This is relevant to my interests."V" (2009)
Here we go again:Ме мрзи сега да барам,а не е ни толку битно.Значи јас како што те разбрав:Не се знае кој кога умрел значи еквивалентно од тоа ние не знаеме кој останал и дали останал жив,значи по тоа испаѓа дека ликовиве или умреле сите заедно или пак се чекале да умрат сите па да можат да се најдат.А тоа како сами си создале flash sideways од кога умреа можеме само да нагаѓаме.Исто и ова:Во последната сцена во црквата можеме да ги видиме "душите" како што викаш ти на Пени и на Арон,значи за они да се најдат со другиве "души" ќе требало да бидат мртви,а единствен начин затоа што не беа на островот е да бидат убиени од страна на некој додека се сеуште во цивилизација(Кој?)..Што е со Волт?Зошто се појавуваше кај одредени ликови и им даваше насоки/совети?Што е со татко му на Џек?Зошто се појавуваше и во вистинскиот свет кога се вратија?Зошто се појави во "куќата на Џејкоб"?Што е со храмот?Што е со водата од храмот?Кој го изградил?Од каде испаднаа тие што живееја во храмот и Јапонецот што ги водеше?Зошто по толку работи што се случија на островот они не реагираа/појавија во сите предходни сезони?Останаа многу работи необјаснети не се само овие,ме мрзи и да пишувам...
Не мора ни да се знае кој каде и кога умрел. Сите веќе се умрени во flash sideways. Нема "кога" во flash sideways,(flash sideways=лимбо). Хјуго можеби живеел и векови.Значи јас како што те разбрав:Не се знае кој кога умрел значи еквивалентно од тоа ние не знаеме кој останал и дали останал жив,значи по тоа испаѓа дека ликовиве или умреле сите заедно или пак се чекале да умрат сите па да можат да се најдат
Кога била јасна религијата? :|А тоа како сами си создале flash sideways од кога умреа можеме само да нагаѓаме
Не мора да бидат на островот па да преминат во лимбо. Тие се поврзани со другите(очигледно). Како што објаснав пред 2 параграфи, не мора да умрат заедно, или да ги "чекаат" другите да умрат.Исто и ова:Во последната сцена во црквата можеме да ги видиме "душите" како што викаш ти на Пени и на Арон,значи за они да се најдат со другиве "души" ќе требало да бидат мртви,а единствен начин затоа што не беа на островот е да бидат убиени од страна на некој додека се сеуште во цивилизација(Кој?)
Волт кога се појавуваше всушност беше MiB преправен како него. Истото и со татко му на Џек. MiB се појави во куќата бидејќи тој сакаше да го изманипулира Џон(што и го стори). Кришчн не се појавуваше во вистинскиот свет(претпоставувам дека мислиш на четвртата сезона), тој беше халуцинација оти Џек беше под дејство на оксикодон/алкохол.Што е со Волт?Зошто се појавуваше кај одредени ликови и им даваше насоки/совети?Што е со татко му на Џек?Зошто се појавуваше и во вистинскиот свет кога се вратија?Зошто се појави во "куќата на Џејкоб"?
Прво, кога го открија храмот, тоа беше 3 години во иднината(после детонирањето на бомбата). Храмот најверојатно го изградиле The Others, а "Јапонецот" им беше водач, очигледно, тој го заменува Лок/Бен. Не реагираа оти не беа во истото време кога тие работи се случуваа(всушност тие реагираа, тие беа The Others).Што е со храмот?Што е со водата од храмот?Кој го изградил?Од каде испаднаа тие што живееја во храмот и Јапонецот што ги водеше?Зошто по толку работи што се случија на островот они не реагираа/појавија во сите предходни сезони?
Многу нелогичности и многу нагаѓања,најнејасно ми е flash sideways како што викаш ти,посебно кога син му на Џек се виде со него и со Џулиет а тоа беше за време на flash sideways..значи он не беше на крајот во црквата(значи не е мртов) а дојде во контакт со Џек и со Џулиет додека они биле во лимбо како ти што викаш?Тогаш како дојде до контакт живи-мртви?Другово надоле не е ни толку важно сакам да се задржиме на ова.Не мора ни да се знае кој каде и кога умрел. Сите веќе се умрени во flash sideways. Нема "кога" во flash sideways,(flash sideways=лимбо). Хјуго можеби живеел и векови.
Син му на Џек е плод на неговата имагинација(исто како што Соер е полицаец, или тоа што Дезмонд е успешен и работи за Чарлс). Значи не може да биде во црквата, бидејќи не постои. А веќе знаеме дека Џек во вистинскиот свет немаше син.Многу нелогичности и многу нагаѓања,најнејасно ми е flash sideways како што викаш ти,посебно кога син му на Џек се виде со него и со Џулиет а тоа беше за време на flash sideways..значи он не беше на крајот во црквата(значи не е мртов) а дојде во контакт со Џек и со Џулиет додека они биле во лимбо како ти што викаш?Тогаш како дојде до контакт живи-мртви?Другово надоле не е ни толку важно сакам да се задржиме на ова.
