- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.734
- Поени од реакции
- 8.752
Дај жити се. Националистичка Влада?!tie sho me citiraa mislam deka ne mesfatija kako sho treba vo ova drzava 95% od narodot se religiozni a nekoi uste i potradicionalni....toa sho kazav za tie pokrieni zeni jas iako zasebe sum ne sum religiozna da ne kazam ateista mu davam potpolno pravo da veruvat kako shto sakat i gi pocituvam..samo radikalni i xhihadisti ne tie gi mrazam kolku shto gi mrazat poveke od 80% kaj albancite..
a ova amaterska drzava za ova kategorija na mnogu tradicionalni i religiozni familii i zeni da primeni drugi merki...na alsat vccera vidov deka 1 od tie zeni vikase deka go imat maltretirano...dali se svesni sho pravat ovie??! za tie religiozni familii moralot e povazno i od zivotot..
albancite veke nemat ni najmal procent veruvanje vo instituciite i nivnite politicki subjekti...vie si mislite deka nie sme emigranti tuka nie deka sme okupirani i ne sme ramnopravni nie si mislite deka ste bozji narod i bezgresni deka nemate nikakva vina i odgovornost nie istotaka go mislime istoto i nikade da se zaboravi minaototo i da se zema odgovornosta...I ZA OVA E VINOVNA OVA NACIONALISTICKA VLADA..kako ke bese deneska drzavata ako grujo tie milioni evra za pokrevanje na makednskiot nacionalizam da gi investirase na gradenje na sozivot i tolerancia so tv reklami neka se vrsese golema propaganda i na makendski i na albanski deka stvarno ni e mnogu vazno da si ziveeme zaedno no go napravi sprotivnoto na 20 god na nezavisnosta vo proslavata ne slusnav edna albanska pesna...ako slusnav ja kebev protiv albancite i ke kazev ne ste lojalni na drzavata no go nema toa nikade...
jas iskreno ne gledam poveke ovie 2 religiozni netolerantni orientalni narodi da ziveat vo ista drzava...ne znam ova kako ke se resit no sigurno ke rezultira na toa sho jas si mislam...
Кај Македонците да има 1 процент национализам, друга песна ќе се пее. Или може треба доброволно да ви ја дадеме земјава, за да не бидеме националисти?
Срам да ти е.