTL моментално не пуштаат, а пуштаа порано (езел ја пуштаа)..

Накратко - има се што барате од сите телевизии...

Така да, очекувајте многу од ваквава телeвизија :D

Со оглед на тоа што сопственикот работи во загуба не ме чуди да се случи ова. А секако дека би било одлично надополнување на ионака бедната понуда на наши канали и програми на истите.
Ако не се лажам 300 000 евра имаа профит канал 5 за 300% зголемен профитот.
Или нешто грешна информација сум слушнал?

Ако не се лажам 300 000 евра имаа профит канал 5 за 300% зголемен профитот.
Или нешто грешна информација сум слушнал?
Најс!
Да ви кажам нешто, пошто иам сателитска...Цело време пуштено ми е или RTL Televizija (rtl.hr) или NOVA TV (novatv.hr) и верувајте- друго нешто НЕ ВИ ТРЕБА...
Доколку дојде РТЛ како што треба (како што дојде во Хрватска) очекувајте предобри емисии, предобри филмови (порано пред 4 години коа ја немав телевизијата моравме да симнуваме филмови и да гледаме на ДВД, сега нема потреба) скоро секој ден ОСОБЕНО викендот (петок,сабота,недела). Емисии - за мерак, серии - сеа имаат некои си свои Budva na pjeni mora, Larin Izbor (ова е на нова), али турски мислам дека RTL моментално не пуштаат, а пуштаа порано (езел ја пуштаа)..

Накратко - има се што барате од сите телевизии...

Така да, очекувајте многу од ваквава телeвизија :D
Само нека не ослободат од "Турското ТВ ропство" и нека биде како што вика Един друга телевизија не погледнувам.. :)

и да биди како хрватската...пак нашиот кутар народ латас и ѕинго ќе ги гледа
така да ќе му преостани да го продолжат срањето

Сакам да влезе РТЛ на МК пазар ама не преку Канал 5,туку преку розевото гомно Пинк-15 или како и да се вика. :cautious:

Канал 5 не работи со загуба кој ве лажел?:pos:
Иначе немојте да мислите дека ако било кој ја купи Канал 5 дека нема да има турски серии. Тоа оди по онаа: Тражили сте добили сте. Се додека имате луѓе подготвени да гледаат турски серии, серија по серија за ред никој не е будала да се батали од таква гледаност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom