РТЛ ја купува Канал 5

Член од
2 ноември 2009
Мислења
126
Поени од реакции
49
http://kirilica.com.mk/vest.asp?id=70292

Германската телевизија RTL покажала интерес за купување на Канал 5, тврди Капитал. Според натписот во Капитал, германската телевизија за која се шпекулираше дека е заинтересирана за влез на македонскиот пазар, наводно преку купување на српската Пинк 15 ќе влезе на пазарот преку Канал 5.
Телевизијата Канал 5, која е во сопственост на Емил Стојменов, минатата година имаше раст на профитот од неверојатни 372,5%. Податоците од Централниот регистар покажуваат дека Канал 5 во 2010 година имала профит од 310.000 евра и не била рангирана меѓу 200 најпрофитабилни, за веќе наредната 2011 година профитот да и се зголеми на 1,5 милиони евра.
Колку вистина има во ова?.........Има ли некој повеќе информации????????

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Неверувам канал5 да се дадат баш сега кога рејтингот им порасна многу...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Со оглед на тоа што сопственикот работи во загуба не ме чуди да се случи ова. А секако дека би било одлично надополнување на ионака бедната понуда на наши канали и програми на истите.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Неверувам канал5 да се дадат баш сега кога рејтингот им порасна многу...
Канал 5 за РТЛ е селска телевизија ако сакаат би можеле сите Македонски телевизии да ги купат и око да не им трепне.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Најс!
Да ви кажам нешто, пошто иам сателитска...Цело време пуштено ми е или RTL Televizija (rtl.hr) или NOVA TV (novatv.hr) и верувајте- друго нешто НЕ ВИ ТРЕБА...
Доколку дојде РТЛ како што треба (како што дојде во Хрватска) очекувајте предобри емисии, предобри филмови (порано пред 4 години коа ја немав телевизијата моравме да симнуваме филмови и да гледаме на ДВД, сега нема потреба) скоро секој ден ОСОБЕНО викендот (петок,сабота,недела). Емисии - за мерак, серии - сеа имаат некои си свои Budva na pjeni mora, Larin Izbor (ова е на нова), али турски мислам дека RTL моментално не пуштаат, а пуштаа порано (езел ја пуштаа)..

Накратко - има се што барате од сите телевизии...

Така да, очекувајте многу од ваквава телeвизија :D

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.506
Со оглед на тоа што сопственикот работи во загуба не ме чуди да се случи ова. А секако дека би било одлично надополнување на ионака бедната понуда на наши канали и програми на истите.
Ако не се лажам 300 000 евра имаа профит канал 5 за 300% зголемен профитот.
Или нешто грешна информација сум слушнал?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ако не се лажам 300 000 евра имаа профит канал 5 за 300% зголемен профитот.
Или нешто грешна информација сум слушнал?
Најс!
Да ви кажам нешто, пошто иам сателитска...Цело време пуштено ми е или RTL Televizija (rtl.hr) или NOVA TV (novatv.hr) и верувајте- друго нешто НЕ ВИ ТРЕБА...
Доколку дојде РТЛ како што треба (како што дојде во Хрватска) очекувајте предобри емисии, предобри филмови (порано пред 4 години коа ја немав телевизијата моравме да симнуваме филмови и да гледаме на ДВД, сега нема потреба) скоро секој ден ОСОБЕНО викендот (петок,сабота,недела). Емисии - за мерак, серии - сеа имаат некои си свои Budva na pjeni mora, Larin Izbor (ова е на нова), али турски мислам дека RTL моментално не пуштаат, а пуштаа порано (езел ја пуштаа)..

Накратко - има се што барате од сите телевизии...

Така да, очекувајте многу од ваквава телeвизија :D
Само нека не ослободат од "Турското ТВ ропство" и нека биде како што вика Един друга телевизија не погледнувам.. :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Да не испадне дека ве лажам:
www.rtl.hr

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
и да биди како хрватската...пак нашиот кутар народ латас и ѕинго ќе ги гледа
така да ќе му преостани да го продолжат срањето

P

PewDiePie

Гостин
Сакам да влезе РТЛ на МК пазар ама не преку Канал 5,туку преку розевото гомно Пинк-15 или како и да се вика. :cautious:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Канал 5 не работи со загуба кој ве лажел?:pos:
Иначе немојте да мислите дека ако било кој ја купи Канал 5 дека нема да има турски серии. Тоа оди по онаа: Тражили сте добили сте. Се додека имате луѓе подготвени да гледаат турски серии, серија по серија за ред никој не е будала да се батали од таква гледаност.

Kajgana Shop

На врв Bottom