A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
aj struchnjaci od ovaa oblast,,,,,,,,,
,,,,veke imam optichki net so telefon,,,,,od t -home,,,,,a so kablovskata sum na telekabel,,,,vashe mislenje i sovet ,,,dali da otkazhuvam telekabel i migriram vo t-home so vkluchena kablovska,,,,,,,,,,vashi mislenja i iskustva,,,,,,
Штом имаш оптички интернет од т-хоме, тогаш макств воопшто нема да биде проблем, и 2 ресивера да имаш вклучено воопшто нема да се осети на брзината. А ми кажаа и од контакт центарот дека до 25ти најкасно треба да направат корекција и во оптичките пакети (сигурно и таму ќе има 300гб + 100 часа разговор + 80 канали како и твтека,снимање паузирање итн). Јас имам 3макс оптик веќе 4-5 месеци и досега сум немал никакви проблеми со интернетот и телевизијата.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Абе да не ја утнавте темата малце, а? о.о

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.424
,,,,moja greshka ,,,,utka total,,,,:oops:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Решени се пријавите да не ви ги бришам сега мислењата пазете другпат.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Пофалби до нетот :) Стабилен е веќе 3 месеци и си шиба без гајле....
Да не го урочам, али стварно... Инаку дали оптичкиот кабел на близу е тој дебелиот црниот? Бидејќи како што гледав на сателитски форуми, тој е коаксиален...Иде и уште еден сив, али тој е веројатно ethernet-от.
И не пукајте сеир, него мене многу ме интересира како работи во ЛАН зоните...

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.198
Поени од реакции
2.246
Kako moza da smenam IP od doma? Ili ke treba da se javuvam vo blizoo da mi smenat?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484

П.С. Дознав дека и Спорт Клуб и Спорт Клуб+ ќе има на дигиталната а? niceeeeee ќе можам да гледам тенис, а не ебани стримови во 0 квалитет, за други работи couldn't care less, не гледам TV.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691

П.С. Дознав дека и Спорт Клуб и Спорт Клуб+ ќе има на дигиталната а? niceeeeee ќе можам да гледам тенис, а не ебани стримови во 0 квалитет, за други работи couldn't care less, не гледам TV.

Има известување дека до 31 месецов ќе бидат бесплатни, за после тоа не знам каква им е политиката.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Кога ми сменија модем од 2-ка на 3-ка, го прашав тој што го менуваше што и како околу каналиве, и рече демек јас(премиум пакети) ќе ги имам бесплатно. Ваљда ова ќе важи и за тие што се на екстра пакетите ќе ги имаат бесплатно. За другите најверојатно 99 денари ќе се доплаќа.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499

Има известување дека до 31 месецов ќе бидат бесплатни, за после тоа не знам каква им е политиката.

Ќе се наплаќаат после тоа само за ДТВ 60, таа ТВ што иде со тројниот пакет, за сите други тројни пакети што идат со ДТВ120 нема да се наплаќа, си пишува дека си е вклучен пакетот во телевизијата, барем така може да се заклучи по флаерите.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Јас сега се јавив, ама сумљам колку тој што се јави знаеше нешто,и ми кажа дека промотивно до 31 мај ќе биле Спорт Клуб и Спорт Клуб + а потоа ќе се доплаќа ама мислам дека типот не беше доволно информиран, нема логика јас што плаќам 2000 на месец, да доплаќам 100-ка за тие 2 канала, како и да е, доколку е така...сепак ќе платам не е проблем, сакам да гледам тенис на раат.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Јас сега се јавив, ама сумљам колку тој што се јави знаеше нешто,и ми кажа дека промотивно до 31 мај ќе биле Спорт Клуб и Спорт Клуб + а потоа ќе се доплаќа ама мислам дека типот не беше доволно информиран, нема логика јас што плаќам 2000 на месец, да доплаќам 100-ка за тие 2 канала, како и да е, доколку е така...сепак ќе платам не е проблем, сакам да гледам тенис на раат.
Отиде во канта флаерот ама милион посто сум сигурна дека само кај тој пакетот старт мислам беше што е со ДТВ60 го немаше спорт клуб како пакет, кај останатите три тројни пакети, го имаше спорт клуб без никакви ѕвездички, фусноти и остало. Па сеа ако прават дубари барем нека не се резилат со флаерите. Ама и тие што се во центар за информации не дека знаат нешто, секој посебно ти кажува.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Абе а како да ги имам Спорт Клуб каналите, треба да подесам нешто?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Абе а како да ги имам Спорт Клуб каналите, треба да подесам нешто?
Оди во менито на ресиверот, кај инсталација, во подесувањата, стисни фабричко подесување. Почекај малце и ќе ги имаш.

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Оди во менито на ресиверот, кај инсталација, во подесувањата, стисни фабричко подесување. Почекај малце и ќе ги имаш.
Ама така ќе ми се ресетираат сите канали што сум ги местел? Дека ја си имам мој распоред напраено. Нема некој друг начин? Пробував со ресетирање и вадење од штекер али ништо..

Kajgana Shop

На врв Bottom