Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
DELL лаптоп , Виндовс 7 , рутер speedport w 503v
Делл лаптопт - широк поим.
Како и да е.
1. Уклучи го лаптопот преку кабел у рутер. (осигурај се дека преку кабел имаш нет)
2. Иди десен клик на My Computer, Properties -> Device manager
3. Експандирај го Network adapters, и види на кое од тие имаш прашалник (или жолт извичник, не ми текиња тачно)
4. Десен клик на него - Update driver software.
5. ?????
6. Profit

Проблемот е што неможе ни со кабел, го ставам кабелот не реагира, а на компјутер еве седам со тој кабел се си е океј, кабелот го ставам на лаптоп нема ништо, не реагира ни да каже некој ерор ништо, како да не сум го ни ставил кабелот... ке пробам драјвер што вика да симнам па на усб..

Нејќе но драјвер не помага..

Инсталирани ли ти се драјверите од матичната, мрежна....

Проблемот е што неможе ни со кабел, го ставам кабелот не реагира, а на компјутер еве седам со тој кабел се си е океј, кабелот го ставам на лаптоп нема ништо, не реагира ни да каже некој ерор ништо, како да не сум го ни ставил кабелот... ке пробам драјвер што вика да симнам па на усб..

Нејќе но драјвер не помага..
Мене ми се чини ова како што објаснуваш дека до драјвер е проблемот.
Иди на страната на ДЕЛЛ и стави го тагот на твојот лап топ и осигурај се дека ги имаш правилните драјвери.

П.С Кога ќе го ставиш кабелот види дали светкаат сијаличките ако не трпакаат можно е да е до хардверот иако мое мислење е дека до драјверите е проблемот.

Network / wireless drivers. Најди ги на страната на Dell и инсталрај ги на лаптопот.

Фала на последниве 3 коментари... средено..

Моментално сум во Америка, и знам дека тука прилично строго се контролира даунлоадирањето пиратерија од интернет, па сакам да прашам дали може доколку си даунлоадирам нешто од приватниве тракери после тоа да си имам проблеми со законот ?

Моментално сум во Америка, и знам дека тука прилично строго се контролира даунлоадирањето пиратерија од интернет, па сакам да прашам дали може доколку си даунлоадирам нешто од приватниве тракери после тоа да си имам проблеми со законот ?

https://www.ipredator.se/

плати па клати :)

Зависи што симнуваш и од каде симнуваш.
Од приватен тракер ако симнуваш, помали се шансите за да те фати некој, додека пак од јавен тракер, далеку поголеми. И како што реков, зависи што симнуваш. Компаниите што собираат информации (односно IP адреси) најчесто бркаат луѓе што симнуваат нови филмови, и тоа CAM (кино снимки), TS (telesync) итн.
Не би ти препорачал да симнуваш директно, или користи VPN (постот погоре), или користи seedbox (fastsh.it, ovh.net, итн) кој се наоѓа надвор од Америка, па од таму после преку FTP да ги превземеш фајловите.

Имам интернет од one и земав рутер ама кабелот што доаѓа од антената стипката е поширока,широка е како за мрежен кабел а местото дека треба да се приклучна сплитерот или во рутерот е потесно и не може да ги поврзам ќе може ли да ми помогнете и да ми кажете како да ги поврзам треба ли нешто да купам или како.

има некој друг начин освен со клешта да се стави пин (џек) на мрежен кабел ??

Имам интернет од one и земав рутер ама кабелот што доаѓа од антената стипката е поширока,широка е како за мрежен кабел а местото дека треба да се приклучна сплитерот или во рутерот е потесно и не може да ги поврзам ќе може ли да ми помогнете и да ми кажете како да ги поврзам треба ли нешто да купам или како.

Да не си утнал нешто? Лан кабел си е лан кабел, тој си е џекот секаде во светот (малку рима :))

Тоа потесното да не е влез за телефонски кабел?

iam frka....dva kompjuteri mi se prikluceni na tp link od one modem router.....e sea frkata e so na edniot kompjuter si pici nema frka so netot uopste drugiot 5 min ima 15 nema....probav so restartiranje na routerot isti frki celo vreme menjav portovi mrezi i celo vreme taka...nekoja opcija?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom