Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување
R

Roten 96

Гостин
Малку касно пишувам али немав прилика порано...вака, го гледав натпреварот и можам да кажам само едно-катастрофа не беа никако заинтересирани..тотална катастрофа...нема да го коментирам мечот бидејќи се знае се..се знае како играат Дортмунд секогаш со нас..мислам на овие две сезони и пак ништо не научивме..една голема кастрофа за нас...се надевам дека нема да биде вака со Челзи само мака ми е ама морам го глеам контенто или кучето рафиња...тоа е тоа Дортмунд заслушено си освои двојна круна...а да ви кажам нешто околу трансфериве...читав назад сте пишувале Гомез не е за акви натпревари богами не да не е само за вакви...и гледам дека сме блиску со овој Жируд од Монпеље да потпишеме сретнав таму некаде некој напишал дека ни треба подруг тип на напаѓаш апсолутно точно не дека Жируд е ист како Гомез сличен е може и побрз но ги баравме Пизаро Бератов и уше кој не..па добро бе толку да се биде глуп па да не се разбере...да се донесе некој друг тип на напаѓач тотален брз а не само такви бандери да бараме...прво тоа не мие јасно и сега ке го доведат овој од франција и мислиме дека ке се задоволиме хаха не..друго глеам Сахин нешо..не го даваат ние не можеме добар трансфер да напраиме ние сме дупка..невидена околу транссфериве..Сахин да го земаме..нема шанси..а и Данте е нов наш играш од наредната сезона и кој фактор е тој?? Па дај малку нека размислат какви играчи носат..зар Данте ке биде добар кај нас..не велам дека е заниакде но што направивме го донесвме Данте и го продолживме договорот со Ван Бајтен и што..па догодина Дортмунд уште повќе ке кинат бре ало..ај размислете малку...го зедовме данте и кој к*р зар не научиа да донесат некој супер дефанзивец...јас не можам да разберам што прави управата..и глеам нешо Бејнс од евертон сме го сакале..па нека се потрдат да го донесат..бар тој..али нее ние ке си останеме на контенто така ние најдобро..ај да не тупам уше..не направиа од се понадоле вчера сенадевам дека во сосема друго издание ке ги видиме во сабота тоа мора да го освоиме! FC BAYERN MUNCHEN!!!!

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Сеа глеам Монпеље-Лил.Жируд ништо не напраи ко Гомез да го глеам седи напред и дреме само а камоли ако дојде па коа ќе му се убацат Дортмунд со 3,4ца околу него. Само некој ко Суарез,Агуеро,Левандовски за нас незнам што се ценкаат земаа бек за 4 милиона и крило за 9 па нека опалат веќе еднаш асален

M

Mario Gómez

Гостин
Не е до трансферите, да беше до тактиката ваљда ќе научевме досега, цел ден си тупам глава како е можно да губиме од Дортмунд.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Не е до трансферите, да беше до тактиката ваљда ќе научевме досега, цел ден си тупам глава како е можно да губиме од Дортмунд.
Тотално погрешна утакмица за нас.....Скроз погрешно влегоа....

Првиот гол поклон....Ај ок се вративме...И тука требаше да ја смириме играта,а не Алаба и Боатенг да дремат у шеснаесетникот на Дортмунд ко мислиш 5-0 да водиме па демек да ги дотепаме...

Се возбудија некако,сакаа да поведат после пеналот на Робен,имаше Лам топ шанса,од гол линија ја извадија и после наредна контра гол дадоа....И секој наш неуспешен напад го претвараа во контра и гол...

Верувам дека тактиката добро беше поставена но катастрофално изведена.....Сигурен сум дека Хајнкес не им рекол идете и сите 10 у напад дремете....Скроз немаше баланс,они се бранеа лесно сооглед дека игравме со 10 играчи(Гомез не беше присутен) и тоа е тоа....Сами им се напеналивме за 15 минути....

Против Барса да игравме ќе ги тепавме,ама овие немаат срам у нив....

И НЕ,НЕ НИ ТРЕБА ЈУЖНО АМЕРИКАНСКИ ТЕХНИЧАР У НАПАД КОЈ ВРЕДИ БАР 40 милиони ЕВРА.....СИ МОЖЕМЕ НИЕ И СО БЕРБАТОВ....

Нека не го дрват,Хенес и денеска најави мноооги пари за трансфер,па нека се покаже со бомбата негова у напад....40-50 милиони мора за еден као Фалкао....Многу губиме иначе вака.

M

Mario Gómez

Гостин
Добро бе шо се занесувате, барем за напаѓач. Му го продолжија на Хомез договорот му дадоа голема плата за да земат ѕверка од 40м евра и него огромна плата! Ало Баерн е ова, и со Бербатов треба да сме задоволни.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Добро бе шо се занесувате, барем за напаѓач. Му го продолжија на Хомез договорот му дадоа голема плата за да земат ѕверка од 40м евра и него огромна плата! Ало Баерн е ова, и со Бербатов треба да сме задоволни.

Ако е така ондак,да почнеме Холандско да гледаме пошо во Бундес со Гомез, Дортмунд никад нема да ги добиеме пошто увек ке играме со играч помалце.

Дај не ме смејте,ако е Баерн ова не е хуманитарна организација па да купуваме пензионери....Ќе се угушат од пари сезонава,Фалкао може одма да го земат....Па да видиш што е бомбардирање после...

