Не знам зошто ти би ме заебавал со сосем погрешни бројки од реалните.
Кај си видел ти плати за администрација која брои 140.000 само 370 милиони евра? Пред да го треснеш ова, удри еден рачун во калкулатор кој оди преинсталиран на секој оперативен систем, за да забележиш дека 370 милиони поделено на 140.000 е само 2600 евра годишно по вработен во просек, цифра што кога ќе се подели на 12 месеци испаѓа дека секој вработен во фирмата ЈА зима плата од само
212 евра месечно. Е сега уште едно прашање, кој зима бе вработен во фирмата ЈА 212 евра месечно?
Ништо, заеба математикава.
Не можев (а и ме мрзеше, морам да признаам) по тазе бројки, ама во проекциите за буџетот за 2009 година проектирани се 1.5 ебани милијарди евра само за ставка "
Плати на јавна администрација, пензии и социјални надоместоци". Еве ти и
линк од баш нашиов форум, каде се водеше дискусија на таа тема, да не испадне тресам јас бројки од ракав (ко ти што смееш да си дозволиш) на јавен форум, кај што секој може да те прочита, да те оцени што карактер си всушност.
Останувам на моите милијарда евра за плати на јавна администрација, пензии и социјални надоместоци.
Не ја разводнувај дискусијата. 20%те проценти да се вработуваа на време, постепено, денес немаше нагло да се осети тоа па да ми мрчиш после тука. Клатевте врати цел живот сами, од дедо, па татко, до син, и сега ви е криво што и некој друг сака да биде платен за клатење врата. За неефикасноста и бројот на вработени во претпријатието ЈА најмалку е виновен рамковниот договор. Ако гледаме реално нели. А ако си правиме Бајрам со умот јас радо не би учествувал воопшто на темава.
Пак ме лажеш и ми читаш партиски говор. Зимај факти, бројки, истражувања:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_employers
Кога оние што се занесуваат со познавања за основни поими по економија и финансии, заебуваат една едноставна математика што јас (далеку од тоа да се разбирам или професијата да ми е поврзана со економија пту пту пту) ја пресметав за 20 секунди, многу поголем е гревот.