Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
само поради wot реков да оди у топ 10 (знаев дека некој ќе кења за филмов многу :))
Секогаш под притисок се фрла колегата под возот. Прашање на време е само :pos:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
2д со 3д воопшто не треба да се споредува, одамна се различни концепти. Неможе во темата да се збори како тоа Пит земал 50 милиони за позајмување гласот во Megamind а му даваат 100 за во Ајс Ејџ новиот пример, и некој да се избаци со неговиот омилен том и џери. Also, никој се нема воопшто избацено таму, со предлог или новост и сега редовните што сите високобуџетни долгометражни сме ги прошле сме криви. Хејтери. :icon_lol:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Gledaj go, onakov e, shto mozhe vo edna nedela 10 pati da go gledash i da ne ti zodsade. mene mi e fav animiran film of all time :)
Јас од кога ги изгледав класиците на времето не гледам многу, Toy Story го почнав првиот дел не можев да го догледам, Самуел го немам гледано никогаш, Tangled-Mangled не знам што е... Ice Age ми е омилен од малкуте гледани, одма по него Shark Tale (2004), го обожавам филмот, ко да ги гледам Вил Смит и Роберт Де Ниро во живо, башка Боб Марли медузите со јамајка акцент, италијанската shark mafia... филмов кака врз Nemo бе :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Gledaj go i ovoj, filmov e toa shto Fantastic Four trebashe da bide.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 23:33 ---
Јас од кога ги изгледав класиците на времето не гледам многу, Toy Story го почнав првиот дел не можев да го догледам, Самуел го немам гледано никогаш, Tangled-Mangled не знам што е... Ice Age ми е омилен од малкуте гледани, одма по него Shark Tale (2004), го обожавам филмот, ко да ги гледам Вил Смит и Роберт Де Ниро во живо, башка Боб Марли медузите со јамајка акцент, италијанската shark mafia... филмов кака врз Nemo бе :)
Da be tie so akcentot ushte gi pamtam a samo ednash go imam gledano filmot :D i toa koga izleze 2005/6? :D

hahaha LOL aj nema da editiram, si pishal ti 2004 :D

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
2д со 3д воопшто не треба да се споредува, одамна се различни концепти. Неможе во темата да се збори како тоа Пит земал 50 милиони за позајмување гласот во Megamind а му даваат 100 за во Ајс Ејџ новиот пример, и некој да се избаци со неговиот омилен том и џери. Also, никој се нема воопшто избацено таму, со предлог или новост и сега редовните што сите високобуџетни долгометражни сме ги прошле сме криви. Хејтери. :icon_lol:
Онда може да се нагласи дека е тоа "топ 3Д" цртани и да се направи друга листа со 2Д, или "постари" и "понови" како кај хорор што е направено, вака испаѓа дека цртаните почнале да се прават од 2000та па натака...И не гледам зашто не би можело Мери И МАкс демек не е за секого кога го има Линч у друг жанр...
Аниме тема нема на форумов?, Akira, GITS ич не се спомнувани...?

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Е добар е овој. Не е толку добар како приказната во стрипот ама за 80 минути тоа што успеале да набутаат и не е толку лошо.

Онда може да се нагласи дека е тоа "топ 3Д" цртани и да се направи друга листа со 2Д, или "постари" и "понови" како кај хорор што е направено, вака испаѓа дека цртаните почнале да се прават од 2000та па натака...И не гледам зашто не би можело Мери И МАкс демек не е за секого кога го има Линч у друг жанр...

Гледан ти е овој? Колаборација помеѓу Бакши и Фразета(самото спомнување на Фразета ми прави повеќе влакна на груди :) ). Исто и барем некој филм од Бакши би можел во листата да оди. А кој филм е Мери и Макс?

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Гледан ти е овој? Колаборација помеѓу Бакши и Фразета(самото спомнување на Фразета ми прави повеќе влакна на груди :) ). Исто и барем некој филм од Бакши би можел во листата да оди. А кој филм е Мери и Макс?
Овој
Mary and Max (2009)
на почетокот може да изгледа како детски ама не е...

Од Бакши мислам дека сите ми се гледани али никој не ми бил интересен како Мачорот Фриц :sneaky:
Као контра предлог, серијава што ја даваа порано на MTV ако не ти е гледана... вреди, интересна анимација, уникатно нешто:)
"Æon Flux" (1991)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Овој
Mary and Max (2009)
на почетокот може да изгледа како детски ама не е...

Од Бакши мислам дека сите ми се гледани али никој не ми бил интересен како Мачорот Фриц :sneaky:
Као контра предлог, серијава што ја даваа порано на MTV ако не ти е гледана... вреди, интересна анимација, уникатно нешто:)
"Æon Flux" (1991)
Ова Мери и Макс ми делува како на Ардман филмовите со Волис и Громит. Само што од сликите не ми се допаѓа сивилото што преовладува како што приметив. Ама штом од тебе препорака ке земам да го гледам неделава уште одма.

Јас па само Фриц не можам да го поднесам, не знам зашто. Знам дека на повеќето кога ке им се каже омилен цртан од Бакши тој им е прв. Cool World не го спомнуван затоа што не ни го ни рачунам како филм од Бакши. затоа што воопшто нема ништо он со филмот.

Хах Aeon Flux, браво :). Ја следев манијачки пред 10 години кога даваа квалитетна програма на MTV. Сеуште имам прекрасно ужасно грозно искуство од таа серија. Инаку ме изненади дека е од 1991 година. Мислев дека покасно е правена.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Јас го имав Мери и Макс во листата, тука немам винаааааааааааааа! На првото гледање ме орасположи, ама потоа ми стана втор @ top ever. Друго, ова што ти го збориш за цртаните и анимирани уште во првата порака му го предложив на џими, и рече ако има потреба ќе се разделат.

Значи досега исто збориме..

Листата не е топ 10, туку еве компромис од 10 најпопуларни и 10 квалитетни. 10 од кои ќе почнеш да го следеш жанрот. Аnime ретко кој вари, а ти сакаш да му предложиш на 15-16 годишно детенце кое заглавило на форум, тапчо по дефиниција.. а околу Incredibles, уште една ствар за која ќе ме хејтаат повеќе од кога сум се родил (не сум бил у план јебига): доста просечен анимиран.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Камерон може да сними и четврт дел на Avatar

Популарниот режисер Џејмс Камерон во моментот работи на вториот дел на филмот Avatar, а веќе најавува можност за четврт дел.

Вториот дел на Avatar може ќе го чекаме уште неколку години, но Камерон вели дека конечно е целосно посветен на работата на филмот. Тој дури и најавува дека размислува за проширување на трилогијата со уште еден дел.
„Во последните 16 години, времето го посветував на истражување на океаните и снимање филмови. Во тој период снимив два филма и направив осум експедиции. Минатата година речиси во целост го распуштив делот за развој на проекти од мојата продукциска компанија. Не сум заинтересиран за развој на било што. Сега се занимавам само со Avatar и толку. Тоа е тоа. Го снимам Avatar 2, Avatar 3, а можеби и Avatar 4. Не планирам да продуцирам филмови на други луѓе.
Продуцентот Џон Ландау неодамна изјави дека Avatar 2 можеби нема да биде готов до 2014 година, па сите следни планови може да се пролонгираат.

Не се нормални Еј вториот дел не излегол четврт дел ќе правеле :facepalm:

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365

Kajgana Shop

На врв Bottom