Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .
Касиљас​
Рамос Пике Мартинез Алба​
Алонсо Бускетс​
Чави​
Силва Иниеста​
Љоренте​

Касиљас​
Рамос - Пике - Домингез/Мартинез - Алба​
Алонсо​
Чави - Иниеста/Гарсиа
Мата - Љоренте - Силва​
Гарсија :place: Во ваква конкуренција Гарсија? :tapp:
Прв пат го земаат за Шпанија. Чави Гарсија нема ни да влезе во тимот за ЕУ, само во поширокиот список е, камоли да игра во прва постава. Голем к** ако се покажал за Бенфика, гарант само ради то шо е од ваша школа го стави ти. По аватар еден месец ти се кладам дека отпаѓа од списокот.

Гарсија :place: Во ваква конкуренција Гарсија? :tapp:
Прв пат го земаат за Шпанија. Чави Гарсија нема ни да влезе во тимот за ЕУ, само во поширокиот список е, камоли да игра во прва постава. Голем к** ако се покажал за Бенфика, гарант само ради то шо е од ваша школа го стави ти. По аватар еден месец ти се кладам дека отпаѓа од списокот.

реков мој избор бе бате. :)

не го ставив заради тоа што е школа на Реал, него според мене изигра појака сезона и од Бускетс и Алонсо. Сеа да, Бенфика не е Барса/Реал, али треба да му се даде шанса.

Да се кладиме немора, знам и ја дека ќе отпадне ако сите другиве се фит, али ко што пишав, мој избор би бил и он у списокот од 23 играчи. :)

Бускетс му е миленик на Дел Боске, мислам дека ќе стартува у прва 11-ка на Европсково, а и како што спомна Iceboy, одлични беа со Алонсо на Светското.​
- Касиљас -​
- Рамос - Пиќе - Мартинез - Алба -​
- Чави - Бускетс - Алонсо -​
- Силва-Солдадо / Љоренте-Иниеста -​

Еве како би изгледала табелата без головите и асистенциите на Меси и Роналдо .

MessiCronoLaLiga.png

Od ovie 4ca : Alonso,Buskets,Xavi i Iniesta eden ako ne igra vo prvite 11 jas glava secam.
E sega dali ke igra 4-2-3-1 so Buskets i Alonso kako DM i Xavi-Iniesta-Silva pred niv ili 4-3-3 so Alonso-Buskets-Xavi sredina i Iniesta krilo toa e prasane.
Jas sum za 4-2-3-1,sto e sigurno sigurno e:cool:...

Кога спомнувате ЕП, имам претчуство дека во групната фаза Пике и Мартинез ќе направат неколку киксови што можат да ја коштаат Шпанија пласман понатаму. :D

Јас колку што памтам тврдевте Меси без Чави и Иниеста е никој и ништо...да не е обратна ситуацијата???

Меси е целиот тим на Барса. Обратна е ситуацијата.... изгледа откако пробал сам со жена му да прават дете (сами без Чавинеста) од тогаш на добро му тргнало. :icon_lol:

Он. Мартинез е дупе како стопер...заедно со Пике ќе бидат најслаба карика на Шпанија.

Пеер боља варијанта е

Арбелоа - Пикенбауер - Рамос - Алба
Некој појак да имаа за десен бек ќе беше супер, ама Арбелоа бе.....ама штоперски овака Чак Норис и цела екипа на Експендлбс нема да ги мине. Ама затоа од страна ќе фучи.

Некој појак да имаа за десен бек ќе беше супер, ама Арбелоа бе.....ама штоперски овака Чак Норис и цела екипа на Експендлбс нема да ги мине. Ама затоа од страна ќе фучи.
Арбелоа го плукамо зошто за у напад е многу лош. Иначе за дефанзива е ѕвериште, ако не ги пратиш многу Реал барем од Ел Класико знаеш дека за дефанзива е многу добар.
Со таква задња линија ќе биде подобро отколку со Хави Мартинез. Незнам што го праа толку јак, искрено Билбао се добро уиграни и се добри како екипа, мислим дека нема којзнае какви поединци освен Муниаин, Љортенте и уште еден до двајца максимум. Хави Мартинез ич не ми прае ќејф.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom