Дали прекумерната маструбација штети или е здрава?

• Креатор на темата Креатор на темата Garics
  • Време на започнување Време на започнување
Како што опеваат во народните песни дека премногу љубов може да те убие, ова се имплементира и за премногу себељубење.

Некои луѓе не заслужуваат кур. Мора да се вметнат некои превентивни мерки, како за дете или оружје.. колку си компетентен да го посесдуваш, дали ќе го злоупотребуваш и слично за да не дојде до виши математики и незгодни ситуации. Да не речам да не дојде кур во погрешни раце..

Морам да ти признаам дека сум многу пристрасен за оваа тема. Далечната '97 (во историските читанки уште и се нарекува Годината на Дркот или Големиот Мастурбаторски Инцидент) сеуште бев млад и не свесен за опасностите од држење пенис во рака и негово гладење. Бидна што бидна, јас ја изгубив моториката во десната рака а за малку и во левата, слухот ми беше значително намален исто како и видот. Чуството за мирис тотално го изгубив а и најтрагично, премногу повредени недолжни лица во радиус од 5 km. Сеуште се будам навечер препотен присеќавајки се на тој несреќен ден и урлањата што следеа. Затоа до ден денес се борам за укажување на опасностите од дркање.

http://www.articledashboard.com/Art...can-result-in-loss-of-penis-sensation/2906646

Може да доведе до несензитивен пенис со оглед дека имаш нервни завршетоци таму, па нема воопшто да уживаш во сексот или оралката со девојка ти, и неспособност за одржување тврда ерекција подолго време, и послаби оргазми. Се повеќе од 2 - 3 пати неделно може да доведе до ваква состојба. А очигледно и ти си имаш проблем чим си ја отворил темава. :)

Со повеќе од 2-3 пати неделно?:cenzura:, Па ја неделно може негде околу 25-30 пати го:drk:

Некои луѓе не заслужуваат кур. Мора да се вметнат некои превентивни мерки, како за дете или оружје.

Еве од мене предлог превентивна мерка што се користела во Среден век

332z2j7.jpg

Се ставало на пенисот на тинјџерите за да спречи ерекција и грешни мисли :).

http://www.articledashboard.com/Art...can-result-in-loss-of-penis-sensation/2906646

Може да доведе до несензитивен пенис со оглед дека имаш нервни завршетоци таму, па нема воопшто да уживаш во сексот или оралката со девојка ти, и неспособност за одржување тврда ерекција подолго време, и послаби оргазми. Се повеќе од 2 - 3 пати неделно може да доведе до ваква состојба. А очигледно и ти си имаш проблем чим си ја отворил темава. :)

Ако прекини човекот со дркање,ќе му се подобри состојбата ?

И совет од мене...што помалце дркате тоолку подобро...

Ако прекини човекот со дркање,ќе му се подобри состојбата ?

И совет од мене...што помалце дркате тоолку подобро...
Нормално, и по можност секој ден мачкај го со креми што содржат витамин Д кои се користат за регенерација на кожа, тоа ептен помага т.е посензитивен е кога е у влажна дунда.:)

Нормално, и по можност секој ден мачкај го со креми што содржат витамин Д кои се користат за регенерација на кожа, тоа ептен помага т.е посензитивен е кога е у влажна дунда.:)
Или има црвенило/плускавици.

Од многу дркање се зголемуваат брадавиците (такозвани пупки) на градите. Па после настануе проблем ко ќе треба да се шеташ на плажа, сите знаат дека не си јебо туку дрко :icon_lol: или па ако се пријавиш на маратон и може да ги иритираш ако не ти се соодветно заштитени :pipi:
Ова кај жените кај машките обратно е :pos::cool:

2-3 пати неделно ако има редовни односи. А сингл 2-3 пати е малце т.е зависи ако е 40+ години не, но за млад човек...тоа е одење против своите нагони и потреби или ако не чувствува нагони треба да иде да испита крв да види да не има ниски нивоа на тестостерон и сл.

2-3 пати неделно ако има редовни односи. А сингл 2-3 пати е малце т.е зависи ако е 40+ години не, но за млад човек...тоа е одење против своите нагони и потреби или ако не чувствува нагони треба да иде да испита крв да види да не има ниски нивоа на тестостерон и сл.
Нормално е дека е против нагони, само и да не бидат некои екстремни бројки, плус препорачливо е да се користи лубрикант. Затоа паметно користење на нагоните треба, и обезбедување на редовни односи.:)

• Ми се допаѓа
Reactions: Mj
После 1000рката ( 1000 свршувања ) се губи видот во очите и може да се добие трајно оштетување на видот и перманентно слепило ! Исто така паѓа и притисокот во крвните садови што може да доведе до мигрена , халуцинации и агресивност. Исто така преку смермата се губи протеин и фруктоза , па ако се занимаваш со спорт и бодибилдинг нема да ти растат мускулите ( ако мастурбираш премногу ).

Моја препорака е да запишуваш у дркаџиски дневник , кога и колку пати си дркал и свршил со цел да пазеш да не поминеш над 1000 свршувања. А ако си ептен мераклија , дркај го ама не свршувај , така потешкоо ќе ја минеш 1000рката.

Убава идеја да ти кажам таа со дркаџиски дневник :pos:

А, што значи тоа прекумерна мастурбација? Колку е? Конкретно. Бројка.

дај име на некои од тие креми ;)

дај име на некои од тие креми ;)
Рибино масло обично највеќе содржи витамин Д, имаш Бекутан крема која содржи витамин Д, треба да прашаш во аптека само.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom