Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Точно 10 дена поминаја, брзина ми немет пуштено. Ако не ми пуштат денес тек од понеделник ќе треба да се надевам.
Се надевам си се јавил за да ти пуштат. Ако не се јавиш не верувам.. :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Се јавив, сега пак ке пробм.. И не се 10 дена туку 7 дена незнам како сум напишал 10 :)

Еве сега само што се јавив, ова будала ме прајт, ми викат и 300Гб ти се пуштени и брзината ти е пуштена 8мбпс до рутер пуштено ти е. Му кажвам дека појке од 5 не ојт, таја ми викат смени ја портата и ресетирај го рутерот..
Жолтиот кабел треба да го преместам? Иначе рутеров и вчера и денес го истајв од штек и пак жабе не ојт појќе од 5.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ај вака гледам дека имаат многу земено од овај пакет добивате 1 ресивер за 1 телевизор, ако сакам уште еден ресивер колку пари се доплаќа ? и не се разбирам од ресивери многу дали троши интернет пример кога гледаш телевизија и колку троши да имам во предвид?
--- надополнето: 11 мај 2012 во 13:19 ---
Се јавив, сега пак ке пробм.. И не се 10 дена туку 7 дена незнам како сум напишал 10 :)

Еве сега само што се јавив, ова будала ме прајт, ми викат и 300Гб ти се пуштени и брзината ти е пуштена 8мбпс до рутер пуштено ти е. Му кажвам дека појке од 5 не ојт, таја ми викат смени ја портата и ресетирај го рутерот..
Жолтиот кабел треба да го преместам? Иначе рутеров и вчера и денес го истајв од штек и пак жабе не ојт појќе од 5.
На нова платформа ти е подесен ?без сплитер ? кај мене имав само 2 max и кога беше со сплитер ми беше брзината помала и ми паѓаше интернетот дојдоја го сменаја и сега е добар.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307

Може и да не ти подржува линијата.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Кај сите што не е покачена брзината, ресетирајте го рутерот, кај мене така почнаа од вчера да ми пуштаат малце по малце, вчера 7Mbps, денеска 7.8Mbps (проверете на speedport.ip ова, кај DSL делот, current data rate)

едит - еве сега гледам целосно ми пуштиле 8Mbps :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ај вака гледам дека имаат многу земено од овај пакет добивате 1 ресивер за 1 телевизор, ако сакам уште еден ресивер колку пари се доплаќа ? и не се разбирам од ресивери многу дали троши интернет пример кога гледаш телевизија и колку троши да имам во предвид?
--- надополнето: 11 мај 2012 во 13:19 ---

На нова платформа ти е подесен ?без сплитер ? кај мене имав само 2 max и кога беше со сплитер ми беше брзината помала и ми паѓаше интернетот дојдоја го сменаја и сега е добар.
Еднократно 1000 денари доплаќаш за втор телевизор.

На нова платформа сум, уште пред 3-4 месеци ме имаат префрлено.

Може и да не ти подржува линијата.
Не верувам, в комши кај мене му одеше 8мбпс.
Кај сите што не е покачена брзината, ресетирајте го рутерот, кај мене така почнаа од вчера да ми пуштаат малце по малце, вчера 7Mbps, денеска 7.8Mbps (проверете на speedport.ip ова, кај DSL делот, current data rate)

едит - еве сега гледам целосно ми пуштиле 8Mbps :)
Да ресетираш рутер значи да го истам од штек и пак да го ставам? Или нешто друго?

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
od vcera i denes ruterot non stop mi se resetira, na sekoi 3 minuti, se javiv kaj niv mi vikaat premesti go adapterot na drug steker (neznam sto ima vrska ova) i pak isto, dali na nekoj mu se ima sluceno ova?

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
od vcera i denes ruterot non stop mi se resetira, na sekoi 3 minuti, se javiv kaj niv mi vikaat premesti go adapterot na drug steker (neznam sto ima vrska ova) i pak isto, dali na nekoj mu se ima sluceno ova?
Треба да ти дадат нов рутер за тој проблем. Го имав јас проблемот. :)

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
И кај мене исто вчера цел ден ме ебеше нетот. Се ресетираше многу често..Еве денес нешто подобро е

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Мора да сака, земи ако не чепкалка за заби наместо игла ако ти е полесно така и кога ќе направи клик држи едно 10-на секунди. По 30-на секунди ќе се изгасат сијаличките и ќе се ресетира рутерот.

Kajgana Shop

На врв Bottom