Еве хипотетички нека биде така.Значи испаѓа дека они не се ни вратија на островот?Значи сите се мртви уствари?Ако е така како дејствата продолжуваат да се одвиваат?Еве да речеме и дел од нив да се живи,зошто само на одредени карактери се дава смртта..испаѓа дека некој умреле и по повеќе пати..Син му на Џек е плод на неговата имагинација(исто како што Соер е полицаец, или тоа што Дезмонд е успешен и работи за Чарлс). Значи не може да биде во црквата, бидејќи не постои. А веќе знаеме дека Џек во вистинскиот свет немаше син.
Да, сите се мртви уствари, но само во флеш-сајдвејзот. Во реалноста мртви се оние кои заклучно со последната минута од шеста сезона умираат. Другите се се' уште живи, но ќе умрат кога-тогаш. Не знаеме кога умираат, ете можеби Харли кине конци за сто години, ама факт е дека повеќе не е жив во флеш-сајдвејзот. Не знам тука што не е јасно. И како тоа некој умира повеќе пати?Еве хипотетички нека биде така.Значи испаѓа дека они не се ни вратија на островот?Значи сите се мртви уствари?Ако е така како дејствата продолжуваат да се одвиваат?Еве да речеме и дел од нив да се живи,зошто само на одредени карактери се дава смртта..испаѓа дека некој умреле и по повеќе пати..
Е сега ова не ми е јасно..како САМО во флеш сајдвејот?Како другите кои не се мртви(ние незнаеме кои)се во цркавата и со тие што се мртви?Како може еве пример како ти што го наведе Харли да не е мртов а да биде заедно со другите?За он да има флеш и да биде во пургатори значи ќе треба да е мртов...Многу некако непрецизно и матно ми беше направена сета таа цела 6та сезона...незнам дали јас не сваќам нешто што е очигледно или вие пробувате да ја извадите 6та сезона ))Да, сите се мртви уствари, но само во флеш-сајдвејзот. Во реалноста мртви се оние кои заклучно со последната минута од шеста сезона умираат. Другите се се' уште живи, но ќе умрат кога-тогаш. Не знаеме кога умираат, ете можеби Харли кине конци за сто години, ама факт е дека повеќе не е жив во флеш-сајдвејзот. Не знам тука што не е јасно. И како тоа некој умира повеќе пати?
Ме буниш... Харли е заедно со другите бидејќи умира, само подоцна од другите. Флешсајдвејзот не се одвива во 2008-ма, туку подоцна, можеби 2200 год. Еве вака да поедноставам: моментално ми умира мачката од пред зграда наречена Пуци. Таа оди во афтерлајфот. Јас умирам за 24 години и тогаш одам во автерлајфот. Таму се среќаваме повторно бидејќи и двајцата сме мртви.Е сега ова не ми е јасно..како САМО во флеш сајдвејот?Како другите кои не се мртви(ние незнаеме кои)се во цркавата и со тие што се мртви?Како може еве пример како ти што го наведе Харли да не е мртов а да биде заедно со другите?За он да има флеш и да биде во пургатори значи ќе треба да е мртов...Многу некако непрецизно и матно ми беше направена сета таа цела 6та сезона...незнам дали јас не сваќам нешто што е очигледно или вие пробувате да ја извадите 6та сезона ))
Mхм,те разбирам тоа,чистилиштето е прикажано како црква(малку расистичко кон Саид ) заедно со нивните флешови,сето тоа не се случило,они се чекаа(во случајов бараа) меѓусебно со душите - тоа ми е јасно,само ме бунеше тоа што ако дел од нив се мртви предходно како би продолжиле дејствата што се случуваа на островот..ама изгледа дека не сите од нив умреле на островот.Jас па се си мислев дека сите умреа на островот заедно и затоа не ми се совпаѓаше..како и да е појасно ми е сегаМе буниш... Харли е заедно со другите бидејќи умира, само подоцна од другите. Флешсајдвејзот не се одвива во 2008-ма, туку подоцна, можеби 2200 год. Еве вака да поедноставам: моментално ми умира мачката од пред зграда наречена Пуци. Таа оди во афтерлајфот. Јас умирам за 24 години и тогаш одам во автерлајфот. Таму се среќаваме повторно бидејќи и двајцата сме мртви.
И верувај ми дека не пробувам во никој случај да ја извадам шеста сезона. Нема никакво оправдание за несмасното сценарио.