Дали прекумерната маструбација штети или е здрава?

• Креатор на темата Креатор на темата Garics
  • Време на започнување Време на започнување
Се дешава при “енергичен“ секс или мастурбација, да се јави воспалување на лимфните жлезди (penile lymphatic vessel). Само тоа е нус-појава. Исчезнува самото по 2-3 недели.

Доколку пречесто се врши триење на жилата што го спојува главчето со телото, може да се јави и атрофична депигментација (заради термичко оштетување на кожата).

Во маало кај мене некој во текот на денот го акнал 12 пати, и на 13тиот пат почнало крв да фрла...и бап на болница.....со кои очи ќе му кажиш таму шо е раб :D :tapp:
Секое маало има приказна за тип кој си го има измавано 15 пути одеднаш на постер на зид. Треба да ги салутираме тие наши херои.

Кој е за дркање?
nazi_salute.jpg

ЈАС! ЈАС! ЈАС! ЈАС!

И така беше избран Итлер за претседатељ.

Имам слушнато дека од премногу :drk: може да ти искачаат многу бубулици на лицето, доволно е во денот 2-3 пати максимално 4
Ова е само мит исто како она дека ќе ти пораснат срамни влакна на рацете. Јас немам повеќе од 2 бубулици.
Инаку се што е прекумерно е штетно па и мастурбацијата :)

Имам слушнато дека од премногу :drk: може да ти искачаат многу бубулици на лицето, доволно е во денот 2-3 пати максимално 4
-
а јас пак се чудам од каде на Бранко му е такво лицето

После 1000рката ( 1000 свршувања ) се губи видот во очите и може да се добие трајно оштетување на видот и перманентно слепило ! Исто така паѓа и притисокот во крвните садови што може да доведе до мигрена , халуцинации и агресивност. Исто така преку смермата се губи протеин и фруктоза , па ако се занимаваш со спорт и бодибилдинг нема да ти растат мускулите ( ако мастурбираш премногу ).

Моја препорака е да запишуваш у дркаџиски дневник , кога и колку пати си дркал и свршил со цел да пазеш да не поминеш над 1000 свршувања. А ако си ептен мераклија , дркај го ама не свршувај , така потешкоо ќе ја минеш 1000рката.

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
ahahahahaahahaha :D:D

Штетно е оти ако го држеш се со десна рака ќе ти биде крив, со главата се ќе гледа на десно. :D :pos:
Со десна рака е лев и обратно.Се криви и губиш во должина.
Најдобро е да не дркаш ќе ти биде прав и долг ко пушка

:pos: ќе го боле главата ќе треба аналгин да пиеш наместо него :нинџ:

Sakam da go vidam vaseto mislenje.Dali prekumernata masturbacija e stetna ili zdrava za organizmot

Уба работа бе .... вежбаш подлактица и мува да прелета во тој момент ќе ја слушниш
слухот најмногу се развива во вакви активности

Дркањето е добро за здравјето и неболи глава од дркање пошто од дркање никој неостанал труден...а и поевтино е од секс.
Значи ич да не му ја мислиш...само кога планираш да го лупнеш над 10 пати јави им се во гинис да дојдат и да бројат и послем да ти го запишат рекордот :pos:

Од многу дркање се зголемуваат брадавиците (такозвани пупки) на градите. Па после настануе проблем ко ќе треба да се шеташ на плажа, сите знаат дека не си јебо туку дрко :icon_lol: или па ако се пријавиш на маратон и може да ги иритираш ако не ти се соодветно заштитени :pipi:

od premnogu drkanje, nema da smees da nosis bela corapa belata boja predizvikuva bolka

Sakam da go vidam vaseto mislenje.Dali prekumernata masturbacija e stetna ili zdrava za organizmot
http://www.articledashboard.com/Art...can-result-in-loss-of-penis-sensation/2906646

Може да доведе до несензитивен пенис со оглед дека имаш нервни завршетоци таму, па нема воопшто да уживаш во сексот или оралката со девојка ти, и неспособност за одржување тврда ерекција подолго време, и послаби оргазми. Се повеќе од 2 - 3 пати неделно може да доведе до ваква состојба. А очигледно и ти си имаш проблем чим си ја отворил темава. :)

Како што опеваат во народните песни дека премногу љубов може да те убие, ова се имплементира и за премногу себељубење.

Некои луѓе не заслужуваат кур. Мора да се вметнат некои превентивни мерки, како за дете или оружје.. колку си компетентен да го посесдуваш, дали ќе го злоупотребуваш и слично за да не дојде до виши математики и незгодни ситуации. Да не речам да не дојде кур во погрешни раце..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom