Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Чек, колку требаше да потроши Фергусон во време кога најскапиот трансфер беше ~450.000 фунти?

Плус, од некои аспекти, Кени и го спаси Ливерпул од испаѓање. Немаме репер, но којзнае каде би бил Ливерпул ако не беше Кени. Може само да нагаѓаме или да ја почекаме новата сезона. :)

А тоа дека Фергусон им вовел правила на однесување, дека им препорачал да пијат вода само од аквариум и дека треба да се капат сите со еден сапун, тоа е друг муабет. Фергусон има еден, Кени друг пристап.

Глупо е да речиме дека „Кени заборајл како се тренира“.
АКо веќе речиме, то би значело дека сите тие работи кои ги направил Фергусон, сега не би важеле. И сега Фергусон тоа не го прави (пример зборувам). Тренирањето не е едноставна, ама не е ни толку комплицирана работа.

You take the ball and you put it in the goal.

Кени начека многу лоша состојба и тим кој и кога тој дојде беше во фаза на распаѓање.

Кај се стоте милиони на Кени во фаза кога тимот го напуштија играчи ко Торес и Меирелеш е исто глупо ко да се прашвиме „кај им се парите на Ајакс што произведуваат играчи од младинска школа“.
Па работата е што Фергусон не ни потпиша со некого првата негова сезона, тоа ти кажувам :) Во втората донел четворица играчи, првата сезона се фокусирал на воведувањето дисциплина во тимот зошто биле распашана банда.

Не велам дека Кени заборавил како се тренира или па води тим, само се виде многупати сезонава дека таа негова тактика не дава резултати ниту па позициите на кои беа ставани некои играчи како Хендерсон и затоа требаше да биде нешто преземено што порано, дали промена на кадарот, дали промена на тактиките... Вака не само што Ливерпул имаше лоша сезона, туку и Евертон завршија пред Ливерпул и бодовно и со гол разлика и тоа со огромни финансиски проблеми што мислам дека беше последна капка во морето и придонесе за отпуштањето на Кени.

Знам дека тоа што го има постигнато Кени со Ливерпул во минатото треба да е предизвик за секој нареден менаџер што ќе го преземе клубот а и за останатите менаџери во светот, ама најверојатно се најде на погрешно место во погрешно време.

И ај да разбиеме нешто друго муабет, никој не го спомнува Џордан Роудс од Хадерсфилд, детето некни го постигна 40 гол сезонава во лигата. Се прашувам зошто никој не е заинтересиран за него од премиерлигашите, освен Фулам како што читав претходно.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Дони за мене е лош потег, лош голман, го пратев дури бранеше за Рома.
За Хоџсон не се согласувам, сега ќе видиш како ќе игра Англија, човекот е добар менаџер, но едноставно неговите идеи од почеток во Ливерпул беа потиснати и неприфатени од самопрогласените ѕвезди во тимот. И во ВБА, и во Фулам, и секаде неговиот тим покажува одлични партии со апла послаби играчи.
За Мартинез и јас ти реков дека има потенцијал, но сеуште не е за голем тим.
Ламберт се разликува од Мартинез многу, пред се има многу повеќе искуство со водење екипа, и Норвич сезонава играше типичен англиски фудбал, доколку си го прател. За Роџерс истотака само пофални зборови, пред се затоа што се труди и работи со млади играчи, и начинот на кој игра Свонси против големи екипи е за почит.
Ti ozbiljno mislis deka Hodzson e pokvaliteten od Kapelo i moze poveke da dostigne?...hmmm mene ne mi iizgleda bs takoj!
Plus i ako nemozel da gi vmetne svoi idei vo Liverpul, kako pobogu mislis deka ke gi vmetne vo Angliskata reprezentacija, koga igracite se vo ponasanje kreteni!

H

HoT IcE

Гостин
Ti ozbiljno mislis deka Hodzson e pokvaliteten od Kapelo i moze poveke da dostigne?...hmmm mene ne mi iizgleda bs takoj!
Plus i ako nemozel da gi vmetne svoi idei vo Liverpul, kako pobogu mislis deka ke gi vmetne vo Angliskata reprezentacija, koga igracite se vo ponasanje kreteni!
Не знам сега од каде ти е споредбава Капело со Хоџсон, и е апсурдно е да се споредуваат, статистиката говори кој е подобар.
Англиската репрезентација и Ливерпул се слични, но Гордиве Албатроси барем имаат желба да се докажат и да освојат нешто, и доколку Хоџсон добро ги спреми може да направат сензација.. Иначе не сум фан на Англија, немој да мислиш дека идам со глава у ѕид, давам чисто мое мислење.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ilumious,

Кинг Кени се најде на право место во погрешно (кретенско) нетрпеливо време.

Ама, знаеш како велат. Времето е најдобриот критичар. Мене ми беше пуста мака кога го „избркаа“ Бенитез, а расположението меѓу навивачите беше исто. А сега, well..

Член од
26 август 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
2.258
Ilumious,

Кинг Кени се најде на право место во погрешно (кретенско) нетрпеливо време.

Ама, знаеш како велат. Времето е најдобриот критичар. Мене ми беше пуста мака кога го „избркаа“ Бенитез, а расположението меѓу навивачите беше исто. А сега, well..
А што ќе се деси ако наредната сезона ви донесат тренер што ќе ви денесе подобра титула, ПЛ или ЛШ. Исти ќе ви бидат муабетите дека Кени требаше да остане?

Не мислам баш така. Типот може да биде се освен тренер на Ливерпул. Цела сезона му е тиња и во доста случаи се изглупира така да чудно како издржа цела сезона. Знам дека е легенда во Ливерпул, ама кога не го бива за тренер незнам зошто сте запнале по него.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
А што ќе се деси ако наредната сезона ви донесат тренер што ќе ви денесе подобра титула, ПЛ или ЛШ. Исти ќе ви бидат муабетите дека Кени требаше да остане?
Јас мислам дека ако им донесат тренер што ќе освои ЛШ Biafran Jet Set ќе го смени мислењето. :D
Него настрана тоа, Кени заслужи барем да биде испочитуван. Сигурен сум дека ако побарале од него, ќе си поднесел оставка, немаше потреба да го отпуштаат.

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
И јас се прам на "ТОШО" ко че не знам нешто да одговорам или не ми одговара :rolleyes:
--- надополнето: 17 мај 2012 во 19:09 ---

И јас се прам на "ТОШО" ко че не знам нешто да одговорам или не ми одговара :rolleyes:
кажи дечко ако не ти е нешто јасно да ти објаснам во врска со твитот на руни за арсенал, освен што е имбецил што заедно го заклучивме со illumius, што друго те интересира?

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Ако Мартинез замине во Ливерпул, тогаш Ливерпул ќе го направи најдобриот трансфер (тренерски) во последните 20 години.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Jose Mourhino has reportedly distanced himself from the vacant
Liverpool managers job by saying: "I'm not that fucking special":cool::cool:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Се знае кој клуб е животна желба на Мурињо.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
кажи дечко ако не ти е нешто јасно да ти објаснам во врска со твитот на руни за арсенал, освен што е имбецил што заедно го заклучивме со illumius, што друго те интересира?
Што заклучивте? Вие сте врховни судии? :icon_mrgr:
Овде како што сакате пишувате,зато тој изиграваше демек светец,јас одма го демантирав,зашто вие одма за Руни вака-така,а Тевез она што го покажа за Фергусон не било ништо страшно... Бла бла бла
Јас заклучив дека врска немаш,само правиш како тебе што ти чини.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не знам сега од каде ти е споредбава Капело со Хоџсон, и е апсурдно е да се споредуваат, статистиката говори кој е подобар.
Англиската репрезентација и Ливерпул се слични, но Гордиве Албатроси барем имаат желба да се докажат и да освојат нешто, и доколку Хоџсон добро ги спреми може да направат сензација.. Иначе не сум фан на Англија, немој да мислиш дека идам со глава у ѕид, давам чисто мое мислење.
Imaat zelba da se dokazuvaat? sto ne se dokazaa na svettsko i na prethodnite 10 svetski i evropski od 66 pa navamu, i jas mislev deka koga go ostavija Kapelo ke gi sredi , no ocigledno kretenskata federacija sto ja imaat si napravija sam sebe se ubijal so zemanjeto na kapitenskata lenta na Teri i so samoto toa otkazot na kapelo!

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.841
Што заклучивте? Вие сте врховни судии? :icon_mrgr:
Овде како што сакате пишувате,зато тој изиграваше демек светец,јас одма го демантирав,зашто вие одма за Руни вака-така,а Тевез она што го покажа за Фергусон не било ништо страшно... Бла бла бла
Јас заклучив дека врска немаш,само правиш како тебе што ти чини.
Како прво немам ништо кажано за Тевез на темава зошто не сум ја отворил неколку дена, а ако сакаш мое мислење да и двајцата се имбецили надвор од теренот, задоволен?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom