Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Tangled сигурно е од њот. Ебате розовиот. :icon_lol:
Не ме хејтај мене, џимеј несакаше Mary and Max да го стави. :)
Jaс се мислев да ставам некои како Iron Giant и Spirited Away, ама класификацијата е анимирани, не цртани/анимирани, и иако и двете се водат како анимирани на имдб, едното доаѓа 2д, другото 3д. A Tangled си владее, без срам и тоа го пишам. Само шо не е субјективно мислење како што Io Sono Interista пишеше, јас ја разгледав темата за анимирани, така да го повикувам светото тројство, Mac)) и Darling во одбрана на Tangled. :))))))))

Анимацијата на него е уффф. Особено почетокот. Ако не си ограничен со интернетото симни убава снимка, 720р или 1080р.
Toa мислам дека се подразбира, oбично јас симнувам 720.bluray.x264 и се некои 5 до 7 гига. A во таков формат guardians изгледаше фантастично. :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
^ Во лајкот не спаѓа отфрлањето на Mary and Max. Ама добро, можеби и не му е местото таму, бидејќи филмот не се труди толку околу анимацијата, колку што се труди да направи моќна приказна.

Инаку да, анимиран филм во двдрип не се гледа во никој случај.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Tangled може не е за 4то место, али океј е за топ 10 од поновиве анимирани...

Или немаше врска распоредот кој е 1 а кој 10 !? Ако има врска, ондак требало Тоy Story да е на тронот... :свиркам:

G

grande-juve

Гостин
wot feat. Iceboy - Animated movies

На заслуга на дечкиве (y) ја имаме листата на топ 10 анимирани филмови во каталогот за тапчовци.
Не заборавајте да си ги видите и другите категории, во случај да немате нешто идеја за филм. :)
За ова морам да кажам кој апсолутно според мене фалат:

Mary and Max (2009) (за мене THE BEST)
Ratatouille (2007)
The Incredibles (2004)
Monsters, Inc. (2001)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Tangled е профи, ама анимирани филмови кои се добри - ги има премногу! :)

Кај ви е Hoodwinked?
Cloudy with a chance of meatballs?

Коа ќе даеш на фанови на Барса да праат листа, што да праи фанот на Интер кога мора да ги објави... :(

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Tangled е профи, ама анимирани филмови кои се добри - ги има премногу! :)

Кај ви е Hoodwinked?
Cloudy with a chance of meatballs?

Коа ќе даеш на фанови на Барса да праат листа, што да праи фанот на Интер кога мора да ги објави... :(
Cloudy и Ratatouille влегоа во првите 15, ама до таму за жал..

Абе сега, јас листата не ја укапирав како најдобрите 10 евр, па да дискутираме за вкусови. Мислиш ја неќам да вметнам пример Бартон, Хелена и Деп, Mary and Max и уште поцрни и ндерграунд, оти хипстер сум. :) Ми нема поента пример Шрек и Ајс Ејџ, дека на кого од овде не му се гледани, ама таква е поентата на темата. Jumping off point, некако. И најмногу шанса имаа тие што беа најмногу дискутирани во темата, ако некој се wuти дека омилениот му го нема, да го дискутирал повеќе. :P

И искрено, мене анимираните ми станаа како блокбастери, факт дека eве Моnsters, inc заслужува да се најде на слична листа, ама Tangled was like sooo cute, and colorful и стварно поголемо задоволсто ми прават новиве квалитетно изработени, отколку 2д цртаните со некоја добра приказна. Оти која е поентата? Ако сакам добра приказна, ќе си пуштам обичен филм. :)

Ти да го глеаш Happy Feet Two.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
За ова морам да кажам кој апсолутно според мене фалат:
Mary and Max (2009) (за мене THE BEST)
Овој филм беше во потесниот круг, и мене ми е број еден филм кога станува збор за анимирани, ама со оглед на тоа што темата е филмски каталог за тапчовци, мислам дека ќе наидеше на мал отпор затоа што сепак (Pluh извини) не е филм за секого. А во тие топ 10 филма претежно се филмови кои се варат лесно. Ете и VLJ подолу праша, тоа е зошто го нема...
:)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.211
Поени од реакции
30.403
Не ме хејтај мене, џимеј несакаше Mary and Max да го стави. :)
Jaс се мислев да ставам некои како Iron Giant и Spirited Away, ама класификацијата е анимирани, не цртани/анимирани, и иако и двете се водат како анимирани на имдб, едното доаѓа 2д, другото 3д. A Tangled си владее, без срам и тоа го пишам. Само шо не е субјективно мислење како што Io Sono Interista пишеше, јас ја разгледав темата за анимирани, така да го повикувам светото тројство, Mac)) и Darling во одбрана на Tangled. :))))))))

Toa мислам дека се подразбира, oбично јас симнувам 720.bluray.x264 и се некои 5 до 7 гига. A во таков формат guardians изгледаше фантастично. :)
Секоја пријава против Tangled без адвокат ќе биде игнорирана. Благодарам.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Кроникл на сите им се свиѓа :confused:, беден обид за Shaky cam Akira, неинтерсни ликови со никаков развој, типичниот повлечен тип што го прави предвидлив развојот на настаните, и што е со
црнецот? загрми и го снемаааа :tapp:
Ако овој е за 7.5 а е бајги послаб од Блер ВИч, КЛоверфилд, Рец, што оцена треба да имаат овие - 9,10? ЛОЛ...:)

Топ листана со цртани е (n) ...не знам што се форсира 3D анимацијата кога нема никогаш да биде подобра од 2D! класици како Пинокио, па онда Лајон Кинг, Аладин...The Last Unicorn, Heavy Metal, Treasure Planet, Тhe Road To El Dorado....аниме - Аkira, GITS... ништо од Мијазаки?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Кроникл на сите им се свиѓа :confused:, беден обид за Shaky cam Akira, неинтерсни ликови со никаков развој, типичниот повлечен тип што го прави предвидлив развојот на настаните, и што е со
црнецот? загрми и го снемаааа :tapp:
Ако овој е за 7.5 а е бајги послаб од Блер ВИч, КЛоверфилд, Рец, што оцена треба да имаат овие - 9,10? ЛОЛ...:)
Па да, 9, 10 :) Ја мешаш индивидуалната оцена со колективната на IMDB. Повеќето луѓе му даваат 10ка на Кум но колективната оцена никогаш нема да биде 10. Ако ја земеме 9.2 за највисока, овој може да биде испод 7 :)

Шегата на страна, мислам дека ни се допаѓа затоа нема многу shaky cam филмови па „со душа ги чекаме“. Ќе дојде време кога ќе се презаситиме и од нив па ќе станеме пребирливи.

За анимираните се согласувам, појма немаат :sneaky:
--- надополнето: 8 мај 2012 во 20:04 ---
Или немаше врска распоредот кој е 1 а кој 10 !? Ако има врска, ондак требало Тоy Story да е на тронот... :свиркам:
Нема многу врска редоследот...

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
wot овие се ни дадоа по капата.....отсега не се нафаќаме листа да правиме :(
Многу неблагодарен народ, многу :(

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Aм ај, Tangled....

Не прекинвам до утре. :icon_lol:
Tangled е забавно филмче, е сеа можда не е за у топ 10 :).......само поради wot реков да оди у топ 10 (знаев дека некој ќе кења за филмов многу :))

Kajgana Shop

На врв Bottom