Champions league final 2012, Баерн Минхен - Челзи, 19.05.2012, Arena Munchen

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Победник?

• Баерн во регуларно време

Гласови: 99 46,9%
  • Челзи во регуларно време

Гласови: 65 30,8%
  • Баерн по продолженија

Гласови: 12 5,7%
  • Челзи по продолженија

Гласови: 10 4,7%
  • Баерн на пенали

Гласови: 6 2,8%
  • Челзи на пенали

Гласови: 19 9,0%

• Вкупно гласачи
    211
  • Гласањето е завршено на .
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Идиоти се у право си, требаше да се отворат против Барса со 10 играчи и да им дадат уште некој гол. Вака 2 малце им беа.
I prvata protiv Barsa da ne ja pocnaa so igrac pomalku i 2 gola pozitiva? I protiv Bayern isto?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
1. Chelsea imal muda.

Ako nekomu igrata na Chelsea vo CL godinava mu e definicija za muda, se somnevam deka samiot toj gi ima. Chelsea igrase na taktika "ako ja vidis topkata izbaci ja najdaleku sto mozes". Igranje so muda e da se otvoris bez ogled na toa od kolkava vaznost e natprevarot. Od koga krienjeto ko pickici vo 16te se smeta za igra so muda?
АКо е тоа твоја дефиницја за освојување трофеј и ако ти им беше тренер немаше ни Барса да биде елиминирана.Не знам дали си чул ама нападот освојува натпревари,ама одбраната освојува шампионати.

Челзи има муда за трофеј.Покажа против Барса и Баерн и тоа на нивни терен.

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Дали го има некој целиот натпревар ама од канал 5?

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.788
Поени од реакции
30.647
Добро бе овие фановите на Барса уште дробат дека Челзи не заслужил титула, играл анти фудбал, паркирал автобус пред голот...целта ги оправдува средствата, кој им е крив на Барса и Баерн што со нивниот офанзивен фудбал не беа кадарни да дадат гол повеќе од Челзи.
До Мај наредната година ќе се будите со фактот дека Челзи е шампион во најквалитетното клубско првенство...deal with it !

I

IBIZA SOUND

Гостин
Би било добро за промена да прекинеш да бидеш butthurt и да им честиташ на сините за заслужената титула.
bi im cestital na baern pa i na real sto krvno go mrazam
a spored mene ova titula na celzi e samo na golema doza na srekja,smeete se kolku sakate toa e moeto mislenje

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
АКо е тоа твоја дефиницја за освојување трофеј и ако ти им беше тренер немаше ни Барса да биде елиминирана.Не знам дали си чул ама нападот освојува натпревари,ама одбраната освојува шампионати.

Челзи има муда за трофеј.Покажа против Барса и Баерн и тоа на нивни терен.
Види вака. Против Баерн покажаа, но самите Баерн си се криви зошто НИШТО конктретно тие не направија, Челзи пак уште помалку. Е сега за со Барса, иако воопшто ја нејкам, само слепец ќе рече оправдано(заслужено) сте ја поминале. Значи да ги анализираме и 3те натпревари (со Баерн и 2та со Барса). Значи тактички добро одиграа вашиве против Баерн. Топката беше во посед на Баерн, но НИКАКВА шанса не направија (значи тактиката успеала). Против Барса среќата ве ОТЕПА. Па колку стативи/пречки имаја? Што ќе беше доколку некој милиметар беше топката по на страна? Пеналот од Меси? Греота е да кажете дека сте немале среќа и дека Барса сте ја надиграле. Па и вчера. Пеналот од Робен? :D
И кога сме веќе кај пеналите, самиот збор по себе кажува дека тука 70-80% е среќа. :)
И за крај да сумираме, значи СЕКОЈ кој освоил ЛШ ја заслужил, а тоа што цела сезона среќата беше на ваша страна, тоа е веќе друго и греота е да го негирате (y)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
bi im cestital na baern pa i na real sto krvno go mrazam
a spored mene ova titula na celzi e samo na golema doza na srekja,smeete se kolku sakate toa e moeto mislenje
Тенка е линијата помеѓу среќа и незнаење на противникот т.е лоша реализација.Сигурно не е среќа незанењето на Барса да погоди од неполни 5 м и тоа што Меси промаши пенал.Сигурно не е среќа тоа што Чех извади неколку тешки шутеви иако коментаторот на Канал 5 и тоа го вбројува во среќа.Сигурно не е среќа тоа што Робен има лузерски менталитет или па што Гомез изигра под нивото на напаѓач во 3та Македонска лига.Пред па пишеше ‘‘среќа‘‘ размисли дали е тоа вистинскиот збор или па некој друг.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Тоа е тоа, честитки на фановите на Челзи. Некои генерации заслужуваат титула, а оваа на Челзи дефинитивно е една од тие. Јас да сум Абрамовиќ би го оставил РДМ, а и би му понудил 2 години на Дрогба. И би плачел кога ќе се распадне генерацијава. :D Плус, освен Нојер, Германците ко да не беа Германци вчера.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Тенка е линијата помеѓу среќа и незнаење на противникот т.е лоша реализација.Сигурно не е среќа незанењето на Барса да погоди од неполни 5 м и тоа што Меси промаши пенал.Сигурно не е среќа тоа што Чех извади неколку тешки шутеви иако коментаторот на Канал 5 и тоа го вбројува во среќа.Сигурно не е среќа тоа што Робен има лузерски менталитет или па што Гомез изигра под нивото на напаѓач во 3та Македонска лига.Пред па пишеше ‘‘среќа‘‘ размисли дали е тоа вистинскиот збор или па некој друг.
5 stativi ne se srekja tuku samo uspesna takticka zamisla na Chelsea.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
И мал милион пасовите со Валдес е доминација на теренот :cuc:
Сеуште не го разбирате фудбалот,односно некој што немаат топка фатено овде менаџери/експерти изиггруваат....

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Сеуште не го разбирате фудбалот,односно некој што немаат топка фатено овде менаџери/експерти изиггруваат....
шо се замараш, гледаш дека сака да каже само барса заслужува да освојува трофеј поради "добрата игра" .
според него ако не играш како барса или арсенал не заслужуваш да бидиш шампион.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Ок бе братко. Во сите статистички работи сте најдобри,знаеме е дека свршувате на тоа. А за сега, можам само да ти донесам марамче.:(

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Dobro Mr. Cruyff, ti povekje go razbiras. 30te suta na Bayern i Barsa protiv Chelsea gi upatija Valdes i Neuer. Sakas da kazes deka Barsa ne igrala na polovinata na Chelsea? :icon_lol:

Ti mozebi ne izigravas eskpert no definitivno si dostoen da go zamenis Milan Tarot ili Kleopatra balkanska kralica prorocica. Bez da imas videno covek znaes kolku topka fatil vo zivotot. Bravo momce.

Kajgana Shop

На врв Bottom