Сите ми зборат за Гигс,Малдини,Занети,Дел Пиеро,Сколс...Но дечки,кога ќе имате во клубот личност ко Пет Рајс,стајте ми лајк кога во некој пост ќе ја пцујам вашата екипа!
Goodbye Pat!
Искрено, колку што Гигс е години во Манчестер Јунајтед, е толку е Пет Рајс во Арсенал. Само помножете ги по 3 и то е то. Цела вечност, цел живот.
Респект Пет Рајс. Респект.
п.с податок кој излезе денес. Пет Рајс е единствениот играч/тренер/менаџер/помошник менаџер кој успеал да испрати повеќе од 500 менаџери во Премиер Лигата. Или точно, 507 менаџери.
Она што е важно да се спомене е дека од 66та до 80та игра за Арсенал на позиција десен бек, притоа освојувајќи на два пати двојна круна, и тоа ПЛ и Фа Куп. Бележи над 300 настапи. Од 80та до 84та заминува за Ватфорд и одигрува околу 100 меча. Стандарден за репрезентацијата на Северна Ирска, со преку 50 настапи. Во 84та се враќа како тренер на младиот тим на Арсенал, верувале или не се до, 96та година. Од 96та година, до ден денес тој е помошник на Арсен Венгер. Според мене, најголемата жива легенда во Арсенал.
Уште еднаш, респект, респект Голем човеку !