Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
wot feat. Iceboy - Animated movies

На заслуга на дечкиве (y) ја имаме листата на топ 10 анимирани филмови во каталогот за тапчовци.
Не заборавајте да си ги видите и другите категории, во случај да немате нешто идеја за филм. :)

wot , Iceboy ,
кај ви е Lion King??? И зошто ставате само понови филмови, на класичните што им фали? Beauty and the Beast на пример?

Срање ви е листата.

Да видите како изгледа :pos:

wot , Iceboy ,
кај ви е Lion King??? И зошто ставате само понови филмови, на класичните што им фали? Beauty and the Beast на пример?

Срање ви е листата.

Штом има и за играни филмови посебна листа за филмски класици, направете и за цртани листа со 10 класици кои треба да се гледаат. Оваа веќе напишаната е добра за понови кои треба да се гледаат.

wot , Iceboy ,

Срање ви е листата.

Исто така не се земени предвид чувствата на weeaboo -te, че протестирам бе хеееј :P

Конечно анимираните.....и се договоривме со wot да ставиме понови филмови, оти класиците не верувам дека некој ги нема гледано како мал....

Да видам како е тоа кога модераториве се бранат :)

Конечно анимираните.....и се договоривме со wot да ставиме понови филмови, оти класиците не верувам дека некој ги нема гледано како мал....

Да видам како е тоа кога модераториве се бранат :)
Еми можеби, ама пишува дека е топ 10, не топ 10 нови :sneaky:
wink wink nudge nudge just yanking your chain

^ Во лајкот не спаѓа отфрлањето на Mary and Max. Ама добро, можеби и не му е местото таму, бидејќи филмот не се труди толку околу анимацијата, колку што се труди да направи моќна приказна.

Инаку да, анимиран филм во двдрип не се гледа во никој случај.

wot feat. Iceboy - Animated movies

На заслуга на дечкиве (y) ја имаме листата на топ 10 анимирани филмови во каталогот за тапчовци.
Не заборавајте да си ги видите и другите категории, во случај да немате нешто идеја за филм. :)

За ова морам да кажам кој апсолутно според мене фалат:

Mary and Max (2009) (за мене THE BEST)
Ratatouille (2007)
The Incredibles (2004)
Monsters, Inc. (2001)

Tangled е профи, ама анимирани филмови кои се добри - ги има премногу! :)

Кај ви е Hoodwinked?
Cloudy with a chance of meatballs?

Коа ќе даеш на фанови на Барса да праат листа, што да праи фанот на Интер кога мора да ги објави... :(

Tangled е профи, ама анимирани филмови кои се добри - ги има премногу! :)

Кај ви е Hoodwinked?
Cloudy with a chance of meatballs?

Коа ќе даеш на фанови на Барса да праат листа, што да праи фанот на Интер кога мора да ги објави... :(

Cloudy и Ratatouille влегоа во првите 15, ама до таму за жал..

Абе сега, јас листата не ја укапирав како најдобрите 10 евр, па да дискутираме за вкусови. Мислиш ја неќам да вметнам пример Бартон, Хелена и Деп, Mary and Max и уште поцрни и ндерграунд, оти хипстер сум. :) Ми нема поента пример Шрек и Ајс Ејџ, дека на кого од овде не му се гледани, ама таква е поентата на темата. Jumping off point, некако. И најмногу шанса имаа тие што беа најмногу дискутирани во темата, ако некој се wuти дека омилениот му го нема, да го дискутирал повеќе. :P

И искрено, мене анимираните ми станаа како блокбастери, факт дека eве Моnsters, inc заслужува да се најде на слична листа, ама Tangled was like sooo cute, and colorful и стварно поголемо задоволсто ми прават новиве квалитетно изработени, отколку 2д цртаните со некоја добра приказна. Оти која е поентата? Ако сакам добра приказна, ќе си пуштам обичен филм. :)

Ти да го глеаш Happy Feet Two.

За ова морам да кажам кој апсолутно според мене фалат:
Mary and Max (2009) (за мене THE BEST)
Овој филм беше во потесниот круг, и мене ми е број еден филм кога станува збор за анимирани, ама со оглед на тоа што темата е филмски каталог за тапчовци, мислам дека ќе наидеше на мал отпор затоа што сепак (Pluh извини) не е филм за секого. А во тие топ 10 филма претежно се филмови кои се варат лесно. Ете и VLJ подолу праша, тоа е зошто го нема...
:)

Кроникл на сите им се свиѓа :confused:, беден обид за Shaky cam Akira, неинтерсни ликови со никаков развој, типичниот повлечен тип што го прави предвидлив развојот на настаните, и што е со
црнецот? загрми и го снемаааа :tapp:
Ако овој е за 7.5 а е бајги послаб од Блер ВИч, КЛоверфилд, Рец, што оцена треба да имаат овие - 9,10? ЛОЛ...:)

Топ листана со цртани е (n) ...не знам што се форсира 3D анимацијата кога нема никогаш да биде подобра од 2D! класици како Пинокио, па онда Лајон Кинг, Аладин...The Last Unicorn, Heavy Metal, Treasure Planet, Тhe Road To El Dorado....аниме - Аkira, GITS... ништо од Мијазаки?

Кроникл на сите им се свиѓа :confused:, беден обид за Shaky cam Akira, неинтерсни ликови со никаков развој, типичниот повлечен тип што го прави предвидлив развојот на настаните, и што е со
црнецот? загрми и го снемаааа :tapp:
Ако овој е за 7.5 а е бајги послаб од Блер ВИч, КЛоверфилд, Рец, што оцена треба да имаат овие - 9,10? ЛОЛ...:)
Па да, 9, 10 :) Ја мешаш индивидуалната оцена со колективната на IMDB. Повеќето луѓе му даваат 10ка на Кум но колективната оцена никогаш нема да биде 10. Ако ја земеме 9.2 за највисока, овој може да биде испод 7 :)

Шегата на страна, мислам дека ни се допаѓа затоа нема многу shaky cam филмови па „со душа ги чекаме“. Ќе дојде време кога ќе се презаситиме и од нив па ќе станеме пребирливи.

За анимираните се согласувам, појма немаат :sneaky:
--- надополнето: 8 мај 2012 во 20:04 ---
Или немаше врска распоредот кој е 1 а кој 10 !? Ако има врска, ондак требало Тоy Story да е на тронот... :свиркам:
Нема многу врска редоследот...

Aм ај, Tangled....

Не прекинвам до утре. :icon_lol:
Tangled е забавно филмче, е сеа можда не е за у топ 10 :).......само поради wot реков да оди у топ 10 (знаев дека некој ќе кења за филмов многу :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom