користам интернет од т-хоме, тој пакетот 250гб шо е, али јас и комшијата сме, т.е на негова линија сме, јас зиам од кај него...иам етхернет врска со кабел 30 метри негде до ПЦ...се е тоа океј, али ваерлесот до кај мене дома слабо фаќа пошто иаме глуп распоред на куќите, зидови ова тоа плочи итн...па решив од тој рутерот што го има комшијава.(томсон од тие белите), кабелов што иде до кај мене дома, наместо во
ПЦ( мрежна карта), да го убацам во друг рутер, па со мало кабелче од тој рутер, во ПЦ, а од овој вториов рутер што ми е во соба, да си зиам бежична врска низ дома, нормално појак сигнал...
тој дома што го имам рутер што сакам да го употребам е исто томсон од т-хоме, од тие црните... прашањето ми е какво сетирање треба да напраам за да го постигнам тоа, да му кажам на овој првиов рутер дека сакам наместо клиент мојата ип адреса од ПЦ, да биде мак адресата од вториов рутер...или можеби грешам, незнам...претпоставувам само... или ми треба root user на 192.168.1.254, за да можам да го сторам тоа?
фала однапред.