Mutua Madrid Open 2012 (ATP & WTA Tour)

Статус
Затворена за нови мислења.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Не му одговара подлогата на Ѓокович му треба време да се навикне, а и се гледаше некако дека сака да му ја пушти победата на Јанко и онака не му значат мн овие поени, битен му е Роланд Гарос.
Во секој случај мило ми е што изгуби вечерва-конечно! Сега чекам Федерер да победи, да се врати малце у игра. Досаден стана Ноле.
Ме разочара денес Шарапова, а Вилијамс играше одлично и вчера и денес, браво!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Сега за сега easy mode.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.432
Поени од реакции
114.098
И на него ли подлогава не му одговара ко на Надал а? Не ми е јасно како на нив двајца најбољи у свет не им одговара а на другите тенисери топ им е и еве си растураат.Вердаско прв пат у живот Надал го победи, Типса еве Новак :confused:
Изгледа ти не разбираш некои работи. Дали виде колку пати денес Новак ке свиткаше зглоб? Дали виде колку пати се лизна? Неколку работи ги прават првите четворица најдобри, а една од тие е движењето по терен и работата со нозе. Разберете дека на земјена подлога пресудна е работата со нозе, наглите движења, промените на правци, кочењата и лизгањата по терен. На оваа подлога тоа е невозможно, затоа испадна Надал, затоа испадна Новак, затоа испадна Симон и уште неколку други добри земјаши. Гледај сега во Рим како ќе си дојдат работите на свое место.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Девојките на Роналдо и Рамос, OMG! :love:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.215
Него затварајте тема ! Новак изгуби:icon_lol:
Федерер шампион, нема ништо не јасно :D

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Епа поинаку не може да тепа Федерер, само ако не се соочи со еден од нив двајца (Ноле и Надал)...:P

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.215
- Želim što pre da zaboravim ovu nedelju i pređem na terene sa pravom šljakom. Bilo mi je potrebno sedam dana da se naviknem na novu podlogu, koliko je moguće prikažem pristojan nivo tenisa i pobedim nekoliko mečeva. Vrlo je jednostavno, plava šljaka nije za mene - rekao je Đoković.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Леле каков дроп шот!!!

Eдит, easy mode,

Прв сервис 86% втор, 90 :eek:

Им покажаа Ферер и Федерер, како се игра на тешка подлога.

L

Löwe

Гостин
Ако не изгуби од Типса, можеби.

А сега демек заради подлогата изгуби Ноле така? А вчера не беше така за Рафа...
Мора да се признае и Типса играше одлично, патем тој е еден и единствен тенисер кој ПОЗИТИВНО се изразил кон подлогава, и рече дека баш му одговарала. Со ваква игра како денешнава може и да освои турниров.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.215
Ако не изгуби од Типса, можеби.
А сега демек заради подлогата изгуби Ноле така? А вчера не беше така за Рафа...
Мора да се признае и Типса играше одлично, патем тој е еден и единствен тенисер кој ПОЗИТИВНО се изразил кон подлогава, и рече дека баш му одговарала. Со ваква игра како денешнава може и да освои турниров.
Не си го гледал Бердих изгледа ... :)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.432
Поени од реакции
114.098
Секоја чест Федерер го изгази Ферер. Мислам дека сега нема кој да го спречи Федекс, утре Јанко ќе биде лесен залак според мене, едино во финалето ако им тргне сервис и ако не прават многу неизнудени грешки Делпо и Бердих, само тогаш може да го загрозат.
Едит: Мислам дека ако го освои турниров Федерер станува број 2, ама не сум 100% сигурен.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Единствена закана за Федерер во евентуалното финале е Бердих, било кој друг нема да преставува закана, а иначе да дека е антипатичен Бердих е, исто како и Мареј се согласувам со Петар, ама да не го заборавиме и Вердаксо, кој на еден меч константно се дереше на публиката која го подржуваше другиот тенисер.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom