Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
26 април 2012
Мислења
53
Поени од реакции
37
СУм во врска на дале4ина и стварно имам голем проблем, барам ваше мислење особено од некој шо бил во сли4на ситуација, Се запознавме во сосема треата земја и се беше совршено, дојде време кога требаше да имаме секс но ми ре4е дека е невина а имаше 22 год па некако ми беше сомнително, па 4екав кога таа ке сака но цело време ме одбиваше со изговор дека не е спремна а јас напорвав цело време за тоа, но помина летото и ништо не се слу4и - од тогаш поминаа скоро 2 години се видовме неколку пати, бев кај неа - дојде кај мене - дури бевме и на гинеколог кој ми потврди за нејизната невиност мегутоа пак ме одбиваше дури и тогаш кога беше готово да се слу4и - ми ре4е дека не ме посакува - комуницираме редовно на интернет вели дека многу ме сака и дека сака да живејме заедно во нејзината земја или во мојата и дека може да одам кога сакам и да останам таму, мегутоа ми вели дека сексуално не 4уствува ништо за мене и дека не ме посакува воопште поради тоа што многу сум напорвал и ја присилвав да го направиме тоа ,исто така ми кажа дека не 4уствувава желба за секс а редовно маструбира на некои 4удни сексуални фантазии како голи луѓе дури ми призна дека добива желба кога гледа скулптури на голи луѓе и нешто сли4но, јас не му верувам и никако не можам да му верувам и стварно не можам никако да ја разберам и мислам дека ме изневерва но без секс а можно е и да не е невина појке, не знам како да постапам ми се колни дека е искрена и дека не ме лажи но јас стално наогам нешто сомнително макар и да е нешто нормално, му се имам скарано неколку пати бидејки не можем појке да се замарам и да пробвам да ја сфатам - но стално ме прогонва и ми вели дека многу ме сака и дека не можи да се дозволи да се скараме и јас стално попушстам бидејки и јас многу јас сакам - но ме интересира дали е можно таква врска да успее без сексуални возбудиванја (од нејзина страна бидејки од моја страна јас страшно ја посакувам) не знам како да постапам - дали ме изневерва или не . Ве молам ваше мислење пошто сум имал врски мегутоа во ваква ситуација никогаш не сум бил секој совет ми е добредојден.
Уммммм. Сте биле на гинеколог? За да те убеди дека е невина и да не ти даде? Океј... Не те посакува, а те сака, ама многу те сака? Океј... Не чуствува желба за секс, а мастурбира? Океј... Те прогонува викаш? Океј...

Си имаш работа со некоја која е тешка будала. Значи:

1. Зошто воопшто сте биле кај гинеколог? За да те убеди? Ти пишаа горе дека некои жени имаат еластичен химен. Некои дури и немаат химен при првиот сексуален однос (кај некои девојки хименот е премногу затегнат и може да се скине во раната младост), така да во голем дел од случаите состојбата на хименот не е баш најсигурен знак дека девојката е невина или не. Во денешно време не мораш после свадба да правиш „блага ракија“ така да и тоа дали е невина или не, не е некој фактор (ретардирано би било од нејзина страна да те лаже)

2. Не те посакува? Таму каде што има љубов постои и желба за секс, ако не ја возбудуваш секскуално тоа значи дека нема никаква хемија меѓу вас. Според тоа не може да те сака.

3. Мастурбира, а нема желба за секс. Мастурбацијата произлегува од желбата за секс. Ако ја возбудуваат голи луѓе, па и ти си гол за време на сексот нели? Плус секогаш може да мисли на други работи што ќе ја возбудат.

4. Прогонување? Како те прогонува? Ти доаѓа дома? Ти се јавува на фиксен? Доколку сакаш да прекинеш, секогаш можеш да прекинеш.

Сте се запознале кога имала 22, сега она има 24. Колку години имаш ти? Викаш дека си искусен (си имал други врски). Сигурно веќе знаеш дека ова не е здрава врска и дека како што стојат работите нема светла иднина. Ако си толку искусен, зошто едноставно не ја откачиш и не си фатиш друг девојка, која ќе те сака и ќе ти даде (очигледно тоа е еден од главните проблеми тука, ти очајно сакаш секс со неа, а она те мота околу малиот прст).

Мој совет: Откачи ја и најди си некоја што не сака да си игра играчки. И уште една работа, врски на далечина не се некоја многу јака работа, погото пошто не се познавате добро. Искусен дечко како тебе треба да го знае тоа.

еве вакаа...
со неа дружам од мали нозе (шо се вика заедно пораснавме), така да ја засакав уште во мојата 7ма година! Нормално тоа беше онака детска љубов... Но еве 10 години подоцна јас сеуште ја сакам, цело време ми е во мислите..... Но жално е тоа што јас овие 10 години незнаев како да и се доближам, да видам дали е заинтересирана за мене! (Знам дека некој ќе ме наречат ГЛУП или НЕПИСМЕН) но тоа е тоа! Овој е**н срам не ми дозволува да и се доближам... Ве молам за некој совет!:love::(
Фала однапред!:)
Ако се срамиш или пишеш на форум дека се срамиш, мислиш дека срамот ќе ти помине? Не баш. Ајде едно прашање, од што се срамиш? Дека ќе ти лушне корпа? Се срамиш од сам себе? Размисли вака: Ако ти не и се пуштиш, ако ти не преземеш нешто, биди сигурен дека некој друг ќе го направи тоа. Од ова што го пишуваш можам да претпоставам дека таа сеуште нема дечко. Во моментот кога ќе фати дечко, ќе ти биде криво зошто не си преземал ништо. Затоа братко преземи акција. Покани ја да излезете, направи муабет со неа, исто како што правиш со секој друг. Запамти дека и она е човек, не е Годзила, па да се плашиш од неа. Ако забележиш дека и се допаѓаш, а веруј ми лесно се забележува оди чекор понатаму (што би рекле некои членови од форумов: залапај ја).

Не даваш детали, дали си имал контакт со неа, како се однесува она со тебе, така да ова е најдобар совет што можам да ти го дадам.

Иначе ова 10 години, не е дека ја сакаш, 10 години сакаш таа да биде со тебе бидејќи ти се допаѓа физички. На тие години така е. И верувај во глава ќе ти остане до крај на живот, така да биди и претпазлив малку, поготово ако не ја познаваш вистински (т.е. како и работи мозокот).

Член од
1 мај 2009
Мислења
1
Поени од реакции
3
еве вакаа...
со неа дружам од мали нозе (шо се вика заедно пораснавме), така да ја засакав уште во мојата 7ма година! Нормално тоа беше онака детска љубов... Но еве 10 години подоцна јас сеуште ја сакам, цело време ми е во мислите..... Но жално е тоа што јас овие 10 години незнаев како да и се доближам, да видам дали е заинтересирана за мене! (Знам дека некој ќе ме наречат ГЛУП или НЕПИСМЕН) но тоа е тоа! Овој е**н срам не ми дозволува да и се доближам... Ве молам за некој совет!:love::(
Фала однапред!:)
Е вака... истава ситуација му се случи на мој бивши дечко...од мали заедно,најдобри другарчиња абе брат и сестра ... ама он секогаш бил заљубен во неа. за тоа никој не знаел, само он ,ама си ќутел ништо не превземал никогаш вели немал храброст,страв му било..... и еве дечкото сега има 25 години ,Девојката е мажена сега за друг, уште се најдобри другари ,секаде заедно ама тој уште ја сака. и никоја друга девојка неможе да сака бидејки неа не може да ја заборави.... беше со мене во врска,му значев,но не беше доволно... никоја како нејзе..
Е сега,мој совет ,подобро да пробаш на време да знаеш на што си,ризикувај.... а ако нема ништо од тоа да се оддалечите и да си продолжиш со животот. ама никако да не останувате блиски, никогаш нема да ја заборавиш ако е секогаш околу тебе.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ве молам за помош!
Што значи кога другар ќе ти каже дека вечер ќе се матумбира со алкохол и ќе се убие??
има љубовни проблеми од тоа е! шо да праам??
--- надополнето: 4 мај 2012 во 20:20 ---
Ве молам за помош!
Што значи кога другар ќе ти каже дека вечер ќе се матумбира со алкохол и ќе се убие??
Ве молам за помош!

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Ве молам за помош!
Ве молам за помош!
Ве молам за помош!
Вистина е или се зафркаваш ? xD

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Иди до кај него разговарај со него смири го. Разговорот секогаш помага:)

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ама чудно зашо на мене ми се јави и ми се исповеда...
останав вчудоневиден! Со него бевме како браќа пред 1 година,ама после тоа нешто се спречкавме и тој мене многу ме мразеше и свашта ми зборуваше зад грб дури и до тепачка дојде еднаш! И сега ми бара прошка вели ќе се убиел...ми објасни дека исто како што се понашал ко ѓубре спрема мене така се понашал и со женска му,ја изневерувал од очај...многу арогантен беше и сега му се све струпало на куп!Цел литар водка ќе голтнел и ќе лутал вели и ако ми звонел да не му се јавувам ми вели ...
стварно незнам шо е работата јас му кажав дека со женска му ништо не е крај и дека ако сака со неа да праам муабет вели не и толку сега не се јавува!

