Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .
Арбелоа е ѕвер, Рамос у средина и Арбелоа десен бек е најдобра варијанта.

Јас колку што памтам тврдевте Меси без Чави и Иниеста е никој и ништо...да не е обратна ситуацијата???

(y):cuc:
Пеер боља варијанта е

Арбелоа - Пикенбауер - Рамос - Алба
Мене уште пред да се повреди Пујол, омилена одбранбена 4-ка која би ја играл на ЕП да сум на местото на Дел Боске ми беше Арбелоа-Рамос-Пујол-Алба. Сега, кога отпадна Пујол, мора да се оди Арбелоа-Рамос-Пике-Алба или Рамос-Пике-Мартинез-Алба.

Па освен Германија која има добра уиграност помеѓу играчите, другите држави не се некоја голема опасност по Шпанија, особено не за средниот ред на Шпанија. Е сега штета што ќе го нема Пујол ама мислам дека не би требали да имаат некои големи проблеми во одбраната со тоа што средниот ред ќе се погрижи. Највеќе опасност може да дојде од оние што се добри 1 на 1, односно соло акции , ама со Бускец и Чаби ретко кој ќе игра сам на сам во одбрана. Германија е друга прича. Ако не им се вкрстат патиштата пред финале би требало овие две да бидат финалисти.

^
oranje.jpg

А да се префрли муабетов у темана за Шпанија, нема да биде лошо :)

Најдобриот состав според Марка за оваа сезона:
1337203392_extras_noticia_foton_7_0.jpg

Реално ова е најдобриот состав за оваа сезона.

И најубавиот гол:

wtf Иниеста !? Со 2 гола и 7 асистенции и 15 пропуштени натпревари пред Вела со 12 гола и 7 асистенции кој на грб го носеше Сосиедад, или Мику кој со 15 гола го спаси Рајо !?

И Касиљас беше далеку од најдобар голман сезонава, али ајде да ставиме играч од Реал/Барса без оглед што направил... :tapp:

Вела е убедливо на второ место на неговата позиција сезонава, зад Озил. :rolleyes:

Да, требале 1000 напаѓачи да стават.

Иначе Иниеста има 11 асистенции, не 7.

Да, требале 1000 напаѓачи да стават.

Иначе Иниеста има 11 асистенции, не 7.

ни едниот ни другиот што ги спомнав не се напаѓачи... на официјалната стои 7 асистенции... реално, ни тој ни Икер не треба да се у тим на сезоната!

Вела можда не е напаѓач, ама е офанзивец и тоа многу поофанзивен од Иниеста.
Whatever овие „најдобри“ се тотално безвезе што ги бираат секоја година, затоа што секогаш ќе се најде некој, на кој не му се свиѓа составот.

http://www.canalplus.es/play/video.html?xref=20120514plucanftb_25.Ves
Интересно видео од мечот Виљареал-Атлетико.
Резервите на Виљареал и тренерот Лотина ги молат играчите на Атлетико да не напаѓаат пошто Малага веќе води со два разлика и нема да можат да ги престигнат за последната позиција која води во ЛШ :)
Лотина му вика на Фелипе, Малага даде гол, немој да ме заебеш сега :pos:
Сите од резервиве им викаат кажете му на Фалкао да остане мирен, да не дава гол :pos:

Meanwhile, http://www.marca.com/2012/05/14/en/football/spanish_football/1337008845.html
:icon_mrgr:

http://www.canalplus.es/play/video.html?xref=20120514plucanftb_25.Ves
Интересно видео од мечот Виљареал-Атлетико.
Резервите на Виљареал и тренерот Лотина ги молат играчите на Атлетико да не напаѓаат пошто Малага веќе води со два разлика и нема да можат да ги престигнат за последната позиција која води во ЛШ :)
Лотина му вика на Фелипе, Малага даде гол, немој да ме заебеш сега :pos:
Сите од резервиве им викаат кажете му на Фалкао да остане мирен, да не дава гол :pos:

Meanwhile, http://www.marca.com/2012/05/14/en/football/spanish_football/1337008845.html
:icon_mrgr:

http://www.as.com/futbol/video/edd-todos-felices-vallecas/20120515dasdasftb_3/Ves

A na klipov se gleda kako igracite na Rayo gi molat onie na Granada da im pustat gol:pos: A slavenjeto posle toa Priceless, nikogas ne sum videl takvo slavanje nitu pri 6 trofei na Barca

Им викале дека Атлетико води со 0-2 и дека не им требаат бодови веќе :D
И двата клуба ми се симпатични, Рајо особено ради загреаните фанови :icon_mrgr: и мило ми е што опстанаа.
Од друга страна полесна задача за Депор ако влезе во Примера :D
Ќе има куп екипи кои реално може да завршат заад Депортиво :)
Сарагоса секоја година ги мести последните кола и се спасува, а имаат финансиски проблеми ко Грчка... Не верувам да издржат следна сезона и и мислам дека ќе бидат убедливо последни.
Тука се и Гранада и Рајо со релативно слаби состави, па и другиве екипи не се на којзнае колку високо ниво.
Повеќе шанси за нас за опстанок :D

Им викале дека Атлетико води со 0-2 и дека не им требаат бодови веќе :D
И двата клуба ми се симпатични, Рајо особено ради загреаните фанови :icon_mrgr: и мило ми е што опстанаа.
Од друга страна полесна задача за Депор ако влезе во Примера :D
Ќе има куп екипи кои реално може да завршат заад Депортиво :)
Сарагоса секоја година ги мести последните кола и се спасува, а имаат финансиски проблеми ко Грчка... Не верувам да издржат следна сезона и и мислам дека ќе бидат убедливо последни.
Тука се и Гранада и Рајо со релативно слаби состави, па и другиве екипи не се на којзнае колку високо ниво.
Повеќе шанси за нас за опстанок :D
Рајо имаат најефтин тим од сите мислам, ама таа љубов на нивните навивачи е неверојатна. Со онаква игра и навивање од срце достојно е да се биде дел од Примера. А иначе стварно, овие Сарагоса само се шлепаат, мамето нивно.

Па добро де, ипак Сарагоса е тим кој постојано е во Примера и не би сакал да испадне искрено. Криво ми е што Виљареал испадна, а Гранада остана у Примера. Помизерен тим од нив не сум видел одамна у Примера.

• Ми се допаѓа
Reactions: Xak

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom