Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Boldiranovo e somewhere in China ako vaka go imas napisano 61 mesto 62 :)
Za DNS adresi li zborime (IPv4 poleto) ? staj bolje 8.8.8.8 polesno se pamti pa vidi sto ke se desi :)
Uzput ko so objasni sto imas praveno ocigledno slabo razbiras a imas zelba da cepkas a za toa postojat virtuelni masini kako Virtualbox pa bi te upatil tamu da si cepkas, a i deckite od t-home poretko ke ti idat na gosti :)
62 е ..и да во право си .. иако незнам имам желба да чепкам секаде .. али тоа е .. никој не се родил учен .. за се има прв пат .. а ова за дечките од т-хоум дека ке се префрлале на нова платформа и сега кај сите ако им е разделен со сплитер кабелот еден за во телефон друг за во спидпорт модем кај сите ке мењавале нешто .. затоа во последно време ми паѓа нетов почесто :D ај ке пробам утре со 8.8.8.8 да видам што ке се деси сега едно филмче да изгледам :D

Член од
23 ноември 2009
Мислења
13
Поени од реакции
2
имам кабловски интернет од blizoo и земав рутер level one од едно другарче и сега ако може некој да ми објасни детално како да го поврзам да имам дома wifi зошто се мачам веќе една недела

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Moze li nekoj da mi postira proxy ovde na forum, zaso sum vo skolo i site strani so proxy listi se blokirani... aj neka bide nekoj dobar :D

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
симнав template flash веб страна и сакам да ја преведам на македонски,енкодингот е ставен на utf-8 во xml но не ми се прикажуваат кириличните букви, помош ?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Дечки, ај малце помош. Значи слушнав - недослушнав, ми кажаа дека некој нудел интернет за користење од 1 до 3 месеци (да не треба договор да склучуваш на 1 или 2 години). Дали имате повеќе информации за ова. Значи не биле од Т-мобиле, Оне и Вип, туку некој друг.

Член од
17 мај 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Ако може помош... од вчера не можам да се конектирам на мојата бежична мрежа преку лаптоп, на обичниот компјутер има интернет... на лаптопот наеднаш снема, барав на интернет, знакчето беше прешкртано, некако успеав да најдам конекција за лаптопот со alt+f2. Oдлично работат и модемот и рутерот, рестартирав се и сега ми дава листа од сите бежични мрежи во близина но ја нема мојата. Чаре? :(

Член од
11 ноември 2011
Мислења
555
Поени од реакции
48
Не знам дали е прашањево за тука, ама не знам каде да го ставам. Дали може некој да ми објасни што е тоа дигитален кабелски ТВ Тунер, од каде може да се купи и колку пари е, за што служи?

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Дечки, ај малце помош. Значи слушнав - недослушнав, ми кажаа дека некој нудел интернет за користење од 1 до 3 месеци (да не треба договор да склучуваш на 1 или 2 години). Дали имате повеќе информации за ова. Значи не биле од Т-мобиле, Оне и Вип, туку некој друг.
Се работи за Neotel, најверојатно. Повели линк до понудите.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
имам кабловски интернет од blizoo и земав рутер level one од едно другарче и сега ако може некој да ми објасни детално како да го поврзам да имам дома wifi зошто се мачам веќе една недела
Поврзи, намести на DHCP connection, во интернет сетапот во контрол панел ќе наместиш и на IP и на DNS obtain address automatically и толку би требало да е .

TheShadow

Yeah Buddy.... Light Weight!!
Член од
1 октомври 2011
Мислења
143
Поени од реакции
21
Значи до синоќа се си беше добро ова утро не ми отвара некои страни значи ми отвара фб,јутјуб,кајгана.... но некои страни ми кажува како да не постојат или се појавува она писмото како да немам интернет а др страни имам отворено...WTF????

PS и на јутјуб почнаа да не се пуштат видеата.. незнам што е ова...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Ако може помош... од вчера не можам да се конектирам на мојата бежична мрежа преку лаптоп, на обичниот компјутер има интернет... на лаптопот наеднаш снема, барав на интернет, знакчето беше прешкртано, некако успеав да најдам конекција за лаптопот со alt+f2. Oдлично работат и модемот и рутерот, рестартирав се и сега ми дава листа од сите бежични мрежи во близина но ја нема мојата. Чаре? :(
рестартирај уште еднаш
или наново направи wlan у рутер

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
Како што го купив лаптопот пред извесно време така ми остана се си беше океј фаќаше WIFI, ама денеска го форматирав, но незнаев што како ми треба после тоа за да се конектирам на бежичен нет, на компјутерот бев со кабел.. пробувам јас да направам нешто но незнам како е што ми треба. Некој што се разбира да ми објасни/каже што како треба за да можам да се конектирам на бежичен интернет со лаптопот, треба да инсталирам нешто или?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Како што го купив лаптопот пред извесно време така ми остана се си беше океј фаќаше WIFI, ама денеска го форматирав, но незнаев што како ми треба после тоа за да се конектирам на бежичен нет, на компјутерот бев со кабел.. пробувам јас да направам нешто но незнам како е што ми треба. Некој што се разбира да ми објасни/каже што како треба за да можам да се конектирам на бежичен интернет со лаптопот, треба да инсталирам нешто или?
Објасни бе нешто поише.
Каков лап-топ.
Каков виндоус.
Каков рутер.

Член од
5 август 2010
Мислења
222
Поени од реакции
50
DELL лаптоп , Виндовс 7 , рутер speedport w 503v

Kajgana Shop