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Ама чудно зашо на мене ми се јави и ми се исповеда...
останав вчудоневиден! Со него бевме како браќа пред 1 година,ама после тоа нешто се спречкавме и тој мене многу ме мразеше и свашта ми зборуваше зад грб дури и до тепачка дојде еднаш! И сега ми бара прошка вели ќе се убиел...ми објасни дека исто како што се понашал ко ѓубре спрема мене така се понашал и со женска му,ја изневерувал од очај...многу арогантен беше и сега му се све струпало на куп!Цел литар водка ќе голтнел и ќе лутал вели и ако ми звонел да не му се јавувам ми вели ...
стварно незнам шо е работата јас му кажав дека со женска му ништо не е крај и дека ако сака со неа да праам муабет вели не и толку сега не се јавува!
baraj go pod hitno ako znaes od prilika kaj bi mozel da e odi pomogni mu....... ne e na ubavo rabotava...

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
baraj go pod hitno ako znaes od prilika kaj bi mozel da e odi pomogni mu....... ne e na ubavo rabotava...
А дали тоа е депресија или психички проблем? зашо во последно време пред да му се натрупа све,утеха наоѓа во алкохолот! да не стане алкохоличар?

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
А дали тоа е депресија или психички проблем? зашо во последно време пред да му се натрупа све,утеха наоѓа во алкохолот! да не стане алкохоличар?
Штом нашол утеха тој е веќе на тој пат. Брат сега мораш да го бараш. Може ќе отиде кај што нетреба и ќе го земе тоа што нетреба. Оној бел отров што влегува низ носот. Тој ѓавол што секогаш останува во тебе додека твојата душа не го напушти овој свет. Се надевам дека ќе го најдеш. :(:place:

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Штом нашол утеха тој е веќе на тој пат. Брат сега мораш да го бараш. Може ќе отиде кај што нетреба и ќе го земе тоа што нетреба. Оној бел отров што влегува низ носот. Тој ѓавол што секогаш останува во тебе додека твојата душа не го напушти овој свет. Се надевам дека ќе го најдеш. :(:place:
Моментално се собрале кај еден другар пола друштво,пијат таму,ќе ми дадат знак ако прекардаши со пиењето и веднаш ќе отидам! јас неможам да отидам зашо имам гости од странство и никако да ги наканам да излегнат со мене а незгодно е да ги оставам!
Ако падне у очај и ми заплаче таму да ми кука под дејство на алкохол,му ја фаќам главата и во река му ја потопувам...да се освежи малце! Луѓе умираат на свет од глад,тој со алкохол ќе се теши! алкохоличар ќе станува...срам да му е!

Брзии

Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Моментално се собрале кај еден другар пола друштво,пијат таму,ќе ми дадат знак ако прекардаши со пиењето и веднаш ќе отидам! јас неможам да отидам зашо имам гости од странство и никако да ги наканам да излегнат со мене а незгодно е да ги оставам!
Ако падне у очај и ми заплаче таму да ми кука под дејство на алкохол,му ја фаќам главата и во река му ја потопувам...да се освежи малце! Луѓе умираат на свет од глад,тој со алкохол ќе се теши! алкохоличар ќе станува...срам да му е!
Види со кое друштво е. Повторно ти кажувам. Само да не допре до тоа ..... ТОЈ ЃАВОЛ НЕ СЕ ЛЕЧИ И БОЛИ ПОВЕЌЕ ОД ЉУБОВТА.

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Види со кое друштво е. Повторно ти кажувам. Само да не допре до тоа ..... ТОЈ ЃАВОЛ НЕ СЕ ЛЕЧИ И БОЛИ ПОВЕЌЕ ОД ЉУБОВТА.
Сеа цела ноќ око не ќе можам да склопам!
Жити се ако се обиде нешто да направи ќе го пребијам! Зарем толку психички падна поради љубов?? а ја угнетуваше ич не му беше на ку*от за женска му,девојката наивна кутрата слепа ништо не гледа како тој ја команди а сега се кае! Мило ми е сега нека плаче тој доста таа плачеше! Уште само ЌОТЕК да му дадам до вечер ...

Kajgana Shop

На врв Bottom