Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
4 март 2011
Мислења
699
Поени од реакции
704
Значи мешан верско-национален протест. Е сега веќе е многу тешко да се оквалификува правилно.
Воопшто не е тешко да се квалификува правилно, полесно здравје :)
 
Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
И после некој ќе рече дека Милошевиќ, Младиќ, Караџиќ... биле убици ! :facepalm:
Патем на просторот на целиот западен Балкан единствени кои можеа докрај да се справат со Муслиманите беа Србите(Четниците), арно ама се појавија одникаде оние црвените предавнички шпиони-Кумровци и посраа се !
Тотално во право (y)
 

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
8.982
Поени од реакции
5.594
Апсолутно не.
Дај некои поинтересни прашања, нешто провокативно... Што е наредно, каков ми беше денот.
Зошто не се каеш, со оглед на тоа што беа истакнати знамиња на светиот џихад, беше повикувано на борба во шумите и заканувања дека ќе се пали Скопје. Нели ти протестираше за нешто друго...
 

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Шврговски: Има доволно докази за осомничените за тероризам

Државниот обвинител Љупчо Шврговски за Канал 5 изјави дека МВР има доволно докази за кривичното дело тероризам за петтемина осомничени за масакрот кај Смилковското езеро, кој се случи на Велики четврток.​
Ајде бе Албанци , кај сте сеа ??? Невини беа овие , а ??? Ајде да ве видам гукнете !!!​
 

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.449
Поени од реакции
58.568
Se uste nema cvrsti dokazi, duri i Amerikanskiot ambasador takva izjava dade, a inace ako se dokaza deka stvarno tie se zlostornicite, togas javno treba da gi strelaat, i toa jas ke aplaudiram, bez razlika sto e po nacionalnost..
Се е како што велиш, ама чуму протест 1-2 дена по апсењето? Доказите во секое нормално општество се разгледуваат на суд, полека, онолку колку што е потребно за да се донесе пресуда. Граѓаните треба да ги остават институциите да работат во мир за да се расчисти случајот. Ајде, да се сомнева човек во нешто е нормална работа. Ама со кој ум, 1 ден по апсењето, од дома пред компјутер или ТВ, да заклучи човек дека 100% не се тие, и идеме на протест! Вака или онака изјавила Гоца, ова или она нашле или не нашле, овој или оној го пуштиле и - монтирано било! Со кој ум? :tapp:

Ви текнува дека изјавите на МВР-то беа политички и во насока да се ублажи реакцијата во јавноста? Ви текнува дека оружјето што е пронајдено уште е на вештачење, дека може да е таму, може да е кај оние двајца во бегство, или може никогаш нема да се најде? Ви текнува дека некој од оние кои се пуштени може се испазарил со информации? Што, нешто ново ќе биде тоа? Ви текнува дека доказите ќе бидат презентирани на суд, дека МВР-то нема обврска да ви ги прочита на прес конференција? Дека може сведоци да има. Дека може снимки да има, пишани докази итн...

Со кој ум бе мислите дека сте го решиле случајот? Во кој филм сте влезени , Шерлок Холмс двојката?

Bottom line: да има 1% шанси со моето присуство да дадам поддршка на убиец, нема да мрднам од дома. Ќе чекам како цел културен свет да се разрешат работите, таму каде што им е местото. Само проблемот не е тој, протестот не е организиран од душегрижници кои се засекирани за невино поапсените. Протестот остави јасна порака: кој не е со нас е предавник! Порака до нивните. И да прајме беља, има да сте со нас. Крај.

Поука, од искуство, за сите оние кои излегуваат на протест од било каков тип: Проверете кој го организира. Размислете за вистинските мотиви. Не дозволувајте да ве изманипулираат и искористат.

Поларис, не беше ова реплика за тебе, само почетниот дел, затоа си цитиран.
 
P

Princ

Гостин
Зошто не се каеш, со оглед на тоа што беа истакнати знамиња на светиот џихад
И двете знамиња се исламски знамиња. Џихадот е света војна против неверникот во тебе. Итн итн итн.
Дајте креативност или не ме повикувајте.
беше повикувано на борба во шумите и заканувања дека ќе се пали Скопје.
За изјави на поединци во група од 10.000 не сакам да коментирам.
 
Член од
25 април 2010
Мислења
91
Поени од реакции
107
tie se TERORISTI, tie so bombi gi napagaat civilnite objekti niz cela Turcija, ova ne e isto sto go zboruvas..
Ne geldam nekoj vo Skopje nekoj taka da si napravi, da rusat mostovi,da srusat zgradi skoli, gradinki itn,kako sto e vo Turcija, terorizmot vo Turcija e vistinski terorizam,za niv nema mesto vo Turskoto opstestvo..
А што им правите вие на нив?Ех?
А да му го спомнеше некој геноцидот над Ерменците?
 
Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.873
Едно е јасно, mastermind от зад сево ова не им мисли добро ниту на албанците ниту на македонците. И доста со тоа дека радикални исламисти ни шетале по градов денес, тоа беа копиљи по 20тина години без два грама памет у главата кои се замишљаат борци за исламот. Протестираа без врска исто како што македонците (читај дечиштата) кршеа пред 3-4 недели и протестираа а не знаеа за што. Не ја исклучувам можноста да во Македонија има и такви фракции и затруени фанатици ама чисто се сомневам дека еден од нив денес излгол да протестира. И друг факт е дека медиумите не ја испочитуваа пресумпцијата за невиност нешто што е човечко право, ги влечат со име и презиме и слики и ги нарекуваат убијци и терористи а судот сеуште не донел пресуда дека се виновни. Ако се прашувам јас, да верувам дека се тоа извршителите и дека МВР не би се дрзнале да монтираат случај од вакви размери, значи мора да имаат непобитни докази за тоа, ама дека играат тактички играат, ни презентираат прича исламски радикализам и слично се со цел да не се крева меѓуетничка тензија и да не ни се случи 2001 повторно. Сето тоа е во ред, мора да се размислува со ладна глава и да се мисли на иднината. Во целава прича проблем се медиумите кои прават од мравка слон, проблем се дебилчињата кои протестираат и проблем се оние од планина симнати и со исперени мозоци кои слепо држат до некој став дека се угнетувани, тероризирани и дека оваа земја не треба да се вика Македонија него голема Албанија. Ја сум да се почека исходот од судењето и да се осудат на смртна казна инволвираните. Па нека искочат тогаш да протестираат...Мислам дека тогаш и овој заспан македонски народ ќе крене глава и ќе излезе да се одбрани од штеточините кои ја уназадуваат безбедноста и угледот на државата.
 

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.967
Ова е врв на протестот, денес (ЦИТИРАМ) - „Ако го зимат жени, хаууус ќе биде Скопје, хаууусс, ќе го паљим со бензин...“ --->1:57<---

 
Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Апсолутно не.
Дај некои поинтересни прашања, нешто провокативно... Што е наредно, каков ми беше денот.
Доволно провокативен е твојот одговор!
Не се срамиш што стоеше до борци за шеријатски права итн или ти се прифатливи?
 

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.580
Поени од реакции
34.987
http://www.bezpardon.mk/ne-trebashe-detsata-trebashe-da-se-udri-po-uniforma-zboruval-priveden-za-pettokratnoto-ubistvo/

Според судските извори на новинарката Кристина Мачкиќ од Макфакс, еден од приведените кажал :„Не требаше децата, требаше да се удри по униформа”, објаснувајќи дека требало да се застрелаат полицајци. Ова било кажано од приведен во судската зграда пред неколкумина присутни.
Полицијата тврди дека има доволно докази за инволвираноста на приведените и ги сомничи за тероризам кој го извршиле како припадници на исламистичка радикална група за да предизвикаат немир кај локалното население и во државата.

Најмирољубивата нација:tapp:
И уште имаат лице да излезат да протестираат за ‘‘невиниве‘‘:facepalm:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom