Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
7 ноември 2010
Мислења
123
Поени од реакции
28
Вака сеа еден проблем, имам оптички нет преку кабел до пц-во, и бежичен нет за на лаптопот.. Отидов да го сменам пасвордот на оптиков на maxtv страната и сега неможе да ме конектира на вајрлесот.. зашто?
Мислам дека зашто лаптопот го има меморирано преходниот пасворд што ти бил.За да се пуштиш сега треба да го внесеш истиот (новиот) пасворд во лаптопот.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Вака сеа еден проблем, имам оптички нет преку кабел до пц-во, и бежичен нет за на лаптопот.. Отидов да го сменам пасвордот на оптиков на maxtv страната и сега неможе да ме конектира на вајрлесот.. зашто?
Штом имаш оптика значи најверојатно имаш циско рутер (оние црните). Од лаптопот, преку билкој пребарувач внеси ја оваа адреса http://192.168.1.1/index.stm?title=Setup-Basic Setup, внеси ја новата лозинка и оди најдолу на Save settings. Откако ќе се прифанат промените, оди на овој линк http://192.168.1.1/index.stm?title=Wireless-Wireless Security, избриши ја лозинката на вајрлесот (чисто за да провериш дали ќе се воспостави конекција помеѓу лаптопот и рутерот). Откако ќе се конектираш, постави нова вајрлес лозинка, кликни на иконата за вајрлес (долу десно во таскбарот), избери ја твојта мрежа, десен клик па пропертис, и во делот Security, во полето Network security key впиши ја новата лозинка. Мислам дека после сето ова би требало да проработи.
--- надополнето: 4 мај 2012 во 18:26 ---
Имам 3мах Старт и уште не ми завршил договрот, па дали ќе платам по старата цена или по новата од 1499ден и ќе имам неограничен интернет.
Корисниците кои склучиле договор за одреден пакет пред 01 Мај, 2012 година, а сакаат да ги користат новите поволности, потребно е да поднесат барање за миграција во еден од новите пакети, во Телеком продавниците или преку Контакт центарот на 171.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Цел ден денес ѕвонам на 171, абер немаат да се јават. Тоа музиката во психа ми влезе.

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Добро, зошто да им плаќате 1500 денари за работа што може да ја завршите за 15ина минути ? Еве го упатството за инсталирање, се работи чекор по чекор, нема некоја посебна логика секој би можел да го направи ова.
Реков нешто дека платив? Не. Имав еден другар па ми среди работа :) денес ми пуштија нет и дојдоа го инсталираа рисиверот и готово :)

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Ај да ги прашам тие што имаат Speedport 503 рутери, пред малце ми засвете 4-та сијаличка, таа кајшто пишува internet со слушалка, знаете што значи тоа? Бидејќи никогаш порано не светела.
Иначе пред некој ден склучивме договор за новиот пакет, да не го пуштиле пакетот или нешто сл.? На speedtest брзината си остана иста, 5-6mbps.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Ај да ги прашам тие што имаат Speedport 503 рутери, пред малце ми засвете 4-та сијаличка, таа кајшто пишува internet со слушалка, знаете што значи тоа? Бидејќи никогаш порано не светела.
Иначе пред некој ден склучивме договор за новиот пакет, да не го пуштиле пакетот или нешто сл.? На speedtest брзината си остана иста, 5-6mbps.
Meне така ми свети од ко ме префлија на новата платформа. Ништо страшно, сега кога ќе правите муабет на фиксен телефон таа 4-та сијаличка ќе трепка.

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
И кај мене порано светеа 4.Пред 5-6 месеци почна и 4-та сијаличка да свети.Ништо не се промени, ваљда не е нешто сериозно.Незнам поточно.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
4-тата сијаличка е за VOIP-от, и треба по новата платформа телефонот да ти е приклучен преку рутерот и кога ќе ти е крената слушалката ќе трепка сијаличката :)
Инаку во рутерот во Calls може и да видиш кој ти вртел и слично, да ставаш забрани итн.

Инаку јас да прашам, тие што се префрливе на новиот 3МахStart пакет дали пак рутерот е на 12мбпс или на 14, пошо нетот треба да е 8Mbps и 6 за ресиверот.
Мене денеска ме префрлија, ама брзината пак ми е 12 (6+6) и се расправав 15 минути, па ме убедуваа дека линијата ми поддржувала максимум 12мбпс.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Штом имаш оптика значи најверојатно имаш циско рутер (оние црните). Од лаптопот, преку билкој пребарувач внеси ја оваа адреса http://192.168.1.1/index.stm?title=Setup-Basic Setup, внеси ја новата лозинка и оди најдолу на Save settings. Откако ќе се прифанат промените, оди на овој линк http://192.168.1.1/index.stm?title=Wireless-Wireless Security, избриши ја лозинката на вајрлесот (чисто за да провериш дали ќе се воспостави конекција помеѓу лаптопот и рутерот). Откако ќе се конектираш, постави нова вајрлес лозинка, кликни на иконата за вајрлес (долу десно во таскбарот), избери ја твојта мрежа, десен клик па пропертис, и во делот Security, во полето Network security key впиши ја новата лозинка. Мислам дека после сето ова би требало да проработи.
--- надополнето: 4 мај 2012 во 18:26 ---

Корисниците кои склучиле договор за одреден пакет пред 01 Мај, 2012 година, а сакаат да ги користат новите поволности, потребно е да поднесат барање за миграција во еден од новите пакети, во Телеком продавниците или преку Контакт центарот на 171.
E сеа работата е шо можам да се ставам на нетот, али вика no internet access :(

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Имаш подесено днс ?
Ај ти се молам подалеку од вакви аматерски испади... :D Што ќе му е да поднесува днс кога рутерот автоматски си ги повлекува днс адресите од провајдерот. ДНС мораше да се поднесува порано на старите модеми. ;)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Некој што има 3 Max Start да ми каже како е задоволен, ако не е проблем? :)

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
ja IMAM CALL AND SURF NOVIOT PAKET I MNOGU SUM ZADOVOLEN, SO PRETHODNIOT MI SIMINJASE 650KB SEGA 1.1MB

Kajgana Shop

На врв Bottom