M

Mario Gómez

Гостин
Ако е така ондак,да почнеме Холандско да гледаме пошо во Бундес со Гомез, Дортмунд никад нема да ги добиеме пошто увек ке играме со играч помалце.

Дај не ме смејте,ако е Баерн ова не е хуманитарна организација па да купуваме пензионери....Ќе се угушат од пари сезонава,Фалкао може одма да го земат....Па да видиш што е бомбардирање после...
Не се земаат така лесно играчи под договор. Фалкао моментално би идел на 50 милиони евра на транфер пазарот. Пари се тоа, не сме Сити, Реал или Барса ние. :) Знам дека Гомез не го бива, џабе не залажува со давање голој од 10 цм, ама тоа е, ќе го гледаме уште долго време како прв напаѓач во тимот. Значи да се разбереме, сите што сонувате за Мурињо, Пеп, Агуеро, Фалкао, Озил и другите играчи од миљарда евра ви треба професионална помош. Најтоп трансфери шо можит да ги напрајме моментално се Сахин(ѕвер за малце пари), и некој напаѓач од средна класа. :)
--- надополнето: 13 мај 2012 во 22:23 ---
Озил два гола. Brace yourself, Spaso is coming. :D

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Не се земаат така лесно играчи под договор. Фалкао моментално би идел на 50 милиони евра на транфер пазарот. Пари се тоа, не сме Сити, Реал или Барса ние. :) Знам дека Гомез не го бива, џабе не залажува со давање голој од 10 цм, ама тоа е, ќе го гледаме уште долго време како прв напаѓач во тимот. Значи да се разбереме, сите што сонувате за Мурињо, Пеп, Агуеро, Фалкао, Озил и другите играчи од миљарда евра ви треба професионална помош. Најтоп трансфери шо можит да ги напрајме моментално се Сахин(ѕвер за малце пари), и некој напаѓач од средна класа. :)
Никој не сонува за нешто што не е реално....Гомез го платија 35 милиони евра!!!!!Немој да ми кажеш дека кога сакаат не даваат пари....Гомез како трансфер го сакаа цела управа и платија огромни пари,го преплатија по мене....

Такада не ги бива тие приказни....Сигурно дека Агуеро моментално неможеме да го купиме или Руни,али Фалкао можеме,Игуаин ако го продаваат исто можеме,Лавеци итн...

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Абе немора некој 40 милиона ја праам муабет да се земе некој различен од Гомез боље некој помлад да најдат али техничар и покрај Рибери,Робен,Крос има да цвета али нашиве се ми изглеа дека ќе земат некој сличен на Гомез. На крај краева може да фрлат едно 25 милиона за напагач али ако е различен од Гомез нема да смета пошто ем ќе може сам да игра во напад и ќе може да игра покрај Гомез понекогаш.
--- надополнето: 13 мај 2012 во 23:08 ---
Плус коа ќе ми текне дека Гомез во новиот договор му даваат таму по 9 милки во сезона :confused: не заслужува и со него и без него Баерн ќе се растура од голови давање

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Бербатов ти е сличен тип на Гомез.... не знам што би очекувале од него :confused:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Не е до Баерн што не може да го тепа Дортмунд. Ако видите последните 2 години Дортмунд многу тешко губи утакмици, тие што ги изгуби како на пример во ЛШ беа поради индивидуални грешки и киксови ама не дека беа многу надиграни. За секој тим би било тешко да го тепа Дортмунд како на пример Баерн кој има сигурно повеќе потенцијал со играчите. Ама пресингот што го игра Дортмунд е доста добар и ми изгледа дека го совршија тој начин на играјне.

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
По една работа сакам да се изјаснам, а ми е многу важна...

Марио Гомез не одговара во играта на Баерн само двапати во сезоната! Тие две утакмици што ги играме во првенството со Дортмунд. На сите други е одличен за оваа поставеност на Баерн, во која има многу играчи на кои им треба топката во нозе за да функционираат во својата природна игра,а тој да биде дечкото што ќе ги бута во гол. Пробајте да изброите колку голови има дадено Гомез од подавање по продор на Рибс лево. The 'Mez даде екстра важни голови во првенството и во ЛШ. Тврдењето дека давал само неважни голови е соборено со вториот екстра важен гол против Реал, кој го направи сонот нареднава сабота возможен. исто и пеналот на Бернабе го шутна силно и одлучно.

И како што напомена Боби, има дечкото нов договор така да ќе го гледаме уште долго во нашиот дрес. И мене ми е сосема ок тоа.

Треба нешто да се смени во целиот пристап само за тие две утакмици. Робен е прочитан и воопшто не е ефективен против нив. Веднаш е покриен со тројца играчи. Јас би го играл Милер десно, но сепак е на Јуп товарот како да го скрши овој тим на Борусија.

Барањето на Фалкао и слични 40 милиони + трансфери, не се за сериозна дискусија. Пак е Боби во право, Сахин би бил тој екстра трансфер ова лето.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Игорче лани признавам Дортмунд ги надигра Баерн во двете утакмици али оваа година Дортмунд ТАКТИЧКИ го победи Баерн и не само Дортмунд сите порази што Баерн ги доживеа во БЛ беа поради тоа што другиот тим/тренер тактички не надмудри(Фавре,Сломка,Тухел). Коа ќе видиш не е многу тешко да се надмудри Хајнкес коа си тера цело време исто и никаква тактичка промена не праи.

M

Mario Gómez

Гостин
На пример Игуаин е реално решение. Сега колку ќе тргнеме по него незнам. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom